Ο τσακωμός μεταξύ γυναικών, ο γυναικοκαβγάς, που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο μαλλιορουχοτράβηγμα και τσαντιές, καθώς και νυχιές, χαστούκια και τσιρίδες, που φέρνουν σε πραγματικό καβγά μεταξύ γατιών, ενώ πάντως το υβρεολόγιο που τον συνοδεύει δεν έχει όρια. Σε αντιδιαστολή προς τον αντρίκειο ρε παιδί μου καβγά, ένας γατοκαβγάς, στ' αρχικά του στάδια τουλάχιστον, δεν περιλαμβάνει γροθιές ή έντονη σωματική πάλη, δεν έχουμε όπως λέμε πιάσιμο στα χέρια.

Γενικότερα μπορεί να λεχθεί για καβγά που φέρνει σε γυναικοκαβγά, για θηλυπρεπή καβγά –όπως θα περίμενε ας πούμε ο ελληναράς άντρουλας να 'ναι ο τυπικός καβγάς μεταξύ δύο γκέηδων.

Πρόκειται φαίνεται για μεταφορά του αγγλικού catfight, που σύμφωνα με την αγγλική Γουικιπίντια αναφέρεται σε γυναικοκαβγάδες ήδη από το 1854, ενώ το καβγάς (που πολλοί γράφουν και καυγάς) προέρχεται απευθείας απ' το τούρκικο kavga.

Συνώνυμα: μαλλιοτράβηγμα, μαδομούνι.

  1. Ο τρόμος είναι περισσότερος είτε μιλάμε για τον φριχτό θάνατο του Madsen, είτε για το θάψιμο της ζωντανής Bride, είτε για τον τελικό γατοκαυγά Bride και Elle. (από κριτική στο «Κιλ Μπιλ δύο» σε φόρουμ)

  2. [...] Στην πιο αβανταδόρικη σεκάνς, αυτή της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μιας δημοσιογράφου με τραβηγμένα τα χαρακτηριστικά της Έλλης Στάη και μιας ηθοποιού κράμα μεταξύ Άντζελας Δημητρίου, Μιμής Ντενίση και Αλίκης Βουγιουκλάκη, λείπει το νεύρο και χαλάει η κλιμάκωση του επακόλουθου γατοκαυγά. (από κριτική στο «Ιλουστρασιόν» αυτήν τη φορά, στο Λάιφο)

  3. — Η κοπέλα μου αρχίζει να γίνεται φίλη με την καλύτερη φίλη μου. Το θεωρείς καταστροφή; (Χρήστος, με e-mail)
    — Για την ακρίβεια, το θεωρώ σπουδαίο. Τις περισσότερες φορές που υπάρχει παραπάνω από μία γυναίκα σε μια σχέση, η ιστορία τελειώνει με μώλωπες και αμυχές από το γατοκαβγά. Φυσικά και πρόκειται να κάνουν πράγματα που θα σε αποκλείουν, να μιλάνε για σένα πίσω από την πλάτη σου ή ακόμα και να σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση. Όμως αυτή η εναλλακτική είναι καλύτερη από την κουρτίνα δύο. Τα κακά νέα είναι πως αργά ή γρήγορα μπορεί και να τελειώσει άσχημα. Τα καλά είναι πως μία από τις δύο τουλάχιστον θα σου μείνει. Είθε να νικήσει η πιο δυνατή.
    (από το Μενς Χελθ!...)

Δες και μαλλί με μαλλί.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Πολύ καλό!
Σημείωση: Στα τούρκικα «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, μεταφράζεται «Καβγάμ»...

#2
Vrastaman

Μουαχαχαχα Χοτζ!

#3
BuBis

καθόλου αστείο...

#4
Desperado

Όπως στα περιοδικά αμφιβόλου ηθικής που δημοσιεύουν αληθινές, ιστορίες σεξ αναγνωστών, το αιδοίον αναφέρεται και ως «γατάκι», πυροφανώς από απευθείας μετάφραση του pussy...

#5
BuBis

στα chat rooms λέγεται και Ε2...

#6
Khan

Είδα το μύδι του Ανκχελίτο και αναρωτιέμαι αν πρέπει να ευελπιστούμε σε έναν κυριολεκτικό ούλτρα σέξι γατοκαυγά μεταξύ της μελαψής Catwoman και της ξανθιάς ξωτικιάς...

#7
Galadriel

Άκου φαντασιώσεις ο κόσμος...

#8
knasos

Να χωθεί και το σκυλοκαβγάς για τα κυνηγητά των μαχητικών αεροπλάνων κατά το ντογκφάιτ (ντογκ-φάιτ);

#9
BuBis

ε, ναι, γιατί μυδοκαυγάς δεν παίζει...