Το κωλόμπαρο της αισχίστης υποστάθμης.

Εκεί που το ποτό είναι φωτιστικό πετρέλαιο απ' την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Ιράκ.

Εκεί που όταν μπεις είσαι μάλλον ο μοναδικός μή μόνιμος πελάτης, και πρέπει να χαιρετήσεις με ένα αδιόρατο κούνημα του φρυδιού τον Μπάμπη το σουγιά και το Χρηστάρα τον ξίδια που τα ακουμπάνε στην τσατσά για την καψούρα της Σουζάνας, βαφτισμένης Μαρίτσας, που κατέχει όλα τα κόλπα του έρωτα (ο χριστός κι η μάνα του...).

Εκεί που οι πουτάνες έχουν πατημένα τα -ήντα στα χρόνια ή/και τα κατονείκοσι στα κιλά, ενδέχεται να έχουν ζωγραφιστή ελιά στο μάγουλο, μιλάνε ελληνικά με άθλια επαρχιώτικη προφορά ή είναι η τρίτη διαλογή της εισαγωγής από πρώην ανατολικό μπλοκ, και υπό κανονικές συνθήκες θα σε πλήρωναν για να σου τραβήξουν μαλακία, αλλά μιας και πήγες εκεί σ' την πέφτουν με ατάκες (τις οποίες θεωρούν ακραία υπονοούμενα) του τύπου «πώς την έχεις σήμερα...τη διάθεση» και μετά ξεσπάνε σ' ένα γέλιο που έρχεται κατευθείαν από την καλύβα του δρακουμέλ, ή «τέλεις ποτό» αντίστοιχα. Όλαφ τά εν μέσω εις βάθος συζητήσεων περί του ό,τι νά 'ναι ή περί της πουτάνας κοινωνίας που από ακτινολόγους στην πρώην (πουτ)σοβιετική λαϊκή δημοκρατία της πουθανίας τις έριξε στο βούρκο και κυρίως πριν καταλάβουν ότι δέν πρόκειται να τις κεράσεις ποτό και ξινίσουν τα μούτρα τους και ενώ εσύ κοιτάς να τελειώσεις (;) το ποτό (;) σου και να πας στο επόμενο αντίστοιχο, για να χτίσεις την ανδρική φιλία σου με τον κολλητό σου που βγήκατε μαζί για ένα ποτό.

Ο γορίλλας έξω απ' το μαγαζί είναι αυστηρά όπσιοναλ και η ύπαρξή του εξαρτάται από τον τζίρο του μαγαζιού.

Θα τα βρείτε σε παρατημένες συνοικίες επαρχιακών πόλεων, στας εθνικάς οδούς, σε παρηκμασμένα λιμάνια.

Συγγενείς έννοιες: τελειωμένος, κατεστραμμένος. Απαντά και ως κατεστραμμενάδικο και ως μαςπηρανειδησόμπαρο.

Αφιερωμένο στο Σταύρο.

Ασσίστ: ΡΤΠ, τζήζας (...).

Μαλάκα πήγαμε στο Μπιγκ Μπεν τις προάλλες, έχασες. Το επικό τελειωμενάδικο. Η κόρη να κάνει κονσομασιόν και η μαμά με κόκκινη δερμάτινη ολόσωμη φόρμα να τσακίζει μοσχαροκεφαλή πάνω στο μπαρ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
AN21

Ένα τέτοιο υπάρχει στη Σούτσου, πιστεύω. Fox Bar λέγετε και όποτε περνάω απ'έξω είναι ο ορισμός του άδειου συνήθως. Δεν έχω μπει (κ ούτε σκοπεύω) και μαζί με την παρέα μου έχουμε πλάσει έναν μύθο γύρω απο το μέρος...Εξαίρετο λήμμα χριστούλjη μου! Βοήθεια μας!

#2
allivegp

Δημιουργείς πολύ έντονες εικόνες που συνδυάζουν χρώμα, ήχο και συγκίνηση και χαράσσονται ανεξίτηλα στο θυμητικό του αναγνώστη. Ένα μεγάλο Εύγε!

#3
Khan

Εύγε, αλλά εσύ δεν ήσουν που έλεγες και καλά πώς δεν ξέρεις και δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις την σεξουαλική σημασία του φραπέ; (προφανώς λόγω πλήρους άγνοιας περί τα κωλομπαρικά ζητήματα)

#4
jesus

όντως δεν έχω πάει ποτέ σε φραπενείο, θείο κχαν, κ όντως έχω άγνοια. αν έχεις σώας τας φρένας, σε αυτά που έχω πάει δεν κάνεις α π ο λ ύ τ ω ς τ ί π ο τ α.

θξ εις όλους:)

#5
jesus

απλά να πω σε αυτόν που μου βάζει 2/5 σε κάθε λήμμα κ σε κάθε ορισμό ότι αν είναι να κάνουμε την ψαχτική για τις βαθμολογίες (που δεν πρόκειται) κ το αν μπορούμε να τον βρούμε ποιος είναι δεν εξαρτάται από το αν βάζει 2 ή 1 ή 0, οπότε ας ξεκαβλώσει με τα μηδενάρια που είναι καλύτερα από τα διπλά. δεν κρύβεται με το να βάζει 2 αντί για ζερό. έτσι κ αλλιώς στ @@ μου, αυτός θα τυφλωθεί στο τέλος. αν είναι να είσαι κομπλεξικός, κάν' το σωστά τουλάστιχον.

#6
Khan

Σωστός, οπότε δεν μένει παρά να σου αφιερώσω αυτό εδώ το τραγούδι.

#7
beth

@AN21 εμενε ενας φιλος μου εκει στη Σουτσου που λες τετοιο ειναι οντως.....

#8
Galadriel

έτσι κ αλλιώς στ @@ μου, αυτός θα τυφλωθεί στο τέλος
αχαχαχα τζιζζ!

#9
HODJAS

Τζήζα θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

#10
jesus

ετοιμάζεται κ το λήμμα, μεσούλα:)

πρέπει να λιώσουμε πάτρα, θείο χότζα. στα καλύτερα.

#11
HODJAS

Σαν έτοιμος απο καιρό...

#12
beth

παλικαρια εγω ειχα παει στο 'Ζάμπια' στο Ριο, που δεν ειναι τελειωμεναδικο, αλλα η πιστα για το lap dance που το δαπεδο της ηταν κανονικο ενυδρειο με ψαρια μου χει μεινει για παντα χαραγμενο στη μνημη!Αξιοι θα χετε και αλλα διαμαντια εκει κατω ειμαι σιγουρος!

#13
HODJAS

Καλά κάνει ο Τζήζας και διαχωρίζει το κωλόμπαρο απο το τελειωμενάδικο.

Το σύγχρονο κωλόμπαρο, έχει προσωπικό που αποτελείται αποκλειστικά απο αλλοδαπές μισότριβες και παίζει χοντρό και σκληρό νταβατζηλίκι, αφού επικρατεί καθεστώς ομηρίας τους. Έχει μια ψευτο-ερωτική εσάνς, αλλά παραμονεύει η «πόρτα» για τυχόν ματσαράγκες.
Π.χ. υπήρχαν κάποια μαγαζιά, που σου χρέωναν το ποτό της γκόμενας (σε αστρονομικά ποσά) είτε για μια απλή καλησπέρα είτε ερήμην σου, χωρίς καν να της μιλήσεις. Συνήθως δουλεύανε με κράχτη που σε μάζευε απ’ το δρόμο. Αν δεν είχες λεφτά ή διάθεση να πληρώσεις, έκανες την καρπαζιά προσφάι. Καθαρή ληστεία δηλαδή.
Να γαμήσεις δεν παίζει εκτός:
1) Αν είσαι σούπερ εμφανίσιμος μάγκας (τί διάολο γυρεύεις εκεί τότε;)
2) Η γκόμενα είναι ΜΟΝΟ Ελληνίδα
3) Σε γουστάρει αφάνταστα
4) Είσαι πελάτης (καλοπληρωτής)
5) Σε ξέρει ο μπόςς (και σ’ εκτιμά)
6) Συνεννοηθεί η κοπέλα με το μπόςς και πάρει ΟΚ
7) Δώσεις τίποτα στο μαγαζί για κάβα
8) Συναντηθείτε ΜΕΤΑ τη βάρδια της
9) Όχι πολλά-πολλά (ένα γαμήσι κι έξω απ’ την πόρτα)

Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα «κατάκτησης», πληρώνεται σε φαποδολλάρια...

Το σύγχρονο τελειωμενάδικο, συνήθως δουλεύει με καμιά Ελληνίδα καπνικαρέα και επικρατεί οικογενειακή ατμόσφαιρα. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, οτι δεν πατάει ποτέ κανείς το πόδι του εκεί πλέον, παίζει και να σε κεράσουν ποτό (!)
Για κάποιο λόγο, τα μαγαζιά αυτά ακόμα επιζούν και χωρίς πελάτες (ίσως μερικά να είναι «βιτρίνες» για ξέπλυμα) και σχεδόν πάντοτε αυτο-τιτλοφορούνται pub ή bistrot ή cafe, χωρίς φυσικά να έχουν καμία σχέση ούτε με την Αγγλία ούτε και με τη Γαλλία.

Στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Π.Α.ΘΕ.) που διαθέτουν χώρο-υποδομές-παράδοση σε υποκοσμιακές δραστηριότητες, τα τελειωμενάδικα έχουν ξωμείνει απο το παρελθόν (κυρίως 70-80) και προορίζονται για αδαείς πελάτες (κανά χωριατάκι, καναν αλκοολικό, κανα φαντάρο, κανα παιδαρέλι κλπ).
Στα μικρότερα μέρη, επιβιώνουν λόγω της αβάσταχτης μοναξιάς ορισμένων ευαίσθητων (αλλά ακαλλιέργητων) ανθρώπων, που στενάζουν κάτω απο τη μίζερη κλεισούρα της νεοελληνικής κοινωνίας και την έλλειψη διεξόδων. Όσο μικρότερος ο τόπος, τόσο μεγαλύτερη η μέγγενη. Το ρίχνουν λοιπόν στο πιοτί και θέλουν μάλλον παρεούλα, παρά να γαμήσουν.

Το Pub Fox στη Σούτσου, δεν πολυμυρίζει κίνδυνο, αφού ειναι κεντρικότατο (όσο και άδειο).
Αντίθετα, το μπάρ «Αλάσκα» απόκεντρα και σκοτεινά στην οδό Θεμιστοκλέους στην Πάτρα (πάνω απο κάτι παλιά μπουρδέλα, είδη ναυτικού εξοπλισμού και μηχανοστάσια τρένων του Σ.Σ. Αγιαντρέα), με κίτρινη φωτεινή επιγραφή και (εννοείται) αδιαφανή τζαμαρία, μου προξενούσε πάντα το δέος...

#14
jesus

αυτό δεν το είχα πετύχει, θείο. το μπατερφλάι είχα δει απ' έξω το τελευταίο βράδυ πριν φύγω από πάτρα κ από ελλάδα κ δεν το πρόλαβα, την PUB ΣΟΥ ΜΟΥ κοντά στην γεωργίου, το μπιγκ μπεν κ κάτι άλλα ψιλά που δεν θυμάμαι ούτε πού είναι ούτε πώς τα λένε. α, κ ένα επικό κωλόμπαρο στην ισταμπούλ, που μας ξεμπάρκαρε ταρίφας λόγω συνεννόησης κλαρίνο. εκεί έπαθα μουνόπλακα σε πρώτο χρόνο κ νταμπλά απ' το κιτς σε δεύτερο. κρίμα τις κοπέλες, από βιασμό σε πελάτη κ πάλι πίσω...

σπεκ στο σεντόνι, κανένας δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα.

#15
Vrastaman

Σπεκ, Χότζα

#16
jesus

α, είναι κ ένα πάνω στην τριών βατράχων, στην ίδια μεριά με τον θεό των θεών μπόγκι, λίγο πιο κάτω, ένα γωνιακό. δεν είχα προλάβει να παραγγείλω κ η τσατσά έβαλε το χέρι της στο μπούτι μου, σύρριζα στο μπουτάρχιδο. ζήτησα βότκα λεμόνι, ο τύπος που ήμασταν μαζί ουίσκι κόκα, ήρθανε δυο ζουμιά το ένα διάφανο, το άλλο χρωματος τσάι, χωρίς τα πρόσθετα κ με την ίδια γεύση. ααααααχχχχ....το παρατάω, θα θυμηθώ κ άλλα κ δε λέει.

#17
Vrastaman

...τώρα που γυρίζει: σκηνή από τελειωμενάδικο στην Βαλτιμόρη, circa 1992. Στο μπαρ δίπλα ένας ημιλιπόθυμος μουσάτος χαρλεϋάς. Η εντελώς μπαταρισμένη γκόμενά του σήκωνε το πουλόβερ για να μού δείξει τα τατουάζ στα βυζιά της. Ο τύπος ψέλλιζε (μάλλον αστειευόμενος) «You mess with my woman and I’ll kill you». Στο βάθος, ο γέρικος σκύλος του καταστήματος, ξαπλωμένος ανάσκελα, κατουριόταν πάνω του.

#18
BuBis

Tίποτα δεν συγκρίνεται όμως με το μπάρ του Δημήτρη στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης!

Αυτός ο ιδιοφυής Σερραίος έφτιαξε μέσα στην Feira Popular, ένα κωλόμπαρο+τελειωμενάδικο, σούπερ-μάρκετ ναυαγισμένων ψυχών, μες την αισθητική μπίχλα! Είχε ένα βανάκι, εξοπλισμένο με VHF κι έφερνε απ'το λιμάνι όποιον ναυτικό ξέμενε, ανεξαρτήτου εθνικότητας και πρόσφερε από ούζο και φραπέ μέχρι ούζο και φραπέ!

Μπορούσες να τηλεφωνήσεις Ελλάδα, να πιείς και να φας ελληνικά, ν'αγοράσεις από ξυραφάκια μέχρι...well, αφρό ξυρίσματος και να φλερτάρεις ένα πράμα, με κάτι πανέμορφες μεν κοπέλες, αλλά που πραγματικά πονούσε η καρδιά σου να τις βλέπεις εκεί...

Καταστάσεις ροκ, ενίοτε μεταξύ Ουκρανών γκαζάδων και Φιλιππινέζων μούτσων και φυσικά μουσική από ρεμπέτικα, ως σκυλάδικα (ο zorbas ενίοτε παραγγελιά από τρελαμένους Ιρλανδούς...)

Την λέξη makako την πρωτοάκουσα εκεί... έτσι αποκαλούσε τις μικρές το πατριωτάκι μας...

#19
HODJAS

Τζήζοντα, τα θυμάμαι όλα αυτά (και πολλά άλλα «Toy-boy» στην Παντάνασσα, όλη την αριστερή σειρά της 3 βατράχων μετά τη Ρήγα Φερραίου και επ’ αυτής, γύρω απ' την πλατεία Πίνδου με τα σαντουιτσάδικα και τους ταρίφες, στην ιχθυόσκαλα πλάι στα μπουρδέλα, κάτω απ’ τα Ψηλαλώνια δίπλα στα ουφάδικα του Διογένη, τέρμα Μαιζώνος στο Διακονιάρη, Σύνορα-Εγλυκάδα στα στενά του ΚΕΤΕΣ (τώρα ΚΕΤΧ), Σκαγιοπούλειο-Αγία Βαρβάρα, Άγιο Παύλο κοντά στο μπιλιαρδάδικο Σεβαλιέ, «Big apple» και σία κοντά στα ΚΤΕΛ, «Εσύ ό,τι πείς» στο Ρίον, «Nitro»= ορίτζιναλ εγκλέζικη πάμπ που ανήκε σε μια Εγκλέζα με ελληνίδες κονσοματρίς που πηγαίνανε τα εγκλεζάκια νάφτες-νταλικέρηδες και άλλα που ανθήσανε με το ναυτικό αποκλεισμό του '90 της Γιουγκοσλαβίας όταν ναυλοχούσε ο ΝΑΤΟϊκός στόλος στο λιμάνι).

Για κάποιο παράξενο λόγο, η περιοχή Νεαπόλεως Εξαρχείων (η γειτονιά μου) απο τέρμα Ζωοδόχου Πηγής-Ζωναρά και στενά μέχρι και Αλεξάνδρας, είναι ακόμα τίγκα στο τελειωμενάδικο σε απ’ ευθείας σύνδεση με τα μπουρδελο-ξενοδοχεία (βλ. ημι-διανυκτέρευση!).
Πάλαι ποτέ υπήρξε κωλόμπαρο στην Αλεξάνδρας, εκεί που ήταν κάποτε το «Ράδιο» (άλλο φρούτο κι αυτό), ονόματι «Μωρό», όπου οι πουτάνες ήταν περισσότερες απ' τους πελάτες (!)

Τα τελειωμενάδικα, πριν τελειώσουν και κυριολεκτικά, είναι θησαυρός για έναν διδακτορικό ερευνητή με σχετικό θέμα, δεδομένου οτι είναι εν γένει ακίνδυνα, φιλικά και κυρίως βρίθουν παλιοκαιρίσιων πληροφοριών λόγω παροπλισμού, ενώ οι θιασώτες και οι θεατρώνηδες των κωλόμπαρων, που είναι σε active service, μπορούν να αποβούν επιθετικότατοι.

Τέλος, σε σχέση με αυτό που ορθότατα λές για την τσατσά και το μπουτάρχιδο (πού το βρήκες βρε κανάγια;), αξίζει να σημειωθεί τελειωμενάδικο (υπάρχει ακόμα αλλά δεν γνωρίζω αν λειτουργεί - και μεταξύ μας καλώς κάνω) ονόματι «Αστέρι», όπου όντες τότε χαριεντιζόμενοι νεανίες, επιχειρήσαμε «εξερεύνηση» και καταλήξαμε να τρέχουμε κα-τα-τρο-μο-κρα-τη-μέ-νοι, μόλις η μοναδική και αποκρουστικά υπέργηρη κονσοματρίς, μας απηύθυνε κάποιαν αθυρόστομη φιλοφρόνηση...

#20
Υ la sigan chupando

Σεβασμός... να συμπληρώσω κάτι για το απίθανο ''Ράδιο''... την τελευταία φορά που πάτησα, η τύπα στη ρεσεπσιό κάπνιζε κόκα ανέμελα... και οι αθρώποι που καπνίζουν κόκα in public, ανέμελα ή μη, είναι κομμάτι τρελό...

#21
BuBis

Σας βλέπω να οργανώνεται συνάντα ίνα εξορμάτε εις τα ανωτέρω μπάρς για να κάνετε επιτόπιο ρεπορτάζ μωροί κουφάλες!

#22
HODJAS

Μπούμπ: Κάνε το κάνετε κάνουμε και την κάναμε (!)

#23
BuBis

Ε, να αποκτήσουν και κάποιοι εδώ μέσα κάποια εμπειρία... Πως το είπαμε το site μας, burdela.com;

#24
jesus

@χότζας: !!!!

αν το κάνετε χωρίς εμένα θα γίνουμε από δυο σάιτ γιούζερς.

σεβασμός στο μύδι βράστα. i lost my equilibrium, my car keys and my pride.

#25
beth

@χοτζα πρωην γειτονες ειμαστε και γω εμενα μεχρι το 97 τοτε ομως ημουν παιδακι δημοτικου δεν τα χα γυρισει!Το 'Ραδιο' ειμαι αυτο που εγινε μετα 'Αμαζονες' που ταν ψιλο λεσμπιαν μπαρ;Αν λεμε το ιδιο ο συγκεκριμενος χωρος και 2-3 χρονια(αυτη την 10ετια) αλλαζε το μαγαζι.Ειχες γνωρισει και τον Τσιρωνη τον ζωγραφο την μορφη διπλα ακριβως απο το Εκραν;Επισης στην τωρινη μου γειτονια της Αθηνας τερμα Λουκαρεως διπλα απο το σουπερμαρκετ 'Γαλαξιας' ειναι ενα , δεν θυμαμαι πως το λενε 'Pub ...', που 13 χρονια τωρα δεν εχω δει ποτε μα ποτε να μπαινει ανθρωπος

#26
BuBis

@ χεσούς: υπάρχει όριο ηλικίας νομίζω σε τέτοια μπαρς...

#27
Υ la sigan chupando

Allez! Ola! Ole! (όποιος γνωρά το πρέσβημα του τραγουδιού ετούτου, του Materazzi τα βυζά να φάει ωσάν Χούτου)... Θα'λεγα Μαβίλλη για αρχή...

#28
Galadriel

Άντε πάρτε κανα δωμάτιο :P

#29
Επισκέπτης

Το μύδι είναι φωτογραφία από τελειωμενάδικο και συγχρόνως δείχνει τον ποιητή των τελειωμενάδικων Θωμά Περιμένη. Σπεκ σε τζίζους, βράστα, χότζα και όλους εδώ που τα λέμε.

#30
BuBis

@ Mes: σκοτεινό δωμάτιο;

#31
HODJAS

Για τ' όνομα του τζήζα και της μες, είναι δυνατό να πάμε με άνεφ εσένα;;;
Στο Μπούμπη είπα να βάλει πληθυντικό, για να έρθει κι αυτή (η σουπιά!) κι όλα τα καλόπαιδα, εσύ αγόρι μου έρχεσαι απ' τα μπετά...
Όσο για το ηλικιακό, μη φοβού! Θα μοστράρω στην πόρτα για την πάρτη σου ταυτότητα-προσευχητάρι α-λα Μπαϊράμι βάις, που θα φαίνεται οτι είσαι πάνω απο 2.000 ετών...

Μπέθ, απο το λεσβόμπαρο που λές, με είχανε τζάσει δις: Μια με το κακό και μια με το καλό (=πήγα με μια γγόμενα και μας είπανε οτι δήθεν το ποτό έχει 10.000 δραχμές -το 93- για να τζάσουμε)!

#32
Galadriel

Όπως το προτιμάτε :P

#33
BuBis

@ Ηodjas,για την ηλικία, εννούσα αν έχει ανώτερα όρια, λόγω καρδιακών παθήσεων, προστάτη, κλπ...

#34
HODJAS

Έλα μωρέ ντάξ, όλα μέσα, εκεί θα κωλώσουμε τώρα;...

Επειδή σε κόβω για εμπορικάτζα (M/V Good Spirit, Minerva και τέτοια), οι βαρδιοπάθειες (απ' τις πολλές συμπάθειες) είναι πιο σοβαρές απο τις ρήξεις χιαστού καλσόν σε κωλόμπαρο...

#35
BuBis

σωστόν, αλλά όμως κάτσε και σκέψου, πόσο λίγο, στην καθημερινότητα μας έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε στις σκέψεις μας... τι πιό καλό ένα απέραντο γαλάζιο μπροστά σου και nowhere to go...

#36
HODJAS

Πώ ρε φίλε! Young and travelling light...
Στην επόμενη συνάντα ΠΡΕΠΕΙ να έρθεις!

#37
Galadriel

Είχε έρθει και στην προηγούμενη.

#38
GATZMAN

Εγραψε ο Μπούμπις!

#39
BuBis

#40
Galadriel

Στον χότζα έλεγα μπούμπη για σένα - πλάκα δεν έχει; αχχχααχα

#41
BuBis

μα αφού εν ήρθα σε καμμιά συνάντα...

#42
BuBis

α, και την επόμενη φορά, κάπου παραλιακά ρε guys και γκέισες, με ηλιοβασίλεμα, κάπου να μας φυσάει ο σορόκος και να συμφυρεί το πνεύμα της σλαγκοσύνης μας με το πνεύμα του οίνου...

#43
Galadriel

Γιαυτό έχει πλάκα μπούμπη, γιατί λες ότι δεν ήρθες χε. Συμφωνώ με το παραλιακό του θέματος, απορώ μάλιστα γιατί επιμένει ο λαός στο κέντρο παρά του ότι γίνεται χαμός στα φάληρα από σλανγκιστές. Μάλλον επειδή στο μικρολίμανο που πήγαμε μία (αναφέρομαι σε μόντουλες τώρα κι όχι ανοιχτή, μην βαράτε) κάναμε καμιάμιση ώρα να παρκάρουμε και αυτό με βύσμα...

#44
Galadriel

Κι έτσι για να έχουμε καλό ερώτημα επί του ορισμού, πότε δεν είχε ποτοαπαγόρευση στο Ιράκ γιε μου; Εκεί δεν τα πίνανε τα ξύδια από τότε που βγήκε το νερό και το χώμα...

#45
BuBis

Καλά, τώρα με προκαλείς Μes, ώστε στην επόμενη συνάντα να'ρθω πραγματικά!

Στην Μαρίνα του Άλιμου, βρίσκεις θέση σχετικά εύκολα (όντως Μαρίνα Ζέας, Μικρο- και Τουρκολίμανο, Κάστελλα, κλπ είναι πιό ζόρικα) αλλά ο ελλημενισμός κοστίζεί αρκέτα πιό (αν έρθετε με σκάφος)

#46
jesus

πίνουνε ξίδια στο ιράκ οι μουσουμλάνοι;;;
στο «φωτιστικό πετρέλαιο» πάει η ατάκα, γίνεται που γίνεται από πετρελαιο το μπομπίδι στις χώρες που τα ξίδια είναι νόμιμα, χειρότερα στην ποτοαπαγόρευση (υποθέτω), φαντάσου τι θα γίνεται σε μια μουσουλμανική χώρα που δεν ξέρουν κ τι γεύση έχει το ουίσκι. ο κοσμάκις, γιατί οι αποπάνω καλά λίωνουνε. ε, η ποτοαπαγόρευση στο ιράκ ένα μικρό καθυ περβολίν για να το γαμήσουμε up tuftιά.

#47
jesus

πίπα-κώλο σε πάω βίκα:Ρ

#48
Galadriel

Τα ίδια λέμε:
πότε δεν είχε ποτοαπαγόρευση στο Ιράκ γιε μου

#49
BuBis

Έχει όμως τώρα, σε ορισμένες περιοχές, όπως στο λιμάνι της Βασόρας, αλλά τ'αλάνια βολεύονται (μην σου πω ότι σε κάτι τέτοια μέρη, οι Έλληνες, ιδίως μηχανικοί, φτιάχνουν τα δικά του αποστακτήρια, και παράγουν αλκοόλ σχεδόν από τα πάντα...)

#50
BuBis

Παιδί μου, μέχρι τώρα με φώναζες θείο, αλλά το παρατσούκλι μου είναι «ο Κρίνος» και με φωνάζουν Γαβρίλο...

#51
jesus

(δεν είδα το δεν. δεν είδα ότι το δεν είδα.)

#52
Galadriel

Ναι, οκ, πώς λέγανε τον παπού του ταρζάν.

#53
Vrastaman

Τελειομénage à trois

#54
elias_petropoulos

Νομίζω πως έχει όνομα και διεύθυνση: Buterfly - Ρήγα Φεραίου και Κανάρη, Πάτρα
αυτά για όσους πηγαίναμε lonely planet
Α ρε Αποστόλη

Φιλικά