Αισθησιακό αλλά και προστυχάτο (κατά το μαντολάτο, ή το μαστιχάτο), με μία λέξη καβλιάρικο. Είναι συνώνυμό του, αλλά χρησιμοποιείται σε τρε κομιλφό, καταστάσεις. Επειδή εμπεριέχει και το γαλλικό στοιχείο, συνήθως βγαίνει από γυναικεία χείλη. Επίσης, οι βέροι Γαλλομαθείς μπορούν να προσθέσουν και το τρέ πριν από το λήμμα, για να δικαιολογήσουν και τα λεφτά που χάλασαν οι γονείς τους στα ιδιαίτερα.

Ποσοτική ανάλυση.
- Καβλωτικό, 70% πρόστυχο, 30% αισθησιακό
- Καβλιάρικο, 30% πρόστυχο, 30% αισθησιακό, 40% παιχνιδιάρικο (κάνει και ρίμα)
- καβλωτίκ, 30% πρόστυχο, 30% αισθησιακό, 40% (μάλλον θα γαμήσουμε)

Η δημιουργία τη λέξης είναι σαφής, κάβλα (ουσιαστικό) + -ικ (-ique, γαλλική κατάληξη). Η μόδα με όλες αυτές τις γαλλικές καταλήξεις σε θέματα και λήμματα που έχουν να κάνουν με σεξ, πρέπει να έχει τη βάση τους στις γαλλικές αισθησιακές ταινίες της δεκαετίας του 1970, όπως το «Erothèque», ή οι πρώτες Εμμανουέλες. Αυτό το κομμάτι του γαλλικού σινεμά (που ακόμα δεν έχουν αγγίξει οι κριτικοί), έχει αφήσει κυριολεκτικά το στίγμα του σε χιλιάδες σεντόνια εφήβων, από τις αρχές του 70 και μέχρι περίπου το '87 (Μάρτη ή Απρίλη του '87 για να ακριβολογούμε). Από τέλος δεκαετίας ογδόντα κατεστήθη πασέ το είδος.

- Ωραίο το μέιλ που μου έστειλες αλλά σε παρακαλώ μη μου στέλνεις τέτοια πράγματα στο μέιλ της δουλειάς.
- Pourquoi;
- Pourquoi (sic) καμιά φορά τα βλέπει και η διευθύντρια. Και το ύφος είναι τρε καβλωτίκ για να το αντέξει. Έχει πατήσει τα εξήντα, και μπορεί να μου ζητάει το τηλέφωνό σου.

βλ. και καυλερός

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Μήπως υπάρχει και ακαβλωτίκ κατά το απολιτίκ;

#2
electron

Και να μην υπάρχει, η εναλλαγή Κώστα, Γιωργάκη, και είσοδος Ντόρας στην εξουσία, θα το δημιουργήσει, διότι θα έχουμε την πιο ακαβλωτικ και συνάμα απολιτίκ τριάδα στην νεότερη ιστορία.

#3
Khan

Très très caulotique! (Προφέρεται «κωλοτίκ» διόλου τυχαία). Έβαλες και το απόλυτο τραγούδι, που έχω βάλει κάμποσες φορές λ.χ. στο ζετεμάκι. Καιρός να αφεθεί το στίγμα και στα σεντόνια του σλανγκρρ.
liberté, égalité, frappernité!

#4
Khan

Και αντιστρόφως δεν είναι τυχαίο ότι οι Gauloises στα ελληνικά προφέρονται γκαυλόισες.

#5
electron

έβαλα εδώ ένα γαλλοσχόλειο
τιρμπουσόν,

#6
electron

Καλό το άσμα!! (emmanuelle, πως μου διέφυγε; εύγε) Πρέπει να το άκουσα τελευταία φορα σε κασσέτα παντόφλα (η μισή εξείχε, σαν μπομπινόφωνο αυτοκινήτου ένα πράμα), στο κασσετόφωνο του κούβακα (citroen ds)!!!!

#7
Khan

Αλήθεια, τι εποχές και κείνες!... (με νόημα Αρκά).

#8
electron

Αν και δεν τα έζησα εγώ, απο τον πατέρα ενός φίλου μου τα έμαθα. Σε φωτο τα πιο πολλά......

#9
Khan

Υ.Γ. Πάντως ρε πστ μου ο Σερζ Γκαινσμπούρ ώρες ώρες συνορεύει επικίνδυνα με τον γουτσισμό. Τον σώζει που ήτανε μεγάλο αλάνι...

#10
Vrastaman

Συγχωρώ κάθε γουτσισμό στον ισόθεο που έγραψε το στίχο:

[I]Dans tes yeux je vois mes yeux t' en as d' la chance
Ça te donne des lueurs d'intelligence[/I]

#11
iron

α ναι, μη μου θίγετε τον Σερζ, είναι από τις λατρείες του Βράστα

#12
Επισκέπτης

Θέλω να αφιερώσω αυτή τη λέξη σε έναν αγαπημένο μας φίλο, τον Κωστάκη. και να θυμάται πάντα ότι τέτοιοι άντρες σαν αυτόν δεν είναι για σχέσεις καθώς ανήκουν σε όλες τις γυναίκες...

#13
vikar

Είσαι και ρομαντικό για ξεκώλι. :-)

#14
Khan

Στην Κατερίνη