Όπως πολύ σωστά είχε πει και κάποιος αστειάτορας παλαιότερα, η Ελλάς είναι το μοναδικό αφρικανικό κράτος της Ευρώπης. Αν ζιπάραμε κάποιον εν έτει 1965 και τον ανζιπάραμε εν έτει 2009, θα μπορούσε κάλλιστα να πάει σε οποιοδήποτε καφενείο και να συμμετάσχει σε πολιτική συζήτηση. Οι λόγοι προφανείς, συν τον Ιζνογκούντ Μητσοτάκη. Δηλαδή έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο. Την κληρονομική Δημοκρατία, μοναδική ελληνική πατέντα.

Και φτάνουμε στον συμπαθέστατο κατά τα άλλα Γ.Α.Π.. Ο οποίος, έχοντας το κληρονομικό δικαίωμα, του έλαχε:

 • να πρέπει να ζήσει στην Ελλάδα. Δηλαδή, σε ξένη χώρα, κάτι σαν ξενιτιά, αφού πρέπει να συνεννοείται και να βγάζει λόγους στα ελληνικά, στα οποία ως γνωστόν δυσκολεύεται. Επίσης τι θα λέει στα reunion με τους συμφοιτητές του που, στο Ελλάντα, τα επεισόδια του «lost», παίζονται με δύο χρόνια καθυστέρηση;
 • να πρέπει να ηγηθεί ενός σοσιαλιστικού (what is this;) κόμματος. Στην αμερικάνικη βιβλιογραφία, δεν υφίσταται αυτός ο όρος. Υπάρχει ο όρος μικτή οικονομία ή σουηδικό μοντέλο. Φανταστείτε τι μελέτη έριξε το παιδί, για να αποκτήσει (χωρίς επιτυχία) το σοσιαλιστικό προφίλ, και λέγειν. Μόνο το μουστάκι του πέτυχε!!!
 • να ηγηθεί ενός αφρικανικού κράτους. Στα αμερικάνικα βιβλία, διδάσκεσαι την διοίκηση καλολαδωμένων συστημάτων και εκ παρασκηνίου πολιτική ανατροπή αντιαμερικανικών καθεστώτων. Δεν διδάσκεσαι πώς να κυβερνάς ένα μπάχαλο, από τη θέση της τσατσάς. Το οποίο για να είμαστε δίκαιοι, δεν διδάσκεται πουθενά.

  Αν αυτό δεν είναι καραμπινάτη περίπτωση του «αμαρτίαι γονέων, παιδεύουσι τέκνα», τι να πω; Σε μία νορμάλ κατάσταση ο G.A.P., θα ήθελε να είναι (και θα ήταν) καθηγητής Πανεπιστημίου στην Βοστόνη και να επισκέπτεται την Ελλάδα τα καλοκαίρια, για να δείχνει στα παιδιά του, τις ομορφιές της Αφρικής (και θυμηθείτε με σε 10 χρόνια).

Οπότε η αναφορά στον Γ.Α.Π. κρίνεται απαραίτητη όταν:

 • κάποιου δεν του πάει το ρολάκι (στην πολιτική σκηνή) που πρέπει να παίξει, δεν πείθει δηλαδή, παρά τις καλές προθέσεις.
 • κάποιος ζει σε λάθος χώρα, όχι για οικονομικούς μετανάστες, μιλάμε για τζάκια. Κάτι σαν τους λόρδους που ζούσαν στις αποικίες χάριν της βασίλισσας, ενώ θα προτιμούσαν να κατουρούν το γράσο της αυλής του παλατιού, και παθαίνουν σύγχυση, σχετικά με το που βρίσκονται.
 • σε όσους πρέπει να βάλουν (αμερικανιά) ή να τους βάλουν το αρχικό του πατέρα τους, σαν σφήνα μεταξύ ονόματος και επιθέτου, για να αυτοπροσδιοριστούν ή να τους προσδιορίζουν.

  Από την άλλη, αναφορά στον G.A.P. χρησιμοποιείται για:

 • στελέχη επιχειρήσεων, κουστουμαρισμένα γκόλντεν γκρικ μπόυζ, που καθημερινά χρησιμοποιούν πιο πολλούς αγγλικούς όρους από ελληνικούς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στον σχηματισμό μιας πρότασης αποτελούμενης αμιγώς από ελληνικές λέξεις.

 • αμερικανόπληκτους που από την πολλή αμερικανιά της τηλεόρασης, φλιπάρουν και καταντάνε λίγο γραφικοί,
 • όσους από τους Δυτικούς μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη χωρίς να ζητάνε συγνώμη από τον υπόλοιπο πλανήτη που τον γάμησαν τα τελευταία 200 χρόνια για να έχουν SUV!

  πασσαδόρος για Γ.Α.Π. : allivegp

- Θα πάμε για καφέ;
- Ασε το για άλλη φορά. Έχω μίτινγκ, σε μια ώρα, να πάω τα παιδιά για horseriding, να πάρω τη γυναίκα μου μόλις τελειώσει το spinning, και το βράδυ, να πάω σε ένα charity.
- Ποιος είσαι ρε παιδάκι μου; Ο ΓΑΠ;

γαπ, γκαπ, αλλά θέλει προσοχή! (από BuBis, 10/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

Συνήθως είμαι σλανγκολάκων. Αλλά ξέφυγα εδώ από όλες τις απόψεις, θέμα, εύρος, υποκειμενικότητα, αμπελοφιλοσοφία κλπ. Μέα Κούλπα, που θά 'λεγε και ο Α.Γ.Π.

#2
electron

ας στείλει κάποιος την πυροσβεστική στο σπίτι του στράβωνα, γιατί με τα άστατα καιρικά φαινόμενα θα πέσει καμιά λεύκα πάλι

#3
patsis

Το λήμμα (λέξη ή έκφραση) που λέγεται ποιο είναι;

#4
Επισκέπτης

Ναι ρε electron, τελικά τι είναι τα αρχικά Γ.Α.Π. (ή ΓΚΑΠ);

#5
Επισκέπτης

Όχι ότι δεν κατάλαβα σε ποιον αναφέρεσαι, αλλά τι θα σηματοδοτούσαν τα εν λόγω αρχικά εκτός του συγκεκριμένου ονόματος;
Αυτό πρέπει να πάει για διαγωνισμό...

#6
electron

δεν ξέρω ρε παιδιά, κι εγώ χάθηκα λίγο. Απλά δεν υπάρχει πια Γεώργιος Παπανδρεου, υπάρχει ΓΑΠ,

#7
electron

Γαργαλιστικά Αμερικανικό Πασοκ;

#8
electron

ΓιώργοςΑναπαΠινατμπατερ;

#9
patsis

Υπάρχει και ο JFK. Βλέπεις το σημείο μου;

#10
electron

το είδα και ο από μηχανής θεός θα το φτιάξει

#11
HODJAS

Γίδια Αφήστε τις μαλακίες και Πσηφίστε με...

#12
Vrastaman

Ιστορικό παραλειπόμενο: Παίζει και ως JAP!

Το οριτζιναλ όνομα του ΓΑΠ ήταν Jeffrey. Όταν ο ΑΓΠ επέστρεψε στην Ελλάδα και ο Γέρος της Δημοκρατίας έμαθε ότι το εγγονάκι του λέγεται Jeffrey άρχισε τις χριστοπαναγίες («τι Jeffrey και πούτσες μπλε!») και ο JΑΠ εβαπτίσθη εκ νέου ΓΑΠ.

#13
electron

Αυτό είναι ιστορικό ανέκδοτο (και με τις δύο σημασίες)!!! Τιτανοτεράστιος και πολυδιάστατος vrasta. Αν το γνώριζα, θα είχε μπει στον ορισμό. Mπορείς να το χώσεις σαν σημείωση απ;o την συντακτική ομάδα;

#14
electron

Παρεμπιπτόντως το JAP είναι αμερικλανική σλανγκιά. Αντε μετά να ξεφύγει ο ΓΑΠ απο τους συνειρμούς

#15
kelly_

Κι εσένα σλαγκολάκων σε κόβω

#16
electron

Προσπερνάω τη μπηχτή της συμπαθέστατης κέλλυς (που εξαφανίστηκε αυτή η ψυχή, ένα κοριτσάκι μπήκε στο σλανγκ, και το διώξατε), και εφιστώ (;) την προσοχή των παπαρολόγων του σάϊτ στο μαύρο κουστούμι του ΓΑΠ!

Τι θέλει να μας πει ο ενδυματολόγος του ΓΑΠ. Εχει εφοδιάσει τον Γιωργάκη με 30 μαύρα κουστούμια!!! Ξύνω την κεφάλα μου, δεν κατεβαίνει τίποτα. Μήπως τον σοβαρεύει το μαύρο; Εγώ θα τον έβγαζα με ένα κουκουλάτο κολλεγιακό που θα έγραφε ΒU.

#17
electron

kalorizikos george. Τώρα κατάντια είναι, πρόοδος είναι, αλλά οι ελπίδες στον ΓΑΠ είναι. Διότι το αντίπαλον δέος είναι για κλάματα. Σαμαράς, Ντόρα, Αβραμόπουλος. Το μη χείρον βέλτιστο για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια! Και ο Βενιζέλος από την άλλη για κλάματα. Οπότε για άλλη μια φορά θέλουμε τον αμερικανό μας!!!! Και τον έχουμε με δημοκρατικές διαδικασίες. Προτεκτοράτο είμασταν, προτεκτοράτο θα παραμείνουμε. Desperate housewives της Ευρώπης.

#18
Vrastaman

Το το μη χοίρον πρόβατον. Προσβλέπω σε νέα ποδηλατοδρόμια!

#19
xalikoutis

Σε μία νορμάλ κατάσταση ο G.A.P., θα ήθελε να είναι (και θα ήταν) καθηγητής Πανεπιστημίου στην Βοστόνη και να επισκέπτεται την Ελλάδα τα καλοκαίρια, για να δείχνει στα παιδιά του, τις ομορφιές της Αφρικής (και θυμηθείτε με σε 10 χρόνια).

here we will be and we will be telling them

#20
the_inq

Εξαιρετικώς μπζαγμένο μήδιον μόνο για την Ελίτ (της φρυγανιάς)

mms://lyssna-wm.sr.se/isidor/p1/2009/06/16srminnensthlmsommarmedgeorgiospapanp1-071890e2f4e7f2e81w96.wma

Κάντε το κλοπυ και πεηστ στο ουιντοζ μεντια πλεηρ η βι-ελ-σι και ακούστε τον G.A.P να εξομολογείται τον γκαημό του μετανάστη στο σουηδικό ραδιόφωνο!

#21
xalikoutis

έλα ρε, τέθοιος ραδιοφωνατζής ωραίος να μην το ξέρω, κι άκουγα Σημίτη...

#22
allivegp

Συνώνυμο του λήμματος είναι και το «Παπαντρέο», όπως το συναντάμε και στο «Χαιρετίσματα» του Ν. Άσιμου («Θα ερωτευτώ τον Παπαντρέο, τον Ποπάυ -αλήθεια που χάθηκε η Popaoua;- τον Ζορρό..)

#23
jesus

#24
allivegp

Ο ΓΑΠ έχει χρησιμοποιήσει τελευταία πολύ συχνά την αμερικλάνικη σλανγκιά με το «γεμάτο πιστόλι πάνω στο τραπέζι» και ίσως κάποιος θα έπρεπε να του μιλήσει για το σλανγκ.τζουρου, για να κάνει εγγραφή και να το καταχωρήσει το λήμμα.

#25
jesus

αυτός θα κάνει σαρδάμ κ στο γράψιμο ρε συ. τι να τον κάνουμε...

#26
Stravon

O JAP είναι η ζωντανή απόδειξη της χρησιμότητας των greeklish. Χωρίς αυτά απλά...δεν μιλάει. Η κληρονομική δημοκρατία είναι προϊόν made in USA και επιβαλλόμενη από αυτούς. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι απλά επιβεβαιώνουν δια της ανικανότητας των, την αναγκαιότητα επιλογής μεταξύ των δύο κληρονόμων. Καλά θα κάνουν κάποιοι σύμβουλοι του ΓΑΠ να μην του δώσει να διαβάσει τη λέξη «σαρδάμ» γιατί μπορεί να την πει «Μαδράς» και να παρεξηγηθούμε.

#27
patsis

«Ο ΓΑΠ μιλάει με google translate, έτσι εξηγούνται όλα.»

#28
GATZMAN

Viva G.A.P ατα

#29
GATZMAN

Στη βικούλα αναφέρεται πως ο Γ.Α.Π γεννήθηκε στις 16/6 (Δες), μέρα που η εκκλησία τιμά τη μνήμη αυτού του Αγίου. Τυχαίο;

#30
xalikoutis

γκατζ, φοβερή ανακάλυψη!!!!!! σπεεεεκ!!!

#31
GATZMAN

Θ!ξ.Κυκλοφορεί σε διάφορα sites και γίνεται ο σχετικός χαβαλές

#32
GATZMAN

Ρε τι μέρα βρήκαν να γιορτάζουν: ο Αγιος Μνημόνιος, ο Αγιος Τυχωνας αλλά κι ο... Τζέφριεπίσης

#33
Khan

Ο άγιος Τύχων-Τύχων.

#34
electron

(και θυμηθείτε με σε δέκα χρόνια)
Δεν πέρασαν καν τα δέκα χρόνια!!! Ο ΓΑΠ πάει γυρίζει στην Βοστώνη!!! Ήδη λέει έχει αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#35
soulto

Έγραψαν σε τοίχο: "ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΑΠΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΤΕ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΓΚΡΟΥΠΙ"..

Πηγή εδώ