Στα ιντερνετικά φόρα και τσατ ρουμς σημαίνει «καταλαβαίνω την διαφωτιστική τοποθέτησή σου πάνω στο θέμα που συζητούμε κι εκτιμώ πολύ τη συνεισφορά σου στη συζήτηση, ωστόσο με λύπη μου πρέπει να αποχωρήσω λόγω έλλειψης χρόνου.»

Η τυχαία σειρά γραμμάτων που δημιουργεί εξαρχής μια αρνητική-εχθρική οπτική εντύπωση, έρχεται σαν απάντηση στις σούπερ κωδικοποιήσεις, αυθαίρετες συντομογραφίες, ad hoc συμβολισμούς κ.τ.ο. που αφθονούν στα τσατ ρουμς. Εν ολίγοις, αντί να μπούμε στον κόπο να σκεφτούμε τί θέλει να πει ο κάθε βαριεστημένος σπάστης, που αντί να γράψει «The party 's for you, be there» γράφει «da partiez 4 u, b there», του κοζάρουμε ένα σδγεξρ, περνιόμαστε για ειδήμονες του τσατικού λόγου και τον αφήνουμε να ψάχνεται για το τί θέλουμε να πούμε εμείς.

newb2342: da partiez @ 4, b there!!1 lolz3r: κμζξηδγσ!!!!11

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Αλλίβε μου, σ’ αγαπάω σ’ εκτιμάω αλλά δεν μ’ αρέσει καθόλου το λήμμα που ανέβασες. Πώς θα το κάνουμε δηλαδή, είναι απλά τυχαία γράμματα στη σειρά, δεν λέγεται με παγιωμένη μορφή, δεν λέγεται στον προφορικό λόγο ακόμα-ακόμα δεν έχει παγιωμένη σημασία (και μη μου πεις να ανεβάσω δεύτερο ορισμό, το εστιάζω στην τυχαιότητά του). Είμαι στέρεος στην τοποθέτησή μου, έχοντας εγώ ο ίδιος ανεβάσει διάφορα μη σλανγκ λήμματα. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά, αν κάνω, θα είναι οπωσδήποτε ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Με καλή διάθεση, πάντα, έτσι;

#2
xalikoutis

Μου θύμισε το ξ(ι)ά σου!

#3
BuBis

κγτινμτp...

#4
allivegp

Kαρντάσι, όντως είναι μια τυχαία σειρά γραμμάτων, αλλά αυτή ακριβώς είναι η ιδέα και δεν βλέπω πώς αλλιώς θα μπορούσε να αναπαρασταθεί μια τυχαία σειρά γραμμάτων, εκτός από με μια τυχαία σειρά γραμμάτων. Σ΄τα εξηγώ ωραία; (βλ. λήμμα «σ' τα εξηγώ ωραία;», <δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ ν' ανεβάσω το λίνκι, lol>)

#5
BuBis

και όμως ali δεν είναι μια τυχαία σειρά γραμμάτων αλλά αρτικόλεξο της επεξηγηματικής φράσης. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον patsis...

Αλλά αυτό μου δίνει και μια ιδέα... πριν περάσουμε στην ιντερνετική οπτική jargon κλπ μην ξεχνάτε ότι σαν σλανγκ υπήρχαν και υπάρχουν χειρονομίες ή άλλα body language που κρατούν μία αρχή τολάχιστον της slang: χρησιμοποιουνται μόνο σε ένα στενό κύκλο για εσωτερική επικοινωνία...

#6
johnblack

α ρε μπούμπις θυμάσαι τότε που τραβάγαμε τις κοτσίδες μας για χάρη μιας μοϊκάνας; Με μια παρόμοια φράση είχαν ανοίξει τα ασκιά του Αιόλα: Σέβομαι την Αποψη σου Και τη Συμμερίζομαι εν Μερει όμως γενικά είμαι Βραχος στις Απόψεις μου, ή κάτι τέτοιο lol

Ωραίες εποχές...

#7
patsis

Για παράδειγμα το ουγκ ίσως είναι εξίσου αυθαίρετο όπως και το σχετικό αούγκαντος. Το γκάου και ο αμπλαούμπλας επίσης. Αυτά όμως λέγονται, από λιγότερους ή περισσότερους ανθρώπους σ' αυτήν την συγκεκριμένη μορφή (τουλάχιστον εγώ τα έχω ακούσει).

Αν κατάλαβα καλά, ο ορισμός σου αφορά την επιλογή κάποιων ανθρώπων να γράφουν ακατανόητα σε τσατ-ρουμς κλπ, με σκοπό να δώσουν μια μη-απάντηση, έναν σαρκασμό της υποτιθέμενης νορμάλ απάντησης. Νταξ, δεν το λες ακριβώς λήμμα αυτό. Πώς το λες; Ξέρω 'γω; Παρατήρηση πάνω στην επικοινωνία;

Τεσπα, και ποιος είμαι 'γω να σ' το χαλάσω, μήπως είμαι κάποιος; (Ντεφινίσιον πέντινγκ ιν πάμπλικ σκράτσπαντ)

#8
BuBis

Που φυσικά την θεωρώ μεγάλη πατάτα σαν λήμμα, αλλά τι να κάνουμε, ας κρατήσουμε ένα επίπεδο...

#9
Khan

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ! Όχι αυτός ο συνδυασμός γραμμάτων, αλλά ένας άλλος με παρόμοιο ορισμό. Προφάνουσλυ δυσκολεύομαι να το βρω στο σερτς...

#10
Khan

ΥΓ Πάτση, με αυτόν τον μήδαρο μπαίνεις στις υποψηφιότητες για το Non-Kavli Anti-Prize μεγαλύτερης ποστίλας!

#11
Khan

ΥΓ. 2: Για κάποια λήμματα πρέπει να φτιαχτεί ένα ειδικό γουώρνινγκ στο στυλ: «Να αποφύγουν το διάβασμα του παρόντος λήμματος όσοι πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, οι έγκυοι γυναίκες, οι σλανγκαρχίδηδες, και όσοι συνδυάζουν τις παραπάνω κατηγορίες».

#12
allivegp

Κι όμως, πήρε ψηλότερη βαθμολογία από το lol theory, παρόλο που έπεται παρασλάνγκας!

Αν δε παραμένει υπό αίρεση για το αν αποτελεί σλάνγκ, παρακαλώ να εξετασθεί η περίπτωσή του ομού με την μπλέ περίοδο του Πικάσσο, τη «ροκ εν ρολ περίοδο του Τζον Λένον», τις «οπερατικές συνθετικές απόπειρες του Πητ Τάουνσεντ (των Χου)» και τις «μπαλλάντες των Σκόρπιονς».

#13
Khan

Ο ανεπασλάνγκωτος πρώτος το μπαν βαλλέτω!

#14
patsis

Αυτό ήταν! Σε προκαλώ σε μονομαχία στην Καμάρα!

  1. Τα όπλα θα ελεγχθούν από τον Χαλικούτη.
  2. Δοξολογία-ευχή από τον vikar.
  3. Φιλοσοφική κάλυψη του event από τον Khan.
  4. Περιμετρική ασφάλεια, crowd control και φιλοσοφική αντικάλυψη από τον johnblack.
  5. Αδικαιολογήτως απών ο acg.
  6. Συγκριτική ιστορική ανάλυση των μονομαχιών στην Βαυαρία, στις Νήσους Μπικίνι και το Άλφα του Κενταύρου από το piniroskylo.
  7. Παρουσίες έκπληξη (δεν το ξέρουν ότι θα παραστούν).

Επί της ουσίας καλέ μου αλλίβε, η μπλε περίοδος δεν είναι η βρωμιάρικη, ανατρεπτική, χάρντκορ έκφραση που έρχεται στο νου μας με τον όρο σλανγκιά. Όπως εξηγώ εκεί, πιστεύω ότι της αρμόζει μια καταγραφή και «χωράει» σε αυτό το σάιτ.

Το παρόν λήμμα, μετά το πρώτο μου σχόλιο, το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα, ρώτησα κάνα-δυο άτομα που έχουν επαφή με τσατ-ρουμς. Υπήρξαν κάποιες αντίθετες ενδείξεις, η άποψή μου ωστόσο για το ότι, ως τυχαία γράμματα, είναι περισσότερο σποραδικό φαινόμενο και όχι στανταρισμένη οντότητα του λόγου μάλλον επιβεβαιώθηκε.

Ξαναλέω, μπορεί να κάνω λάθος, με τσατ-ρουμς ασχολούμαι πια πολύ λίγο.

#15
Khan

Αφού σκέφτομαι να ανεβάσω στο Δ.Π. και την ροζ περίοδο

#16
allivegp

Ίσως δεν ήμουν αρκετά διευκρινιστικός στον ορισμό, γράφτηκε πρωί πρωί και ενώ βιαζόμουν να πάω στη δουλειά.

Η τυχαία σειρά γραμμάτων που δημιουργεί εξαρχής μια αρνητική-εχθρική οπτική εντύπωση, έρχεται σαν απάντηση στις σούπερ κωδικοποιήσεις, αυθαίρετες συντομογραφίες, ad hoc συμβολισμούς κ.τ.ο. που αφθονούν στα τσατ ρουμς. Εν ολίγοις, αντί να μπούμε στον κόπο να σκεφτούμε τί θέλει να πει ο κάθε βαριεστημένος σπάστης που αντί να γράψει «The party 's for you, be there», γράφει «da partiez 4 u, b there», του κοζάρουμε ένα σδγεξρ, περνιόμαστε για ειδήμονες του τσατικού λόγου και τον αφήνουμε να ψάχνεται για το τί θέλουμε να πούμε εμείς.

Τέσπα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, κέντρο έχω να καταβώ κάτι αιώνες, μόνο από το δισκοπωλείο patsis -λολ- πάω που και που.
Α, να καλέσουμε και την πειρατίνα Jenny, τον Άθενς και τον Bill-7 να είναι παρόντες στο duell. Έπαθλο μια κοακόλα .
Και τώρα μπορούμε να κάνουμε pace.

#17
Khan

#18
Vrastaman

Απολαυστικό λήμμα, μύδια και σχόλια!!!