Ανεπίσημη μονάδα μέτρησης χωροχρόνου, την οποία οι φυσικοί όλου του κόσμου, αρνούνται να αναγνωρίσουν. Άσε που με την αντικαπνιστική εκστρατεία θα περάσει και αυτή η μονάδα μέτρησης στην αχρηστία όπως η οκά. Οι ξενέρωτοι επιστήμονες, ακόμα και τα νανοσεκόντ αναγνώρισαν, αλλά αγνοούν επιδεικτικά την εφευρετικότητα του νεοέλληνα, ο οποίος ως ακαμάτης, είναι και εφευρέτης.

Διότι, όπως είπε και ο Αϊνστάιν, ο χρόνος είναι σχετικός. Αν περνάμε καλά (π.χ. η πρώτη φορά που συνευρεθήκαμε με τη γυναίκα μας) περνάει πιο γρήγορα, σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. την χιλιοστή φορά που συνευρεθήκαμε με τη γυναίκα μας) δεν περνάει με τίποτα.

Απλουστεύοντάς το, ο νεοέλλην καπνιστής, κατάφερε να καταβαραθρώσει τη σχετικότητα και να σταθεροποιήσει τον χωροχρόνο, σπάζοντάς τον σε τσιγάρα. Η βασική μονάδα μέτρησης είναι το ένα τσιγάρο (όχι στριφτό, όχι κατοστάρι, όχι μπάφο) η οποία έχει τις ακόλουθες υποδιαιρέσεις:

  • μια τζούρα δρόμος (5sec), εδώ δίπλα
  • δύο τζούρες δρόμος (10sec), εδώ παραδίπλα
  • μισό τσιγάρο δρόμος (2min), στα 100 μέτρα

    Και για μεγάλα χρονικά διαστήματα χρησιμοποιούμε:

  • δύο τσιγάρα δρόμος (30 min), Αγ. Παρασκευή-Κέντρο μέσω Καισαριανής

  • τρία τσιγάρα δρόμος (59 min), πολύ ώρα και μακρυά ή αλλιώς ξέχνα το.

    Οι χωροχρονικές αποστάσεις αυτές μετρήθηκαν με αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού και λαμβάνοντας υπόψιν και μικροκαθυστερήσεις που οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες (μούντζες σε άλλους οδηγούς, μπινελίκια σε πεζούς και ντελιβεράδες που δεν βλέπουν το αυτοκίνητο και κάνουν σαν να τους ανήκει ο δρόμος, άδειασμα τάσου σου στην άσφαλτο προ εκκινήσεως κ.λ.π.).

σ.ς. Καλό είναι, κάθε φορά που βγαίνετε εξωτερικό, να προμηθεύεστε το πινακάκι με τις αντιστοιχίες σε sec (ΕΛΠΑ). Οι ξένοι δεν χρησιμοποιούν όπως είπαμε (λόγω κομπλεξισμού, και παγκόσμιας αντιελληνικής συνωμοσίας, βλέπε Λιακόπουλο, Πλεύρη, και τώρα τελευταία Χαρδαβέλλα), την καθαρά ελληνική, μονάδα τσιγαρομέτρησης.

Μπάρμπας, με Renault 5, σταματάει δεξιά στη Σόλωνος, αδιαφορώντας για τους οδηγούς που ακολουθούν, και ρωτάει μακρυμάλλη φρίκουλα φοιτητή, με κιθάρα στον ώμο:
- Δε μου λες κοπέλλα μου, με τι τρόπο θα βγω στη Κάνιγγος;
- Άκου μπάρμπα, τράβα ευθεία, και θα σε βγάλει ο δρόμος.
- Και δε μου λες, είναι μακριά;
- Α μπα, μισό τσιγάρο δρόμος...
- (γυρίζοντας στη δικιά του) Είδες φωνή η κοπέλλα, φαντάσου πόσα τσιγάρα καπνίζει!

(από electron, 07/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

Η συγγραφή του παραπάνω λήμματος, αφιερώνεται στην πιο καλή slangονοικοκυρά του σάϊτ (βλεπε mes), με πολύ αγάπη. Παπαρολογία 500 λέξεων, και απουσιάζει η επίμαχη πρόθεση!!! Διότι λόγω ψωροπερηφάνιας, αρνούμαι να τονίσω την πρόθεση «απο», και αποφάσισα για χάρη της, να την απαλείψω άπαξ και δια παντός φρομ my transcripts.

#2
smoke

Α γεια σου.!.Μου θύμισες το «Άγιος ο καπνός» του Γκιγιέρμο Ινφάντε και το «καφές και τσιγάρα» του Τζάρμους.
Μας τάχουν πρήξει και καλά με το τσιγάρο και για τα τοξικά απόβλητα και τις ακτινοβολίες που μοιράζουν καρκίνους μόκο.
Κα-τα-πλη-κτι-κό!Το φχαριστήθηκα τα μάλα.

#3
smoke

Απ' τις ωραιότερες τζούρες στο σλανγκρ.(σύνθεση;)
Και το «τσιγαρομέτρηση»!!!΄

#4
poniroskylo

Μου έκανε εντύπωση ότι όλα στον ορισμό αναφέρονται σε χρόνο οδήγησης. Παλαιότερα, βέβαια, σε τσιγάρα μετρούσαμε την απόσταση που έπρεπε να διανύσουμε με τα πόδια. Κυριολεκτικά - και θεωρητικά - ένα τσιγάρο δρόμος ήταν η απόσταση που μπορούσες να διανύσεις με τα πόδια στον χρόνο που θα σου έπαιρνε να καπνίσεις ένα τσιγάρο - 7-10 λεπτά, 500 μέτρα, ας πούμε. Και δυο τσιγάρα δρόμος - 15-20 λεπτά, κάτι παραπάνω από ένα χιλιόμετρο. Η πλάκα της όλης ιστορίας είναι ότι σου έλεγε κάποιος «δυο τσιγάρα δρόμος είναι», αφελώς πίστευες εσύ ότι σε κανένα τεταρτάκι θα έφτανες και τελικώς μια ωρίτσα γεμάτη την ήθελες.

#5
Επισκέπτης

Yπάρχει και ένα είδος φιδιού, κάτι σαν Κόκκινη Μάμπα, που λέγεται στην Ναμίμπια «το φίδι των δυό βημάτων», δηλαδή αν σε τσιμπήσεις μπορείς να κάνεις δύο βήματα μόνο και μετά σέκος...

#6
electron

εξαρτάται που θα σε τσιμπήσει, και πόσα κιλά είσαι. Μην εκλαϊκεύουμε την επιστήμη παρακαλάω... σ' τα εξηγώ ωραία;

#7
vikar

Ωραίος ο μίστερ...

#8
Επισκέπτης

@ electron: ...κι αν είσαι στην Ναμίμπια...

#9
electron

άσχετο, θυμήθηκα τώρα με τα φίδια τον καϊρη τον κροκοδειλάκια, που πήγε από σαλάχι...

#10
iwn

Ας ήτανε ο πόνος ένα τσιγάρο δρόμος. Στέλιος Καζαντζίδης.λεζάντα video