Έτσι αποκαλούνται συλλήβδην όλοι οι υπήκοοι του προς Βορρά κρατιδίου της Φυρομίας aka Βαρντάρσκα ή Ντράβσκα Μπανοβίνα, που προήλθε από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο πληθυσμός των Ρομά που εγκαταβιούν στο εν λόγω κρατίδιο ανέρχεται στο υπολογίσιμο 10% του συνολικού πληθυσμού, τρίτο ποσοστό μετά τους σλάβους και τους αλβανούς, ενώ και οι πολιτισμικές επιδράσεις του Ρομά στοιχείου είναι ιδιαίτερα έντονες στη χώρα αυτή.

Το λήμμα έχει μια σαφή μειωτική χροιά και χρησιμοποιείται από όσους δεν συμπαθούν τις ανιστόρητες, αλυτρωτικές διαθέσεις που εκφράζονται από την ηγεσία του κρατιδίου σε βάρος του Ελληνικού διαμερίσματος της Μακεδονίας.

  1. (από σισυφώνειο σχόλιο):
    Δεν είμαι μισάνθρωπος, αυτός είναι γυφτοσκοπιανός...αααααχαχαχαχα ααααααααα
    Και μ' αυτά που έγραψε, λίγα του ΄σουρα!!!

  2. (από εδώ):
    Ο Γυφτοσκοπιανός… πρόεδρος ήθελε να έρθει στην Αθήνα… με αεροπλάνο που θα έφερε τα σήματα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο θρασύς… Για να μπορεί ο βλαξ να έχει τέτοια σήματα πρέπει να έχει την ελληνική έγκριση!... Τίποτε, ο γύφτος…δεν καταλαβαίνει… και φαντάσθηκε ότι μπορούσε … προκλητικά(!) να εισέλθει στην ελληνική επικράτεια… με τα πλαστά σήματά του.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Άμα επιμείνουν οι Αμερικλάνοι σε σύνθετη ονομασία μπορούμε να προτείνουμε το Γυφτομακεδονία.

#2
Mr. Cadmus

Ή απλά Φυρομίτες...

#3
Vrastaman

Κάποιος εκκεντρικός έλληνας διπλωμάτης έστειλε υπόμνημα πριν από μερικά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών προτείνοντας το «Makedonska ta Republika», δηλαδή «Μακεδονική Δημοκρατία» με το σκεπτικό ότι τουλάστιχον θα γελάμε καθώς προφέρεται «Μακεδών σκατά». Η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε, και πολύ φοβάμαι ότι μόνο θα κλαίμε με την τελική ονομασία.

#4
GATZMAN

!

#5
Επισκέπτης

@Khan
Ἐγκρίνεται τὸ σύνθετον!!! Ἔχουμε κανὰ γλύψιμο στὸ Γιωργάκη;

#6
allivegp

Μια καλή πρόταση είναι το «Μαλακεδόνες» και «Δημοκρατία της Μαλακεδονίας».