Η φράση αυτή είναι δηλωτική απορίας, κατάπληξης και αγανάκτησης ταυτόχρονα, σε ίση μάλιστα αναλογία.

Έχει τις ρίζες της στις θεϊκές δηλώσεις που έκανε ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη Πάτρικ Ογκουνσότο μετά τη λήξη ενός κρίσιμου αγώνα ΟΦΗ-Εργοτέλη διαμαρτυρόμενος για πέναλτι-φάντασμα που έδωσε ο διαιτητής σε βάρος της ομάδας του, και το οποίο την καταδίκασε σε υποβιβασμό. Ο καταιγιστικός, γεμάτος πάθος και λυρισμό αυθόρμητος λόγος του, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με αυτόν του άλλου μεγάλου πυλώνα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, Εδεσσαίου παράγοντα κ. Μάτσιου.

Κατακλείδα και κορωνίδα των δηλώσεων του κ. Ογκουνσότο, αποτελεί το αγωνιώδες, προαιώνιο ερώτημα «Πώς γένιν αυτό;» που δεν θα απαντηθεί ποτέ και που δείχνει ότι ο κ. Ογκουνσότο απλά δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι βρίσκεται στη χώρα της παράγκας.

  1. Σήμερα αήζω τρία βαθμό πρέπει να πάρει Εργοτέλης, αφν το ντως μας πέναλτι, το έτσι πέναλτι το ΟΦΗ, ντεν ήτανε πέναλτι το ντώσει πέναλτι, χμφφ τελευταίο λεπτό ντώσει πέναλτι, εγκώ ντεν ντώσμε πέναλτι το ε το ντιατητής. Πώς γένιν αυτό;

  2. (νέος αλλοδαπός ειδικευόμενος χειρουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:)
    - Εγκώ ντεν έκοψε τένοντα, εγκώ έραψε μόνο μυς, αφν, ντεν ακούμπησε νυστέρι μόνο ψαλίντι χμφφφ τελευταίο λεπτό εγκώ ντεν έκοψε τίποτε, αλλά ντάκτυλο ντεν κουνιέται. Πώς γένιν αυτό;
    - Τελέρε Ογκουνσότο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
popaoua

αααχαχααχχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχχχχχαχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχααχαχχαχ
αχχαχχχχχχαχχαχχχχχ
κλαιωωωωωωω

#2
BuBis

Εγώ πάλι τον Ογκουνσότο τον γκατάλαβα... Τους άλλους δύο δυσκολεύομαι...

#3
iron

στο repeat μέχρι να καεί ο σκληρός ρε πστ, τισταδγιάλα έχουν πιει, ο πολύδωρας δεν παλεύεται αχαχαχαχα, ποπάουα κλαίω και γω στο πλευρό σου, τρομερά μήδια!!!!!!!!!!

#4
iron

και τα επιτελεία, ο κάμεραμαν, ο δημοσιογράφος, ο ηχολήπτης, πώς αντέξανε!

#5
Khan

Θα το γυρίσω σε σλανγκομούνα απ' το πολύ γέλιο
αχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχ

#6
popaoua

ααααχ μετά το 5-0 την ίδια ερώτηση κάνουμε όλα τα γαυράκια...ΠΩΣ ΓΕΝΙΝ ΑΥΤΟ;

#7
jesus

νομίζω παίζει αρκετά πλέον κ ως άκλιτη μορφή του γίνομαι:
- τι γκένεν;
- τπτ μωρέ, χλρ...

#8
Galadriel

ααααχαχαχ ρε πούστη μου το χα χάσει το θεϊκό το μήδι ααααααχαχαχ

#9
johnblack

ο Τσακ Νόρης ξέρει πώς γένιν αυτό.

#10
PUNKELISD

Ο παράγοντας Εδεσσαϊκού είναι έτη φωτός μπροστά! Δε νομίζω ότι κάτι μπορεί να συγκριθεί μαζί του.
(απ' την άλλη εκτός από το «συβαρίτες», τα άλλα είναι γεγονότα που έγιναν - δηλ. στην περιοχή της Τσακώνας, στον υπό κατασκευή δρόμο Καλαμάτας Τριπόλεως, υπήρχε κατάπτωση οδοστρώματος από γράνα που είχε δημιουργήσει έντονη νεροποντή και είχαν χαθεί εκατομμύρια λόγω των κακών υπολογισμών. Ντάξ, τα λέει βέβαια με ένα δικό του τρόπο και η παρουσίαση σε κάνει σίγουρα να χασκογελάς αλλά μέχρι εκεί. Ενώ ο «παράγοντας»!)

#11
allivegp

Εγώ πάλι θα κατέτασσα με σειρά κατανοητότητας ως πιο κατανοητό τον Εδεσσαίο παράγοντα, δεύτερο τον Ογκουνσότο και τελευταίο τον Πολύδωρα. Μπορεί να είναι μόνο η άποψή μου, αλλά αυτό πιστεύω.

#12
PUNKELISD

Εγώ κατατάσσω με σειρά αστειότητας ως πιο αστείο τον παράγοντα, μετά Όγκου και τέλος Πόλυ (με σειρά κατανοητότητας πιθανόν να συμφωνήσω με allive).

#13
jesus

η φάση με τον ογκουνσότο, μπηγιόντ δε Πλάκα, είναι (άλλη μια) τρανταχτή απόδειξη της ανεπάρκειας του στρουκτουραλισμού στην γλωσσολογία, που ξεκινάει απ' τη βάση ότι μπορούμε να αναλύσουμε την γλώσσα αγνοώντας το νόημα, καθώς υπάρχει κ νόημα χωρίς γλώσσα με την αυστηρή έννοια

#14
patsis

jesus ξέχασες στο τέλος να πεις: «πώς γένιν αυτό;»

#15
patsis

ή πώς λένιν αυτό, δεν ξέρω.

#16
jesus

πως τα λίν σ' αυτό το σάη...

#17
Khan