Τα ψητά (στα κάρβουνα) κρεατικά, τα σχάρας. Μιλάμε μόνο για κόκκινο κρέας, συνήθως παϊδάκια. Προφ λέγονται έτσι γιατί πρόσκειται για μικρά κομμάτια κρέατος, εύκολα στο ψήσιμο. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για μπριζόλες ή Τ-bone steak.
Τα ψητά (στα κάρβουνα) κρεατικά, τα σχάρας. Μιλάμε μόνο για κόκκινο κρέας, συνήθως παϊδάκια. Προφ λέγονται έτσι γιατί πρόσκειται για μικρά κομμάτια κρέατος, εύκολα στο ψήσιμο. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για μπριζόλες ή Τ-bone steak.
Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!
7 σχόλια
GATZMAN
Κινητό χασάπικο, ο Κοψίδης;
Vrastaman
Μανούλα στο κονσερβοκούτι!
GATZMAN
Στοοος. Νομίζω πάντως, πως αν του πετάξουμε τις κουστουμιές και τον ντύσουμε στα τσολιαδίστικα, τον βάζουμε άνετα στην πόρτα των κοψιδάδικων στα βλάχικα της Βάρης. Εχει το....φυζίκ
Vrastaman
Ένας περιποιημένος Κοψίδης εφτασεεεεε...
GATZMAN
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ !!!!
Καλά...ο Μάκης κοιμάται κι η τύχη του δουλεύει. Που να 'ξερε πως προβάλλουμε πτυχές του, ώστε αν τον αρπάξει στις εκλογές, να μπορεί να παίξει μπάλα αλλού. Φροντίζουμε για το CV του!
Κι ισως να φτιάξει και δικό του στέκι κάνοντας το πτυχίο του λαδόκολλα
Khan
Δαιμόνιος Αρχιμήδης!
poniroskylo
Πάντα νόμιζα ότι τα κοψίδια αναφέρονται στα κομμάτια που κόβονται από τη σούβλα καθώς ακόμα γυρίζει - κομμάτια από αμνοερίφια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια κ.ο.κ. Βεβαίως, η χρήση της λέξης έχει επεκταθεί και καλύπτει πλέον πολλά ψητά κρεατικά - π.χ. παϊδάκια, παντσέτες κλπ. Αλλά, λέω εγώ τώρα, μαγαζί που δεν βάζει σούβλα δεν νοείται κοψιδάδικο.