Είναι ο μεταλλικός αγκτήρας, ένα χειρουργικό εργαλείο περίπου όμοιο με το τσιμπιδάκι με το οποίο ξεσυρράπτουμε φύλλα χαρτιού, και το χρησιμοποιούμε για την αφαίρεση μεταλλικών ραμμάτων μετά την επούλωση του τραύματος.

- Πάλι με συρρραπτικό έραψε ο τρόμπας ο εφημερεύων, θα είχε φαίνεται ένα αγριογούρουνο στη φωτιά να προλάβει. Φέρε το παπαγαλάκι προϊσταμένη, έχει γίνει εδώ ένα χηλοειδές, να!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

αλί, με έπιασες αδιάβαστη, είναι αγκτήρας; είναι χηλοειδές;

#2
allivegp

Χηλοειδές είναι μια παχιά ουλή μετά από ανεπιτυχή συρραφή βαθέος τραύματος, ή ακόμη χειρότερα, αν το τραύμα αφεθεί χωρίς συρραφή.
Αγκτήρας είναι ας πούμε το ξεσυρραπτικό.
Ζήλεψα τη δόξα του ιμάγκινα, αν και τέτοιου είδους λήμματα δεν κάνουν μεγάλη καρριέρα.

#3
iron

καλά έκανες και ζήλεψες, είναι ένα από τα μεγάλα κενά του λεξικού και βλέπω ότι αρχίζει να γεμίζει, γουστάρω. Όσο για την καριέρα, σιγά, μέρος της είναι κι αυτά, μη σκας.

#4
allivegp

Το να ράψεις ένα τραύμα με συρραπτικό είναι πιο γρήγορο, αλλά έχει λιγότερο καλό αποτέλεσμα από την κλωστή με σακκοράφα.

#5
iron

αυτό το έγραψες για να το διαβάσει η Μες και να αναφωνήσει Ίουουου! ε;

#6
Galadriel

Ίουουου!

#7
vzoom

..άλλα παπαγαλάκια (οχι τοσο επιστημονικά ομολογώ) - Τα γνωστά του χρηματιστηρίου (7000 μοναδες ο δεικτης,τρεχτε...η Πανμαλακιστικη θα κανει ΑΜΚ και θα ταβανωσει)
- Το μικρό γερανακι σε μικρα / μεσαια φορτηγά

#8
Galadriel

βζουμ η πρώτη έννοια για το χρηματιστήριο υπάρχει ως δεύτερος ορισμός - την δεύτερη δεν την ανεβάζεις ως «επαγγελματική αργκό» να χώσουμε και ένα ωραίο μήδι...

#9
Vrastaman

Is there a doctor in da haus;

#10
BuBis

Εμένα που με ράψανε με συρραπτικό πάντως, με έχουν αφήσει ένα χηλοειδή σαν τα χείλια της χειλουδάκι ένα πράμα, και τα πάνω και τα κάτω...

#11
allivegp

@ Βράσταμαν: Όχι εγώ, ο φίλος μου από την Αυστραλία.