Η αποπνιχτική μυρωδιά ξινισμένου τυριού συνοδευόμενη από κιτρινισμένο νερό και τρίμματα φέτας από το χωριό (κάπου στην Ήπειρο... όχι απλά Ηπείρου) στο 3ο ράφι του παλιού ψυγείου Miele της γιαγιάς, με γεύση πιο πικρή απο το φετέισον του μπάρμπα-Θωμά που έχει την καλύβα απέναντι από το εκκλησάκι του χωριού... (γνωστή ως η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά). Επίσης οι πιο γραφικοί παππούδες του χωριού λένε έτσι την αλμύρα που βάζουν την φέτα για να μην χαλάσει...(δεν τα καταφέρνουν και πολύ φαίνεται).

(Ο Γιάννης και η γκόμενα του μόλις φτάσανε στο παλιό σπίτι στο χωριό... η γκόμενα έχει πάρει φρέσκο γιαούρτι και αγγούρια για να φτιάξει μάσκα για το πρόσωπο)

-Αγάπη μου που να βάλω τα πράγματα που πήραμε...;
-Στο ψυγείο αφού πρώτα το ανοίξεις και το βάλεις στην πρίζα.
-Μπλιαξ... εδώ μέσα μυρίζει απαίσια... ο πατέρας σου πριν πεθάνει δεν τελείωσε όλο το τυρί που είχε φτιάξει...
-Ναιιιι... τρελαινόταν να ανοίγει το ψυγείο και να τον πνίγει η σαλαμούρα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
AN21

Το βρίσκω αρκετά

#2
AN21

τιραμισουρεαλιστικό..
Sorry για το double post..

#3
Khan

Καλέ γιατί δεν βάζεις τόνους; Ντροπή πράματα, κι είναι ωραίο λήμμα

#4
Galadriel

Γουστάρει να του γράφουνε από την αρχή τους ορισμούς, νομίζω;

#5
zervinho

Συγνωμη Κhan.. απλα ηταν τοση η χαρα μου που εγραφα. που τους ξεχασα.. υποσχομαι καλυτερα στο μελλον...

#6
zervinho

Καλο θα ηταν να βλεπατε κιολας οτι ειναι ο πρωτος μου ορισμος.. και να δειξετε κατανοηση.. οχι μπαινουμε και χωνουμε για να λεμε οτι ειμαστε παλιοι.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Νομιζω;

#7
vzoom

την σαλαμούρα την χρησιμοποιούσαν για να διατηρούν τρόφιμα όταν δεν ειχαν ψυγεία.
βάζω κάποιον στην σαλαμούρα έχει την ίδια (κακή) έννοια - τον βάζω στο ψυγείο.

#8
Galadriel

Έλα έλα μην τα παίρνεις, με γεια ο ορισμός και είναι και καλός, προφ δεν πρόλαβες να δεις εδώ http://www.slang.gr/misc/guide, για να αστράφτεις κανονικά :)

#9
zervinho

Σαλαμουρα βαζουν ακομα σε βαρελια με φετα τα οποια τα τοποθετουν σε ψυγεια.. οποτε δεν χρησιμευε μονο ως ψυγειο για τις παλιες εποχες αλλα και στο να μην χαλανε οι μγαλες ποσοτητες τυριου που φευγανε απο τα χωρια για τις πολεις;;

#10
AN21

Λ
| Πως φαίνεται ο τυρόβλαχος..:P

#11
iron

ε τώρα ήταν ευγενικό αυτό;

#12
AN21

ironick, αν εννοούσες το σχόλιο-καλαμπούρι μου πιστεύω οτι έχω το δικαίωμα να τον πειράξω (όπως υποδειλώνει το ->:P) αφού τον zervinho τον ξέρω προσωπικά...

#13
Vrastaman

Σλανγκαρχιδιά: οι σαμλαμουράτες γιαγιούμπες έχουν ψυγείο Πίτσος, όχι Miele. Γιαγιάδες με Miele συνήθως μένουν στα βπ και τα ψυγεία τους περιέχουν εξ΄ίσου μεν βρωμερά είδη (Vieux Boulogne, Gorgonzola, κοκ) αλλά όχι σαλαμούρα, mon Dieu! ..

#14
Galadriel

Βράστα το σκέφτηκα και εγώ, αλλά το θεώρησα πολύ σλαγκαρχίδικο για να το γράψω, γιατί του την πέσαμε του θερβίνιο μόλις μπήκε. Παρόλα αυτά με κάλυψες χαίρομαι που έγινες εσύ ο κακός χαχαχαχαχ

#15
Khan

Καυλώστονε! Μα σου είπα ότι είναι ωραίο λήμμα, αλλά ο ατονισμος ανήκει στα θανάσιμα αμαρτήματα. Ούτως ή άλλουσλυ κι εγώ νέος είμαι ;)

#16
iron

πάσο ΑΝ21, το κατάλαβα πιο κάτω ότι γνωρίζεστε, δεν το είχα διαβάσει ακόμα, έχεις ωσεκτουτού από πλευράς μου την άδεια να τον μεταχειρίζεσαι όπως είναι δέον!

#17
Khan

Εγώ πάντως υποστηρίζω Ζερβίνιο. Μου φαίνεται καλύτερος από τον ΑΝ21.

#18
Galadriel

Σε τί; :-/

#19
Khan

Νομίζω ότι ο Ζερβίνιο ασκεί μια βάσιμη κριτική στον ΑΝ21, και είναι καλός φίλος.

#20
AN21

Κορίτσια μη τσακώνεστε! Στο slang.gr δε ήρθε κανένας μας να τσακωθεί, νομίζω;

#21
iron

ντέρτι, το «κορίτσια» το παίρνω εγώ, οκ;

#22
Khan

xaxa, οκ

#23
Khan

Ο καημένος έβαλα άβαταρ τον Χαν της Χρυσής Πορδής για να τονωθεί ο ανδρισμός μου, αλλά άμα μου βγει κανένα ντερτογονίδιο δεν ξέρω...

#24
poniroskylo

Σαλαμούρα είναι η άρμη, τελεία. Άντε να είναι, ειρωνικά, κι ένα φαγητό λύσσα στο αλάτι. ΔΕΝ είναι μυρωδιά - τυριού, παστού ή οτιδήποτε άλλου.

Επίσης, η λέξη μπορεί να φαίνεται σλανγκ σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τι σημαίνει αλλά δεν είναι. Είναι μια πολύ παλιά, και κάποτε πολύ κοινή λέξη.