Αγγλιά, που αποτελεί τεχνικό όρο για τα κάτωθι:

  1. α. Σεξουαλική πρακτική στο πλαίσιο τριολέ ή πάρτυ με ούζα, κατά την οποία ο πεοθηλαστής-στρια, κρατάει στο στόμα του το σπέρμα του εραστή του/της, και στην συνέχεια το φτύνει στο στόμα άλλης-ου ερωμένης-ου, που έρχεται σαν τραίιλερ για να μην χάσει. Με λίγα λόγια το λεγόμενο cum swapping. Περιττό να πούμε ότι το γεγονός μπορεί να επαναληφθεί στη νιοστή, ανάλογα με το αριθμητικό δυναμικό της φάσης πολυφασικής. Η έκφραση βγαίνει ως εξής: Ως αφετηριακή χιονόμπαλα θεωρείται το ανδρικό σπέρμα (λέμε τώρα), και καθώς περνάει από το ένα στόμα στο άλλο, μαζεύει διαδοχικά σάλια, και άλλα υγρά (ιδίως αν παίζει στην φάση και μπουκάκι), οπότε η χιονόμπαλα ολοένα μεγαλώνει ώσπου να φτάσουμε σε χιονοστιβάδα. Την πρακτική περιγράφει γλαφυρά η Βικούλα, η οποία και μου την ψιθύρισε πονηρά. Επιστημονικά, πρόκειται για μια εφαρμογή του νόμου των συγκοινωνούντων δοχείων.

β. Την γνωστή μας μπαγαποντολειχία, σλανγκιστί τσιμπούμεραγκ ή φιλοπίππου. Δηλαδή, η αρχική χιονόμπαλα που εκτοξεύεται στην/ στον σιματζού-ή μαζεύει τα σάλια της/του και επιστρέφει στον εραστή με την μορφή γουτσιστικού φιλιού εκδίκησης. Οι Αγγλοσάξονες έχουν και το snowball slap, όπου η/ο ερωμένη-ος φτύνει το σπέρμα στο χέρι της/του και χαστουκίζει με αυτό τον εραστή.

  1. α. Εφόσον η κοκαΐνη θεωρηθεί ως χιόνι, χιονόμπαλα είναι άλλη μια αγγλιά για την κοκαΐνη ή το πάρτι με κοκαΐνη. Βλ. και νιφάδες και παγόβουνο (Δ.Π.).

β. Συναφώς, η μείξη κοκαΐνης, ηρωΐνης και μορφίνης μαζί στην ίδια σύριγγα, γνωστό και ως speedball. Και εδώ παίζει το ίδιο λογοπαίγνιο με το χιόνι που σωρεύεται αθροιστικά.

Αντισλανγκαρχιδικό disclaimer: Πρόκειται για μετακένωση στην ελληνική αγγλικού τεχνικού όρου, η οποία κρίνεται απαραίτητη για λόγους κάλυψης του σχετικού βιβλιογραφικού κενού. Η χρήση της μπορεί να γίνεται όπως και με τους επιστημονικούς τεχνικούς όρους, δηλαδή με τον αγγλικό όρο εντός παρενθέσεων.

Καυλάουρα: Τι γίνεται βρε Βάγγελα; Χρόνια και ζαμάνια! Ωραίο μαύρισμα έκανες!
Βάγγελας: Μόλις γύρισα από Νότια Αφρική. Αλήθεια τι κάνει το Λίλιαν;
Λάουρα: Μια απ' τα ίδια. Απ' όταν τα έφτιαξε με τον Νώντα το σαπούνι έχει κολλήσει. Πού ήταν εκείνες οι εποχές με τον Πέρι, Θεός σχωρέστον...
Βάγγελας: Μα ο Πέρι ζει! Μόλις μου έστειλε μια κάρτα από την εξωτική Ναμίμπια και μας καλεί για χιονοπόλεμο!
Λάουρα: Έχει χιόνι στη Ναμίμπια;
Βάγγελας: Ναι, κι έχει βρει κι έναν χιονάνθρωπο, Παρασκευά τον λένε...
Λάουρα: Και η λέξη του τίτλου;
Βάγγελας: Ε, άμα έρθει και το Λίλιαν, θα φτιάξουμε μια φοβερή χιονόμπαλα όλοι μαζί...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

«Private Snowball» είναι το παρατσούκλι που κολλά ο εκπαιδευτής-καθίκι σε έναν μαύρο στρατιώτη στο «Full Metal Jacket».

#2
vikar

Γκάτζ, να προτείνω για συνώνυμο το μετάγχυση ή θα το κάνεις εσύ; :-Ρ

#3
electron

το disclaimer θέτει το θέμα στη σωστή του βάση. Δεν είναι σλανγκ, ούτε καν όρος στα ελληνικά. Χιονόμπαλα συνήθως εννοείται το σπέρμα, σκέτο.

#4
GATZMAN

@Khan
Ευγε khan. Tσιμπα ενα πεντάστερο κονιάκ. Khan, αυτή η διαδικασία πινγκ πόνκ που συμβαίνει στη σπερματοσταγόνα, ναι μεν οδηγεί στην επάυξηση του όγκου της, ωστόσο όμως μπορεί να οδηγεί στην ελάττωση της πυκνότητας του εμπεριεχομένου σπέρματος. Εκτός αν στο ταξίδι της απο στάση σε στάση ανεφοδιαστεί από αλλα αντίστοιχα υγρά, όπως σοφά αναφέρεις. Ωστόσο προκειμένου να πετύχουμε τα μεγιστα από πλευράς ποιότητας/ποσότητας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν άτομα, από πνιγμό, φρονώ, πως χρειάζεται κατάλληλο management αλλά και τήρηση των συμφωνημένων στο contract.

@vicar
Μπαγάσα ιερωμένε πως με πιάνεις....Στο παραχωρώ όμως γιατί ξέρεις κι από μετάληψη...Φτούκακα

#5
Galadriel

Vikar σε τρώει ο κώλος σου.
Khan ίου. Δηλαδή ίουυυυ!

#6
GATZMAN

@vicar
Ισως θα πρεπε να γίνει αναφορά και στα θρησκευτικά δόγματα που αποκηρύσσουν τη μετάγγιση σπέρματος, όπως άλλωστε υπάρχουν θρησκευτικά δόγματα που αποκηρύσσουν τη μετάγγιση αίματος.

#7
Khan

Ηλεκτρόνιε, αν εννοείς ότι έχεις ακούσει στην ελληνική σλανγκ τον όρο χιονόμπαλα ως σημαίνοντα το σπέρμα, τότε χαίρομαι, γιατί εγώ δεν έχω ακούσει ούτε αυτό, απλώς ήθελα να συμβάλω στον επιστημονικό διάλογο που έχει αρχίσει με τα λήμματα μπαγαποντολειχία, τσιμπούμεραγκ, φιλοπίππου κ.ο.κ. Μου έκανε εντύπωση πως ο γνωστός για την αγγλοσαξονική παιδεία του Βράσταμαν αγνόησε τον όρο χιονόμπαλα στον σχετικό προβληματισμό.

Γκατς, όντως. Παρεμπίπταμπλυ, δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο συνειρμός είναι με την χιονοστιβάδα, όπως λέει η Βικούλα.

Μες, ερεθίζομαι με το να αηδιάζω σλανγκομούνες.

#8
Galadriel

Αν ο ερεθισμός πάει αναλόγως με την αηδία, πρέπει να χει φτάσει στο σαγόνι πλέον.

#9
Khan

Θα το εκλάβω ως κομπλιμάν...

#11
Khan

Πάντως, σχετικά με το σχόλιο του Gatzman, ένα trivium που θα ενδιαφέρει τον Τζόνι: Στην οιονεί αυτοβιογραφία της, η Julia Kristeva γράφει ότι η ηρωίδα, που αντιστοιχεί σ' αυτήν και ο άντρας της (που αντιστοιχεί στον Philippe Sollers) αφυπνίστηκαν από μελέτες ενός δομιστή (λέγε με Claude Lévi-Strauss, εκτός αν παρερμηνεύω το roman à clé) για να μελετήσουν το συνήθειο κάποιων ιθαγενών να καταπίνουν οι νεώτεροι (σαν τσιράκια) το σπέρμα των πρεσβυτέρων και σοφοτέρων για να λάβουν την γνώση τους. Πιθανόν ο Σόλλερς να έψηνε την Κρίστεβα για κάτι αντίστοιχο, (δομισμό το λέμε τώρα) δεδομένων και άλλων πικάντικων λεπτομέρειων που αφηγείται η Kristeva από την ζωή τους.

#12
GATZMAN

Στο ίδιο μήκος κλείσματος, έλεγε κάποτε ο Κώστας Μυλωνάς στα παιδιά της νύστας, πως ο άντρας μέσω της σεξουαλικής περίπτυξης μεταδίδει τις γνώσεις του, μέσω της κάτω κεφαλής του στην παρτενέρ του. Αρα ο άνδρας, φίλε Χάνκ, δεν πηδάει, εκπαιδεύει...Η μ' άλλα λόγια όποιος αγαπά παιδεύει (εκπαιδεύει)....χαχαχα

#14
Khan

Στο μεταξύ αποκτούν νέα διάσταση οι στίχοι του άσματος του Μητροπάνου:

Σου έλεγα «Μη δίνεσαι, μη σκορπίζεσαι,
κοίταξε λίγο και τον εαυτό σου».
Και μου 'λεγες «Καλά, καλά».

Ταξίδευες, γινόσουν νύχτα λίγο-λίγο.
Σου έλεγα «Χανόμαστε, χανόμαστε,
δεν το καταλαβαίνεις;»
Κι εσύ μου έλεγες «Καλά, καλά».

Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος
γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος
που λίγο-λίγο τέλειωνες,
εγώ σε ζέσταινα κι εσύ μου έλιωνες.

Σου έλεγα «Απ' την καλή σου την καρδιά
ζεις για τους άλλους μοναχά και εσύ δεν ζεις».
Και μου 'λεγες «Καλά, καλά».

Σου έλεγα «Μη νοιάζεσαι, μη μοιράζεσαι,
κράτα και κάτι για τον εαυτό σου».
Και μου 'λεγες «Καλά, καλά».

Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος
γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος
που λίγο-λίγο τέλειωνες,
εγώ σε ζέσταινα κι εσύ μου έλιωνες.

#15
GATZMAN

Και αυτός ο Μητροπάνος θα μπορούσε να τα πει αυτά άραγε;

Πάντως σε πάω ρε φίλε. Ζωντανεύεις ένα ξεχασμένο τραγούδι διανθίζοντας το με σλανγκικα υπονοούμενα αλλάζοντας του τη ρότα προς υπαρξιακά καυτά και ακανθώδη προβλήματα.
Πάντως κάτι μου λέει πως το λήμμα αυτό θα εμπνεύσει πολλούς σλάνγκους, αποτελώντας λημματομάνα πολλών λημμάτων. Κι αυτό θα συμβαίνει μέχρι να πατήσουμε μαύρο χιόνι. Πάντως κι ο Χ.Κλύν είχε αναφερθεί παλιότερα στο χιονάνθρωπο των Ιμαλαϊων. Ηταν ένα μήνυμα της εκπομπής: Πρωινός καφέςτου slang channel, στα πλάισια της αντικαφεδιστικής εκστρατείας. Ε κι όποιος ενοχλείται απ' αυτά ας τα γράψει στο χιόνι.

#16
Khan

Στω, σύντροφε. Αλλά μου φαίνεται ότι οι σλανγκικές μας χιονόμπαλες έχουν ξεθυμάνει από την πρόσμειξη πολλών υγρών και δεν προκαλούν πλέον λημματοστιβάδες.

#17
GATZMAN

Θα γυρίσει ο τροχός. Τον λιπαίνουμε όσο μπορούμε. Που θα πάει;

#18
Vrastaman

Χιόνια στο καμπαναρ-yo.

#19
GATZMAN

......έχυσε όλο το χωριό
νταν ντιν νταν
νταν ντιν νταν
νταν ντιν νταν
νταν ντιν νταν
ντιν νταν...χεχεχε

#20
johnblack

Χιονόμπαλος λεγόταν και το αιρετικό γουρούνι της οργουελικής Φάρμας των Ζώων. Ήταν και καλά ο Τρόσκης, ενώ ο Ναπολέων έκανε για Στάλιν.

#22
soulto

Άλλα αποτελέματα χιονόμπαλας:
Princeton students after a freshman vs. sophomores SNOWBALL FIGHT in 1893

#23
papiou

μανιφικ ρε Khan, οπου fick το γερμανικο, να ταιριαζει με την ορολογια.