Φράση που ορίτζιναλ λέγεται σε κάποιον που συστηματικά πίνει ξίδια πάνω απ' τις δυνάμεις του και είτε η συμπεριφορά του αλλάζει προς το χειρότερο, είτε αρχίζει και ξερνάει και δεν τον σώζει ούτε ο χανγκάιβερ.

Εναλλακτικά, κατ' επέκτασιν του τι πίνεις και δε μας δίνεις, λέγεται σε κάποιον που έχει πάρει σασί και λέει ό,τι νά 'ναι.

Αφού σε χαλάει, ρε μαλάκα, τι το πίνεις; Πάλι σε μαζεύαμε χτες απ' τα μωσαϊκά.

Δες και χαλιέμαι και χαλάω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

ωχ, σα να μου φαίνεται ότι χθες το βράδυ ...

#2
Galadriel

Θυμίζει το ανεκδοτάκι με τα προφυλακτικά και τις δραμαμίνες...

#3
jesus

το οποίον;;;

#4
BuBis

χα,χα,χα,χα! Καλό Μes! Mπράβο!

Όπως κι αυτό με τον δονητή και τις παντόφλες...

#5
Galadriel

Και το άλλο με τους φυλακόβιους που τα χαν μάθει απέξω τα ανέκδοτα με την σειρά και γελούσαν με τους αριθμούς τους πλέον έλεγε ο ένας το 32 αχαχαχα όλοι. Έτσι κι εμείς, «τα προφυλακτικά» χωρίς περαιτέρω «αχαχα» όλοι. Κάτσε τζίζα να βρω ένα κενό... Οκ βρήκα:

Δυο φίλοι περιμένουν στο λιμάνι για το πλοίο, να παν διακοπές. Ξαφνικά ρωτάει ο μεγάλος τον μικρό: -Προφυλακτικά πήραμε; -Όχι, ούτε δραμαμίνες πήραμε. -Τι κάθεσαι τότε; Τρέχα να πάρεις όσο προλαβαίνουμε. Πάει ο δεύτερος στο περίπτερο και γυρίζει μ' ένα προφυλακτικό και μια δραμαμίνη. -Με δουλεύεις, ρε; του λέει ο άλλος. Τι θα μας κάνει μια δραμαμίνη κι ένα προφυλακτικό; Τράβα πάρε πιο πολλά. Ξαναπάει ο άλλος, επιστρέφει με ένα προφυλακτικό και μια δραμαμίνη ακόμα. Τσατίζεται ο φίλος του. -Καλά μαλάκας είσαι; Τράβα πάρε προοφυλακτικά ρε, ένα ένα τα παίρνεις; -Άσε να περάσει λίγη ώρα και θα πάω πιο ύστερα. -Γιατί; -Ο περιπτεράς με κοιτάζει παράξενα. Σε λίγη ώρα αποφασισμένος πάει πάλι στο περίπτερο. -Δυο κουτιά προφυλακτικά κι ένα κουτί δραμαμίνης, λέει. Κι ο περιπτεράς: -Αφού σε ζαλίζει, γιατί επιμένεις;

Πάρε και τον δονητή με τις παντόφλες:
Συναντιούνται ένα Σάββατο πρωί στο δρόμο δυο φίλοι. Λέει ο ένας:
- Καλημέρα Νίκο, τί κάνεις; Πού πας;
- Όλα καλά ρε Δημήτρη. Να, γυρνάω από τα μαγαζιά. Πήρα για τη γυναίκα μου δώρο μια Porsche και μια Ferrari! Άμα δεν της αρέσει η Porche, να πάρει τη Ferrari! Εσύ τι κάνεις;
- Κι εγώ γυρνάω από τη λαϊκή! Πήρα για τη γυναίκα μου δώρο ένα ζευγάρι παντόφλες και ένα δονητή. Άμα δεν της αρέσουν οι παντόφλες, να πα να γαμηθεί.

#6
Galadriel

...και βέβαια τζίζα, θεωρώ μεγίστη έλλειψη την μη ένταξη στον ορισμό σου του ανεκδότου από το οποίο αυτονομήθηκε το λήμμα:

Ήταν ο Χριστός και μαθητές στο μυστικό δείπνο. Και πέρα από όλα τα άλλα τα γνωστά κάναν και ένα μπάφο να γουστάρουνε. Λιωμένοι όλοι από το χασίσι και την πολύ μαστούρα λέει ο Χριστός:
«Απόψε κάποιος από εσάς θα με προδώσει!»
Αναστατώνονται οι μαθητές και αρχίζουν να ρωτάνε ένας ένας:
«Εγώ είμαι δάσκαλε;!» λέει ο Ιωάννης.
«Όχι εσύ Ιωάννη!»
«Μήπως εγώ δάσκαλε;» λέει ο Πέτρος.
«Ούτε εσύ Πέτρο!»
Ρωτάνε όλοι και φτάνει στον Ιούδα:
«...εμ...μήπως θα είμαι εγώ δάσκαλε;» λέει ο Ιούδας.
«Όχι Ιούδα, ούτε εσύ!»
Οπότε γυρνάει ο Ιούδας και του λέει:
«Αφού σε χαλάει ρε γαμώτο γιατί το πίνεις;;;:!!!»

#7
jesus

ε, όχι ρε συ...η ατάκα στάνταρ προϋπήρξε του ανεκδότου. δεν έχω στοιχεία επ' αυτού, αλλά νομίζω ότι με τη μέθοδο του πούστη θα πειστείς...

#8
BuBis

αχαχαχαχαχαχ Μες! Καλή βέρσιον αυτό με τον δονητή και τις παντόφλες! Εγώ το ξέρω αλλιώς βέβαια σε στυλ: ένας δονητής και ένα ζευγάρι παντόφλες ταξίδευαν μ'ένα αεροπλάνο, όταν άρχισε να πέφτει κάπου στην Αφρική, κλπ...

Πάντως για το «αφού σε χαλάει...» σαν να έχω ξανακούσει ένα ανέκδοτο αλλά με τον διάολο και έναν χασικλή, νομίζω;

#9
Galadriel

Καλά σε συγχωρώ, μπορεί και να έχεις δίκιον.