Σημαίνει συνδυασμός στοιχημάτων (στοιχηματίζω σε παραπάνω από δύο ή τρία γεγονότα, με αποτέλεσμα αν επαληθευτούν οι προβλέψεις το κέρδος πολλαπλασιάζεται), κάτι σαν ξερή στήλη που λέμε στο στοίχημα. Ομως αν χαθεί ένα γεγονός όλο το στοίχημα χάνει.

Ο όρος προέρχεται από το αγγλικό parlay (πολλαπλασιάζω τα κέρδη, δηλαδή οι αποδόσεις κάθε γεγονότος πολλαπλασιάζονται μεταξύ τους και με το ποσό στοιχήματος), που προήλθε από το γαλλικό ή ιταλικό parare, στοιχηματίζω.

Το παρολί ξεκίνησε από τον ιππόδρομο. Και αφορά στοίχημα σε πολλές ιπποδρομίες (γύρω στις οκτώ γίνονται, οπότε αφορά δύο και πάνω). Τώρα χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τα στοιχήματα.

Συνήθως παίζεται από παίκτες με μικρή δυνατότητα, γιατί με λίγα χρήματα (λόγω του πολλαπλασιασμού), μπορεί να αποφέρει πολύ μεγάλο κέρδος. Βέβαια και η πιθανότητα να βγει ένα παρολί είναι μικρή, αφού όπως είπα πρέπει να επαληθευτούν όλα τα γεγονότα.

- Άκου ρε τι μου συνέβη χθες. Κατεβάζω ξερό δελτίο με δέκα αγώνες από παρασκευή βράδυ. Και πάει η γαμημένη Μπραουνσβαϊγκ (σ.σ. ιστορική ομάδα της Β' Γερμανίας, από όπου ξεκίνησε ο Μπράϊτνερ, για τους γνώστες), και χάνει στην έδρα της από την Άαχεν, για να μου τινάξει το παρολί στον αέρα. Ξέρεις πόσα έβγαζε το δελτίο;
- Φαντάζομαι... Παρολί δέκα αγώνων, πρέπει να σου έχτιζε μεζονέτα στη Μύκονο, με ιδιωτικό κηπουρό και πέντε ουκρανές υπηρέτριες, πληρωμένους για δέκα χρόνια...

Το παρολί - Τσιτσάνης-Παγιουμτζής (από papalaozi, 17/01/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Στα γαλλικά υπάρχει λέξη paroli, δηλαδή ακριβώς η ίδια, και σημαίνει τον διπλασιασμό του πονταρίσματος, στα χαρτιά κυρίως, μετά από κερδισμένο χτύπημα/κόλπο. Τα λεξικά λένε ότι είναι παλιά λέξη - μέσα 17ου αιώνα - και από αυτήν μάλλον έλκει την προέλευση το αγγλικό parlay. Το οποίο parlay δεν πρέπει να συγχέεται με το parley που σημαίνει διαπραγμάτευση και προέρχεται από το γαλλικό parler.