Ίσως η μοναδική μη τετριμμένη απάντηση στην απελπιστικά τετριμμένη ερώτηση «τι κάνεις», ή κάποια παρόμοια. Δείχνει ενόχληση σε ακραίο βαθμό, και απέχθεια προς τον ερωτώντα, εκτός και χρησιμοποιείται δίκην αστεϊσμού.

Παρά τις πολυετείς έρευνες, δεν έχει βρεθεί αντίδοτο, ανταπάντηση ή α-ντά-ντιρλάντ-α-ντά.

Παραπέμπω στο μεγάλο κάτω για το παράδειγμα έτερης ατάκας που επί μακρόν είχα παραξηγήσει. Για πολύ καιρό αντιλαμβανόμουν τον περίεργο όχι ως τον περίεργο-ρωτάω να μάθω (γαλλ. curieux), αλλά τον περίεργο τύπου «είναι περίεργος αυτός ο τύπος» (γαλλ. bizarre). Μήπως τελικά είμαι ηλίθιος;; Όχι, απλά παράλογος.

- Τι κάνεις;
- Γαμάω περίεργους.
- ...
- Τι «...» ρε καραγκιόζη, @%^@$%&;;
Ακολουθεί επίδειξη τάππερ.
Μπόνους μάλους: Το τάππεργουερ προηγήθηκε των χάρντγουερ και σόφτγουερ. Νομίζω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

το ανέβασα έχοντας δει τον πρώτο ορισμό που καλύπτει το φαινόμενο. ελπίζω να δικαιολογείται η ύπαρξή του, αν όχι το ρυθμίζουμε.

#2
Cunning Linguist

Γιατί στο πρώτο πληθυντικό και όχι στο πρώτο ενικό το λήμμα;

Τσίμπα τα δέοντα για τους τιραμοσουρεαλισμούς σου... Το τάπερ με δύο πι πάλι τι είναι;;;

#3
Galadriel

Τελευταία παράγραφος. Ανάγνωση. Απορία. Κι εσύ; Καλέ και γω τί λέμε τώρα κύριε διευθυντά μου! Χεσού είσαι μπροστά, κάπου δεκαπέντε χρόνια (ωχ παίζει να έχω μείνει εγώ δεκαπέντε χρόνια πίσω... καλά γάματο αυτό το ενδεχόμενο).

Ασφαλώς και η φράση αφορά τους bizarre, εφόσον, στην τελική, αυτή η έννοια είναι ευρύτερη και η άλλη είναι υποσύνολό της. Γιατί να είναι περίεργος ο άλλος αν δεν είναι περίεργος; Και μόνο που είναι περίεργος αυτό τον καθιστά περίεργο, κατάλαβες; Να μην ρωτάει και γίνεται αδιάκριτος να μην τον λένε περίεργο. Αυτό μόνο, τέλος.

#4
jesus

@ κάννινγκ: είναι σαν τάπερ, αλλά με δύο π για καλύτερη εργονομία.

@ μες: τώρα μπορείς να μου πεις ποια περιέργεια σκότωσε τη γάτα;;;

#5
Galadriel

@τζίζα: Ά, άλλη αυτή, φημολογείται ότι επρόκειτο για μια γιαγιά γεροντοκόρη, πολύ μπιζάρ τύπισσα, που οι φίλοι την φώναζαν Cury (από το Curiosity) και η οποία τσαντίστηκε με την σκατόγατα που της έφαγε το χάμστερ και την σκότωσε με την παντόφλα.

Σο, bizarre Curiosity killed the cat. Και τώρα ξέρεις τα πάντα.

#6
HODJAS

Υφίσταται και ως ανέκδοτον - πείραγμα:
Διηγείσαι επί ώρα μιαν ιστορία (απ' το κεφάλι σου), όπου αναφέρεται συχνά μια μυστηριώδης βαλίτσα. Κάποτε τελειώνει η ιστορία, η οποία δέον να είναι παπαριά και το μυστήριον παραμένει. Κάνεις την κορόιδα και αναμένεις κάποιον αφελή να ρωτήσει:
-Καλά, τελικά η βαλίτσα τί είχε μέσα; και σπεύδεις: -Αρχίδια για τους περίεργους!

#7
vikar

Πολύ αποτελεσματική η ατάκα στην όλταϊμ φέιβοριτ ερώτηση τυπικών μαλακογιάπηδων, «εσύ τί δουλειά κάνεις είπαμε;»... (θεέ μου ένα πράμα!... άς ρωτήσουν καλύτερα ποιο είν' το αγαπημένο μου συγκρότημα...)

#8
poniroskylo

@ vikar Όντως πολύ αποτελεσματική η ατάκα ως απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση των συγκεκριμένων παπαρολεβιέδων. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο - που δεν μπορώ να φανταστώ ποιός μπορεί να είναι αλλά λέμε τώρα - δεν θελεις να το χοντρύνεις με τη μία έχω να προτείνω τις εξής δυο εναλλακτικές:

α) Παίζω ρουλέτα/Παίζω πόκερ/Βάζω στοιχήματα στα άλογα. (Παύση δύο τακ). Και κερδίζω.

β) Δεν δουλεύω. Έχω λεφτά και δεν χρειάζεται.

Δοκιμασμένα. Κυκλοφορεί και η αγγλική έκδοση, την διαθέτουμε και αυτήν σε καλή τιμή.