Κασσάνδρεια προφητική έκφραση, που προοιωνίζει την εκουσία-ακουσία αλλαγή θέσεων μεταξύ αρρένων ομοφύλων συνεύνων, που πλησιάζει με δρασκελιές, κατά τα δημώδη «Αλλάξαμε θέση, μ’ αρέσει-μ’ αρέσει» και το «Άλλαξε ο κολλιές».

Η έκφραση αυτή πλήττει θανάσιμα το κύρος της λαϊκής δοξασίας, σύμφωνα με την οποίαν, ο αρεσκόμενος σε μπαξέδες με λουλούδια, δεν χάνει την αρρενωπότητά του, παρά μάλλον δοκιμάζει απελευθερωμένα το σέξ παντοιοτρόπως, δήθεν για ποικιλία και για χόμπι-χόμπι (βλ. «Τον αράπη και τον πλένεις» με το Βουτσά).

Μάλιστα, γίνεται αναφορά (Ν. Τσιφόρος «Τα παιδιά της πιάτσας» ιστορία «Εκόλ Πολυτεκνίκ» και Η. Πετρόπουλος «Εγχειρίδιο του Καλού Κλέφτη», κεφάλαιο «Ο έρως της κωλοτρυπίδας»), ακόμα και σε άρρενες που υποδύονται περιστασιακά και επ’ ανταλλάγματι το θήλυ, όπως τα παλιά κιοστέκια / κιουτσέκια (τούρκ. kocek), χωρίς να παύουν να κουσουμάρουν (δήθεν αλώβητοι) για ζεϊμπέκια!

Περί ορέξεως, δεν είναι ντης πουτάντουμ βέβαια, αλλά εφιστάται η προσοχή στη λεπτή κόκκινη γραμμή μεταξύ των από πάνω και των από κάτω (τους οποίους οφείλουν να προσέχουν οι πρώτοι κατά τον Θου-Βου).

Σαφής η αναφορά στην επί χρήμασι κωλομπαρδία στο «Από την άκρη της πόλης» του Γιάνναρη, όπου ο πεπειραμένος λομπίσκος προειδοποιεί τον συνάδελφό του, σαν συνεπής επαγγελματίας, να μην αφεθεί στη γλύκα του πάθους και διαβεί το Ρουβήκωνα…

Σχετικές φράσεις:

- Πούστης τον πούστη αγαπά, πουτάνα την πουτάνα κι ο Γιώργης ο κωλομπαράς τους παίρνει όλους σβάρνα!
- Όποιος βλέπει πλάτη, θα δει και μαξιλάρι (!)

- Τονε βλέπεις το Γιώργο; Μεγάλη λόμπα! Παλιός ποδηλατάς βλέπεις…
- Περσινός κωλομπαράς-φετινός πούστης! Αυτό ξέρω εγώ…

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Stravon

και εις ανώτερα

#2
BuBis

δηλαδή τι, να κάνει και εγχείρηση;

#3
Khan

Καταπληκτικός, αλλά επιμένει δεν πρέπει να γραφτεί με όμικρον κολομπαράς; Νομίζω το Πονηρόσκυλο το έχει αναλύσει στο κολομπαράς/ κωλομπαράς.
Ενυγουέι, σπεκ!!!

#4
Sir Demetrius Sui generis

ετσι μπραβο..την φραση ακουσα για πρωτη φορα στη ζωη μου προ τριετιας και εκτοτε τονιζα στα φορα πως δεν μπορει να υπαρχει απολυτη διάκριση ενεργητικού και παθητικου ομοφυλόφιλου .
Ο Απόστολος Γκλετσος τονιζοντας το παραπάνω ,έιχε πει σε σνυνετευξη του πως

«το ψάρι ψηνεται και απο τις δυο πλευρές»

#5
HODJAS

Κυρ-Δημήτρη, τώρα μου θύμισες γνωστή ρήση προς άχρηστο άνθρωπο: Η μόνη δουλειά που είσαι ικανός να κάνεις, είναι να σεργιανάς στις πλάζ γυμνιστών και να γυρίζεις τις ψωλές ανάποδα (μην καούν)...

#6
Khan

Πρόσφατα άκουσα την αντίστροφη έκφραση περσινός πούστης- φετινός κολομπαράς ή με διαφορετική σειρά φετινός κολομπαράς- περσινός πούστης, η οποία είναι συνώνυμο του ο μούτσος που γαμούσαμε έγινε καπετάνιος. Δηλαδή όταν κάποιος αποκτά καινοφανή εξουσία και συμπεριφέρεται αυταρχικά κάποιοι θυμούνται ότι έχει λάβει την εξουσία κατά το για να γίνεις ηγούμενος πρέπει να σε γαμήσει ο προηγούμενος, οπότε τζάμπα κάνει τον γαμιά, αφού έγινε γαμιάς αφού πέρασε από το να γίνει πούστης, δίκην αλλαξοκωλιάς.

Στο ίντερνετ δεν βρήκα χτύπημα με αυτήν την βερσιόν, παρά μόνο μια συζήτηση εδώ.

#7
HODJAS

Σωστός!

#8
jesus

κ το σχετικό στ' αγγλικά

#9
Vrastaman

Χεχε Τζιζ, λολοπαίγνιο στο «buy now, pay later» :-)