Η ψευδο-αυθεντία. Το να παρουσιάζεται κάποιος ως αυθεντία στο είδος του με σκοπό να προσελκύει θαυμαστές, οπαδούς και «μαθητές», χωρίς βεβαίως να το αξίζει, ίσα-ίσα το αντίθετο.

Πρακτική την οποία χιλιάδες άσημοι ή διάσημοι τσαρλατάνοι έχουν εφαρμόσει με εξαιρετική επιτυχία από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Πρακτική η οποία δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να εκλείψει, όσο ο άνθρωπος είναι εξαρτημένος από την έννοια του (όποιου) Πατέρα, δηλαδή κάποιου ανώτερου, από τον οποίον εξαρτάται η μοίρα του και η σωτηρία του σώματος, την τσέπης του ή της ψυχής του. Και στην εξάρτηση αυτή, η γνώση και η παιδεία δεν βοηθάνε παρά ελάχιστα, δυστυχώς.

Για να πουλήσεις γκουριλίκι, πρέπει να κάνεις τα εξής:

α. Να μην το πουλήσεις. Δηλαδή να μη φαίνεται ότι έχεις κάποιο κέρδος απ' όλη αυτή την ιστορία (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, προσωπικό –τόνωση του Εγώ– κλπ). Ίσα-ίσα, να δίνεις την εντύπωση ότι το κάνεις Μόνο για το καλό του άλλου, επειδή τον νοιάζεσαι και είσαι δω γι' αυτόν.

β. Να βρεις τι ακριβώς «ζητάει ο κόσμος». Να εξετάσεις πολύ καλά τον περίγυρό σου και να ξεκινήσεις απ' αυτόν. Σιγά-σιγά, αφού έχεις κάνει ένα άλφα όνομα, ανοίγεις τον κύκλο σου.

γ. Να παρουσιαστείς ως προφήτης της όποιας αλλά μοναδικής αλήθειας στον τομέα που «εκπροσωπείς» (θρησκεία, οικονομία, πολιτική, ιατρική, άστρα, στη δουλειά σου, στην τέχνη σου, σε οτιδήποτε). Εδώ θέλει κάποια προσοχή: πρέπει ο-πωσ-δήποτε να ακουμπά η ψευδο-θεωρία σου όχι μόνο στις εκάστοτε ανάγκες του κόσμου, αλλά και σε κάτι που είναι, αντικειμενικά, σωστό, ορθό, σοφό, βαθύ, δουλεμένο από την ανθρώπινη σκέψη, γνωστό σε όλους, κλπ. Αλλιώς δεν θα πιάσει το ποτ-πουρί που ετοιμάζεις. Επίσης, το ψήγμα πραγματικής αλήθειας που περιλαμβάνει η μπούρδα σου, πρέπει, παρότι γνωστό σε όλους, να είναι και δυσερεύνητο. Πρέπει να είσαι πέρα για πέρα σίγουρος και να επαφίεσαι στην τεμπελιά ή στη δυσχέρεια του άλλου να κάτσει να ψάξει σε βάθος την σχέση που έχουν οι κοτσάνες σου με τις 1-2 ξαναμασημένες σοφές κουβέντες που αμολάς.

δ. Να εστιάσεις την απόδειξη της «αλήθειας» αυτής σε ένα φαινόμενο σπάνιο, αξιοπρόσεχτο, εξαιρετικό, ασύγκριτο, το οποίο σε χαρακτηρίζει. Αυτό μπορεί να είναι είτε φτιαχτό (σικέ) ή πραγματικό: κάποιο θαύμα, κάποιο στυλ, κάποιο σωματικό ελάττωμα ίσως, κάτι μικρό αλλά ξεχωριστό. Αυτομάτως τότε, όλοι θα συνδυάσουν μέσα στο ηλίθιο (= εξαρτημένο) μυαλό τους την εικόνα του στοιχείου αυτού με τα λόγια «αληθείας» που εκφέρεις –και σιγά-σιγά θα πάψουν να επιτρέπουν στη λογική να παρεμβαίνει.

ε. αμέσως μετά, πρέπει να εκμηδενίσεις με το γάντι (= με πατρικό, πλην αλλ' όμως εξαιρετικά απαξιωτικό ύφος) τις όποιες πραγματικές –άρα επικίνδυνες για να αποκαλυφθείς– γνώσεις αυτών που προστρέχουν σε σένα. Μπορεί να είναι ικανότεροι από σένα, είναι το πιο πιθανό. Όμως, για χ λόγους, έχουν την ανάγκη σου. Άρα τους έχεις στο χέρι. Είναι εύκολο λοιπόν να τους αναιρέσεις στα ίδια τους τα μάτια. Όλοι είμαστε λίγο ή πολύ του ενοχικού, άρα με το που θα μας κομπλάρει κάποιος λέγοντάς μας ότι οι απόψεις μας είναι αποτέλεσμα προσωπικής αδυναμίας και ανασφάλειας και όχι αληθινές γνώσεις, τσιμπάμε και υποτασσόμαστε σε αυτόν που «ξέρει».

στ. Τέλος, να επεκτείνεις την επιρροή σου και προς τους εχθρούς σου, έχοντας ανακαλύψει πρώτα το ευαίσθητο σημείο τους και κάνοντας πάλι τα ίδια.

Γκουριλίκι έχουν πουλήσει πολιτικοί, στοχαστές, καθηγητές, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι που φουσκώνουν το προφίλ τους στα μάτια του άλλου όσο δεν πάει. Το γκουριλίκι είναι αποτέλεσμα προσωπικού κόμπλεξ και απωθημένου προς τους άλλους, σε συνδυασμό με την ικανότητα που έχεις (αλλιώς δεν παίζει) να «διαβάζεις» τον άλλον σαν ανοιχτό βιβλίο και την γερή σου μνήμη (= συσσώρευση πληροφοριών).

Στις αρχές του γκουριλικίου έχει βασιστεί η προπαγάνδα (πολιτική, θρησκευτική), η λαοπλάνη, η διαφήμιση, οι λυκοφιλίες, διανοητικά, καλλιτεχνικά, στοχαστικά ρεύματα και τάσεις, τέσπα ένα τεράστιο μέρος του ανθρώπινου πολιτικού και πολιτιστικού οικοδομήματος. Ανάλογα με τις επιταγές των εποχών, το γκουριλίκι προσαρμόζεται. Στις μέρες μας, για παράδειγμα, κατά τις οποίες ο ορθολογισμός έχει κλονιστεί γιατί έχει κατηγορηθεί για πολλά εγκλήματα και όλοι σπεύδουμε να πειστούμε από αυτή την μισή αλήθεια, το γκουριλίκι εξυπηρετεί τους Σωτήρες της κοινωνίας και της ψυχής, για άλλη μια φορά. Έτσι λοιπόν ανθούν οι ακροδεξιές και τα μεταφυσικά, το «παραδοσιακό» και το «εσωτερικό», και πάει λέγοντας, ενώ οι άλλες αξίες (αριστερά, διανόηση, οικολογία, ψυχολογία, τέχνη, επιστήμη, η ουσία της παράδοσης, ο πατριωτισμός –και όχι ο εθνικισμός) προσφεύγουν επίσης σε γκουριλίκι, γιατί από μόνα τους δεν έπεισαν και πολύ...

Και αυτό είναι το κακό: το γκουριλίκι αντιμετωπίζεται με γκουριλίκι, πρώτον γιατί και οι ρομαντικοί ξυπνήσανε και γίνανε πονηροί, δεύτερον γιατί το να πατάξεις κάτι την σήμερον είναι ταμπού και σε ταυτίζει μια κι έξω με την Ιερά Εξέταση στην καλύτερη των περιπτώσεων, τρίτον και σημαντικότερο γιατί όλ' αυτά τα σοφά ξέρουν να τα λένε πρώτοι οι ανίκανοι που πουλάνε ακριβώς αυτό το γκουριλίκι, άρα ποιον ν' ακούσεις. Πιάσ' τ' αυγό και κούρεφ' το λοιπόν...

Τέλος, γκουριλίκι είναι και το να αγοράζεις γκουριλίκι. Το να πιστεύεις σε αυτούς τους τσαρλατάνους, δηλαδή.

Στην ιστορία του δυτικού κόσμου, η πρώτη μεγάλη εποχή γκουριλικίου έσκασε την εποχή των σοφιστών. Μετά ήρθε ο χριστιανισμός. Και μετά οι ιδεολογίες κάθε είδους. Σήμερα έχουμε λίγο απ' όλ' αυτά + ψυχανάλυση + εναλλακτικά + οριενταλισμό + οικολογία + επιστήμη + υπερμεταφυσικά. Εννοείται ότι τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα είναι αξίες που πατάνε σε γερές βάσεις, άσχετα αν μας βρίσκουν σύμφωνους ή όχι. Η πρακτική τους εφαρμογή όμως όταν πέφτουν σε χέρια τσαρλατάνων είναι αυτό που λέω γκουριλίκι. Και τσαρλατάνοι είναι όλοι όσοι τα έπιασαν στο στόμα τους μετά από τον πρώτο που μίλησε γι' αυτά.

  1. - Μαλάκα, τον χάνουμε τον Στέλιο...
    - Τι παίχτηκε;!
    - Έχει μπλέξει με κάτι μουσικούς που ψάχνουν άλλους τρόπους εκτέλεσης των οργάνων, αντισυμβατικούς και πρωτοποριακούς, και μ' αυτό, λέει, συμβολίζουν και επιδιώκουν την παγκόσμια συμφιλίωση και τον αφοπλισμό και άλλες τέτοιες πούτσες... Και μαζεύονται όλοι μια φορά τη βδομάδα σε κάτι γιάφκες και παίζουν με κατάνυξη, και ένα πουσουκού το μήνα πάνε στα βουνά να παίξουν μέσα στη φύση, γάμησέ τα σου λέω...
    - Και ποιος πούστης τους πουλάει αυτά τα γκουριλίκια;
    - Ένας τσελίστας από τη Νορβηγία.
    - Ποιος, αυτός που παίζει φορώντας μανδύες;

  2. - Μαλάκα, ο Τάκης είναι θεός, δεν το συζητάω! Ξέρει τόσα πράγματα ο πούστης! Για όποιο πράμα και να του μιλήσεις έχει να σου αραδιάσει τσουβάλια ατάκες και γνώσεις και βιβλία, δεν παλεύεται το άτομο, πόσα ξέρει! Πότε πρόλαβε και τα έμαθε όλ' αυτά!
    - Ξεκόλλα ρε, φτύσ' τ' αγκίστρι!
    - Δηλαδή;
    - Ε έχει ακούσει κάνα δυο πράγματα για 5 ονόματα και σου τα αραδιάζει για να σε ψαρώσει.
    - Και πού το ξέρεις εσύ;...
    - Ε κάτι παραπάνω ξέρω από δαύτον, μη βλέπεις όμως που δεν μιλάω και δεν πουλάω γκουριλίκια εγώ...
    - Ρε μαλάκα, τρία διδακτορικά έχει το άτομο, με δουλεύεις;
    - Σιγά μην είχε τέσσερα σαν τη Μάρα Μεϊμαρίδη...

mes... (από BuBis, 14/10/09)ελα, πλάκα κάνουμε! (από BuBis, 14/10/09)

Βλέπε και σενσέι, γκοσού, ίμπα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan



Ο Koestler ανέλυε τις ομοιότητες που έχουν εν προκειμένω ψυχαναλυτές, μαρξιστές και ιερωμένοι- εξομολόγοι, ως ότι και οι τρεις χρησιμοποιούν argumenta ad hominem που σε κάνουν να χάσεις την δυνατότητα αυτονομίας της γνώμης σου, λ.χ. αν θες να κόψεις μια σειρά ψυχαναλύσεων είναι επειδή λ.χ. «το ασυνείδητό σου προβάλλει αντιστάσεις στην θεραπεία σου», αν δεν κάνεις κάτι που σου λέει ο ιεροκήρυκας είναι επειδή «σε επηρεάζει ο διάβολος», ή στους μαρξιστές λ.χ. επειδή «παραμένεις φορέας της αστικής σου ταξικής καταβολής ή έχεις ψευδή συνείδηση». Γενικά στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει η αρχή της διαψευσιμότητας του Karl Popper.

#2
xalikoutis

ο υπερθετικός του γκουριλικιού θα πρέπει να είναι το Γκουρτζιεφιλίκι

#3
Jim Blondos

Φαντάστικ!!!!! (μόνο μη σε δω να ξαναγκρινιάξεις του Χότζα)

#4
GATZMAN

Απλά τέλειο! Αισθανόμουν σα να διάβαζα το βιβλίο: Ολα όσα θα θέλατε να μάθετε, για να γίνετε γκουρού και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, +++

#5
HODJAS

Γειά σου Μακιαβέλλαινα!

Ο κατ' εξοχήν και κατ' επάγγελμα (γ)κουρού τσεσμές (τουρκ. στεγνή βρύση), ήτανε η κουφάλα ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, που έψηνε κάτι δυτικά κλωσσόπουλα (π.χ. Μπήτλς κ.α.) οτι εσωτερικότητα και τέτοια και τους πήδαγε τις γυναίκες (μη σου πώ και τους ίδιους)...

(5Χ2)!

#6
iron

χαχα χότζα, πάντα μέσα στα πράγματα, ωραίος!

#7
Galadriel

@βλόνδος: Εγώ γκρινιάζω του Χότζα. Επίσης ως γνωστόν εγώ έδιωξα τον Ρένο από την εταιρία. :P

Ιρον, αγοράζω χαλαρουίτα ορισμό και φιλοσοφική ανάπτυξη.

#8
BuBis

Και για όσους δεν ξέρουν την Mes, sτο μύδι, αυτή με την ξανθιά καούκα...

#9
Galadriel

Καλέ ο παππούς με το ουίσκι... Αφού το είπα καθαρά «Εγώ έδιωξα τον Ρένο από την εταιρία» παύση, «που να με πάρει ο διάβολος!!!».

#10
BuBis

Oh sorry Mes, μπερδεύτηκα γιατί και η ξανθιά λέει επίσης κι αυτή «Εγώ έδιωξα τον Ρένο από την εταιρία»... Μάλλον το πήρα out of context... Sorry ξανά...

#11
Jim Blondos

@ ironick:
Σόρυ, έσφαλα... Αδίκως σε κατηγόρησα ότι γκρινιάζεις του Χότζα για τα σεντόνια...

@ mes:
Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι εσύ έδιωξες το Ρένο από την εταιρία;;;;;

#12
Επισκέπτης

Ρε ποιούς τους γαμεί, και τον παππού με το ουίσκι, την ξανθιά με την καούκα και τον φλούφλη με την φράντζα!

Εγώ πήρα το χρυσό μου αλεξίπτωτο, τα bonus μου και κάποια future options και την έκανα. Τώρα δουλεύω για τον Γιάγκο Δράκο και περνάω ζάχαρη!

#13
Desperado

Βαθιά Γιαπωνέζικη Υπόκλιση Σεβασμού... δεν περιγράφω άλλο

#14
Desperado

Επίσης ορμώμενος από το μήδι:
Comfucius say, woman who cook carrot and pea in same pot, unsanitary...

(αστείο μόνο στην αγγλικήν, συγνώμη Black!)

#15
Galadriel

Α, αν αρχίσουμε τώρα ποιος γαμεί τον ένα και ποιος γαμεί τον άλλο, θα μας μαζεύουνε, σο, σας επαναφέρω στην τάξη :P

#16
Επισκέπτης

Ρένο, δυστυχώς πρέπει να φύγεις από την εταιρία. Με πήραν τηλέφωνο από «πάνω», δεν μπορώ να σου πω ποιος, και μου είπε να σε διώξω.
(τα τάαααααν....)

#17
Επισκέπτης

Ρένο, τώρα που θα απολυθείς, έλα να τσακίσεις με την αποζημίωση ένα Ρενώ, τελευταίας κοπής. Οπως ξέρεις οι ξύπνιοι οδηγούν Ρενώ. Και πόσο μάλλον οι Ρένοι. Μόλις το κάνεις θα σου αποκαλύψω με στοιχεία ποιος ή ποια διέταξε να απολυθείς.

#18
jesus

κ τώρα ποιος έδιωξε το ρένο από την εταιρεία;; ο προϊστάμενος ή ο αποπάνω που έδωσε την εντολή;

διαβάστε τα όλα στο νέο τεύχος του «καπιταλιστικές δομές και ιεραρχία στην εταιρεία». ειδικό αφιέρωμα στις απολύσεις.

#19
Επισκέπτης

Μην τους ακούς πολάκι μου, το κακό σου θέλουν! Μόνο η μανούλα σε σκέφτεται! Κι αν σε λένε όλοι πούστη άνδρα, είναι γιατί ζηλεύουν την ανατροφή σου και τα προσόντα σου!

#20
Επισκέπτης

Γεια σας, ήρθα.

#21
BuBis

Απολύεσαι!

#22
Επισκέπτης

Ως προς το εξώγαμο, εννοείται ότι ο Ρένος μου δεν το έκανε... Το έπαθε! Ήταν ένα στιγμιαίο λάθος (Σόρυ, νόθο, μπατ λάιφ σακς).

#23
Επισκέπτης

@ Πεθερά:
Ποιά προσόντα μητέερα; Άντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα... Τέσσερις μήνες έχουν να δουν δροσιά τα σκέλια μου!

#24
Επισκέπτης

Α...για σας παρακαλώ, που ασχολείστε με το Ρένο και εμένα με έχετε στα αζήτητα. Α...

#25
patsis

Ironick, διαβάζω το κείμενο και σε νιώθω να γράφεις με οργή. Χμμ, περίεργο, σκέφτομαι αλλά πάλι, γιατί όχι. Είσαι θυμωμένη με το γκουριλίκι; Και αν ναι, με ποιους; Με αυτούς που το πουλάνε ή με αυτούς που το αγοράζουν; Γιατί; Μπορούμε μήπως να συμπαθήσουμε αυτούς του ανθρώπους παρά την ενοχλητική, εγωιστική ή και επικίνδυνη συμπεριφορά τους;

#26
vikar

Έλα μωρέ, θα πήγε να κάνει κάνα ξόρκι αλα Μάρα, δέ θα της βγήκε, και αμολάει τώρα χολή, δέ καταλαβαίνεις;... :-Ρ

#27
Επισκέπτης

@ Λίλιαν:
Λιλιανάκι, τώρα, μιας και δεν έχω δουλειά και έχω μπόλικο χρόνο στη διάθεσή μου... θες να κάνουμε κατάσταση τα δυό μας; Σκέψου τι τρομερό δίδυμο θα φτιάξουμε! Ρένος και Λίλιαν... Γαμώ εε;;;;

#28
Επισκέπτης

Για την ακρίβεια, ΘΑ γαμώ, αν συμφωνείς κι εσύ δηλαδή...

#29
Επισκέπτης

Ζητώ εργασία σε πολυεθνική εταιρία. Δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς δουλειά θα κάνω, αρκεί η επιχείρηση να διοικείται από τύπους με ψυχολογικά ή και οικογενειακά-γκομενικά προβλήματα. Διπρόσωποι εργοδότες θα προτιμηθούν.
Τηλ. επικοινωνίας: 6969669669 (Ρένος).

#30
BuBis

Γιατί δεν προσπαθείς να γίνεις παπάς τότες βρε Ρένομ'; Είναι όπως τα περιγράφεις, θα ντύνεσαι και άνετα, και νομίζω θα δουλεύεις μόνο Κυριακές! Δεν έχω το τηλέφωνο της εταιρίας αλλά νομίζω αρχίζει από 69 κι αυτό...

#31
Galadriel

Ε συγγνώμην τώρα, καλά δεν έκανα και τον έδιωξα; Πόσο μαλάκας μπορεί να ήταν; Μια απόλυση έφαγε και πλάκωσε όλο το σόι με μαύρα νικνέιμ. Ρένο είσαι λούζερ ρε.

#32
GATZMAN

@Ζητούν εργασια/Bubis
Η H ψωλίστ πάντως παίζει σε άλλο νούμερο (βλ. σχόλια)

#33
Επισκέπτης

@Ρένος Τσου ρε Λάκη, που θα κάνουμε και κατάσταση. Εχω αναρίθμητα σχόλια, το Λίλιαν, το αμαρτωλό, είμαι η πρώτη φίρμα στα παραδειγματα και...και...και. Εσύ τι έχεις; Με δυο λόγια είμαι η Μητρόπολη κι είσαι ο Άγιος Λευτέρης. Ασε που έχω ακριβά γούστα. Πως θα καλύψεις τις ανάγκες μου τώρα που έφυγες απο την εταιρεία;Κι όσο για τον προσδιορισμό του ρόλου σου στο υποθετικό ντουέτο μας, διαφωνώ με αυτό το ΘΑ. Γαμάς Ρένο, αλήθεια είναι, αλλά οχι ορθόδοξα. Με δυο λόγια, εκεί που οι άλλοι βάζουν πρώτη, εσύ βάζεις οπισθεν.

#34
Επισκέπτης

Με την εμπειρία των άσπρων μου μαλλιών, θα πώ για κάποιους Ρένους, ότι είχα πει, κάποτε, σε κάτι νενέκους που είχαν πάει κάποτε να μας την κάνουν, από πίσω: Φωτιά και τσεκούριστους προσκυνημένους. Πάρτε τους τα κεφάλια, αδέλφια.

Το θέμα Ρένο, είναι να τη φοράς τη περικεφαλαία, και να μη σε φοράει η περι κεφαλ αία. Αλλά εσύ είσαι βλάκας με περικεφαλαία και τα μπέρδεψες. Αατα

Υ.Γ: Εμένα πάντως δε με αψωλύσανε ποτέ από τη Φιλική εταιρεία. Βλέπεις, ήμουνα πρωτοκαπετάνιος. Πάντως να ξέρεις πως από δω πάνω, βλέπω τα πάντα. Δε μου ξεφεύγει τίποτα. Αρα ξέρω ποιος σε αψώλυσε από την εταιρεία. Αναψε κανα κερί, και θα 'ρθω στο ονειρο σου, για να σου εξηγήσω τα ανεξήγητα.

#35
Galadriel

Θόδωρα, για κανα φραπεδάκι δεν είπαμε και ανησυχώ :P

#36
HODJAS

Ρε να μην ξέρω, να βάλω μήδι τον καπτα-Γκούρα...

#37
Galadriel

Χότζα να σου στείλω οδηγίες #2 σε .pdf να γουστάρουμε;

#38
Επισκέπτης

@Μes
Οχι, μην ανησυχείς για μένα. Εχω πεθάνει. Αφου λες για φραπεδάκι θα σου πω, πως το 'χα φχαριστηθεί κάποτε στην ξεσάλωση της Τρι ψώλεως από κάτι χανουμάκια μμμ!, του Μπεν Χουρ σιτ(μας κάτσανε) πασά. Γενικά πάντως, τη βρίσκαμε με τούρκικους καφέδες, σερβιρισμένους σε μεγάλες κούπες.

Θοδωρής

Υ.Γ: 1) Μου 'χετε για λήμμα βλέπω
2) Επειδή δε γλέπω καλά. Για ποιόν καπετάν αγγούρα λέει ο μουφτής;

#39
HODJAS

Ναι-ναι-ναι Μές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καπτα-Μπιθεγκούρα, ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Αντρούτσου, που πρωτοστάτησε στην κατάρριψή του πρώην καπετάνιου του απ' την Ακρόπολη (ο πούστης), κατόπιν ρήξης του με τον Κωλέττη, μετά τον 2ο Εμφύλιο 1824-1825.
Είναι (κατ' όνομα) σχετικός με το γκουριλίκι...

#40
Επισκέπτης

Μουφτή σε Χαιρετώ Χαιρομαι μα την αλήθεια που ξερεις πως λέγομαι κι έτσι. Το όνομα αυτό βέβαια δόθηκε στον παπο΄μου το Γιάννη Κολοκοτρωνη, από ένα Αρβανίτη, που τον είδε πληγωμένο στον κώλο (μπίθεν) και θαμαξε τα μεριά του.Μετά το πήρε το επώνυμο αυτό όλο το σοι. Οταν έχει κρύο 'δω πάνω, πονάει ο πάπος μου. Η υγρασία βλέπεις. Πριν μας κάνουν copy paste αυτό το επώνυμο, επώνυμο της φάρας μου ήταν Τσεργίνης. Θα το ξες αυτό υποθέτω.

Χαίρομαι once again που διοαπιστώνω από το κείμενο σου πως μιλείς για τον καπεταν Γκούρα και όχι για τον αγγούρα που σε ρώτηξα. Είμαι αρχιπρέσβης βλέπεις. Συμφωνω με όσα λες για το Γκούρα. Ξηγήθηκε λόυγκρα. Εδω πάνω τα 'χουμε ξεχάσει όλα τουτα. Καμια βολά όμως τα θυμόμαστε. Τότε ο Ανδρούτσος αγριεύει, ο Γκούρας σκούζει, ο Κωλέτης τρωει αλμυρό φυστίκι, εγώ ως πρωτοκαπετάνιος συντονίζω την κατάσταση και στη γη βρέχει. Μετα σμίγομε όλοι οι πουστανελάδες και καπνίζομε την πίπα της ειρήνης. Σε χαιρετώ τζάνε μου.

#41
Επισκέπτης

Λησμόνησα. Χαιρετίσματα στο Γιώργη το Ζάκκη, εγγονό του Καπεταν Γιώργη του Ζάκκη, πουτανε το δεξί μου χέρι, στη μάχη που δώσαμε στα Τρόπαια.
Τώρα που μιλάμε βρέχει σε σας, άρα εκεί πάνω...(βλ. προηγούμενο μου μήνυμα). Χαιρετώ

#42
Vrastaman

Iron σπεκ (με πολλή καθυστέρηση) για το λήμμα. Το πόσο ευάλωτοι είμαστε στα γκουρικλίκια των διαφόρων Χαραμίσει Μηχέσω δεν λέει και πολλά για την ανθρώπινη φύση. Στην χώρα πολλά φαιδρά άτομα πωλούν ή έχουν πουλήσει γκουριλίκι κατά καιρούς πχ. ο Καματερός με το «θαυματουργό» νερό του στα σέβεντηζ, η «Αγία Αθανασία» του Αιγάλεω, οι πρώτοι τηλεπωλητές μσσαζοκοεσέ Σλιμ στα νάϊντηζ, οι σημερινοί διόλου Sirius ελλαδέμποροι της Ε, ο γιατρός με τις συσκευές όζοντος, ηγούμενοι σε «θαυματουργά» μοναστήρια, τα διάφορα μέντιουμ που πουλάνε μικρογκουριλίκι σε κυρα-περμαθούλες, κλπ κλπ...

@Χότζα - η άχρηστη ιστορική παρα-υποσημείωση της ημέρας: την περίοδο που οι Μπήτλς έχαναν ότι πολυτιμότερο είχαν από τον Μαχαρίσι, τακτική θαμώνας του ασράμ του στην Ινδία ήταν και η ημέτερη βασιλομήτωρ Φρειδερίκη.

#43
HODJAS

Λένε πως τηνε μύησε κι ο Καραμαλλής...

#44
electron

αξίζει πάντως αν έχετε δορυφορική (οχι τον αποκωδικοποιητή της νόβα) να δείτε θρησκευτικά κανάλια με άπειρους γκουρού. Θα σας φύγει το καφάσι.