Ο πιο ειδικός σε ένα θέμα. Ο ειδήμονας ή ο ειδήμων.

Άκουσα τη Ντόρα να μιλάει για μηδενική ανοχή. Ο πλέον ειδήμων στο ζήτημα είναι σίγουρα ο Καραμανλής Jr.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Γεια σου φίλε ή φίλη και καλωσήρθες. Είναι πραγματικά σημαντικό που άνθρωποι περιδιαβάζουν το δημόσιο πρόχειρο και, μόλις κάτι τους κάνει κλικ (όπως υποψιάζομαι ότι συνέβη με σένα), δοκιμάζουν την δική τους λεξικογραφική πρόταση ανεβάζοντας έναν ορισμό.

Αν μου επιτρέπεις, έχω δυο-τρεις ενστάσεις, σαν απλός χρήστης (δεν είμαι διαχειριστής). Κατ' αρχήν, εδώ μας ενδιαφέρει (όπως άλλωστε δηλώνει και στην αρχική σελίδα ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της) κυριότατα η σλανγκ, η αργκό, η επαγγελματική αργκό, οι αδόκιμες λέξεις ή εκφράσεις. Επίσης μας ενδιαφέρουν και διάφορες άλλες εκφάνσεις της γλώσσας αλλά και φαινόμενα που παρουσιάζει, στον προφορικό κυρίως λόγο. Μια τέτοια απόχρωση του λήμματος δεν φάνηκε στον τρόπο που το όρισες. Μήπως δεν υπάρχει ή δεν πιστεύεις ότι υπάρχει μια τέτοια σλανγκική αξία στην εν λόγω έκφραση;

Το παραπάνω είναι το βασικό. Δευτερευόντως, όποτε τυχόν δεις στο δημόσιο πρόχειρο κάποιο άλλο λήμμα που σε ενδιαφέρει και πιστεύεις ότι το κατέχεις, κάνε κλικ εκεί που λέει «Το αναλαμβάνω». Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι υπόλοιποι (και ο χρήστης που το ανέβασε εκεί) ότι κάποιος το έχει αναλάβει και το δουλεύει. Μπορεί ακόμα-ακόμα και να σου στείλουν προσωπικά μηνύματα με βοηθητικά στοιχεία πάνω στο λήμμα που πρόκειται να ορίσεις. Α, και συνηθίζουμε να γράφουμε αυτόν που πρότεινε το λήμμα (εδώ «ο αυτοκτονημένος») σε μια γωνιά του ορισμού.

Ιδίως τα τελευταία με κάθε σεβασμό, δεν θέλω να σου πει πώς να συμπεριφερθείς, απλώς σε ενημερώνω για το τι είθισται κι εσύ κρίνεις μόνος σου. Καλούς ορισμούς!

#2
patsis

Φυσικά εννοώ «δεν θέλω να σου πω» κλπ κλπ.

#3
mariahomorfi

σιγα το big deal...πολυ σοβαρα πηραμε τη δουλεια μασ νομιζω.εμενα η ενσταση μου θα ηταν οτιμ ο ορισμοσ ειναι λακωνικοσ..βεβαια απο την αλλη το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν...

#4
Vrastaman

Άλλωστε είναι new born life!

#5
Galadriel

Μούμπλε μούμπλε... η σλανγκ της νέας γενιάς είναι η καθομιλουμένη της αρχαίας. 'ν'ν' κακό... Γκατάλαβα δηλαδή, αύριο μεθαύριον που αυτό το σάιτ θα διδάσκεται στα σχολεία ως ορθός τρόπος ομιλίας, θα υπάρχει ένα σλανγκοσάιτ που θα αναφέρει λέξεις της δημοτικιάς. Ένα πράμα σαν παράλληλο σύμπαν όπου όλα είναι αντίθετα. Μ' άρενε.

#6
Vrastaman

Brown feline, το αναγραμμαντείο σε καλωσορίζει στο σλανγκρρρ

#7
patsis

Κοιτάξτε παιδιά, εγώ απλώς ήθελα να πω δυο πράγματα στον άνθρωπο, μαζεμένα και συγκροτημένα, παρά να λάβει τ' αρχίδια του στην βαθμολογία και σχόλια που μόνο οι παλαιότεροι καταλαβαίνουν. Σε ένα καινούριο περιβάλλον καμιά φορά χρειάζεσαι κάποιον να σου τα πει πιο «εγκυκλοπαιδικά», σαν ταξιδιωτικός οδηγός ένα πράμα. Άλλωστε το σχόλιό μου έγινε δημόσια για να διαβαστεί και από ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον. Το αν βοήθησα καθόλου ή το πήρα υπερβολικά σοβαρά θα το πει κατά κύριο λόγο ο ίδιος ο φίλος ή η φίλη, έτσι δεν είναι;

[w=filikaNikos16114]Φιλικά,
Νίκος.[/w]

#8
Galadriel

αχαχαχ ρε παιδιά δεν αντέχω με το που βλέπω αυτό το φιλικά, νίκος γελάω σαν τον μαλάκα δυνατά λυπηθείτε με χαχχααααχα

#9
Vrastaman

#10
mariahomorfi

[w=filikaNikos16114]φιλικα, νικος
φιλικα, νικος
φιλικα, νικος[/w]

τωρα;

#11
Galadriel

Βράστα προσκυνώ την μεγαλειοτητά σου, αατα.

#12
Khan

Ένα απ' τα πλέον καβουργήματα ήταν και το επαΐων.

#13
newbornlife

Παίδες σας ευχαριστώ για τα σχόλια, και τις προτάσεις σας. Ο βασικός λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα με το λήμμα, ήταν διότι το είδα στην πρώτη σελίδα ως «ο πλέον ειδήμον» το οποίο μου βάρεσε καμπανάκι λάθους. το «ο» ντε.

Αν έχετε συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του λήμματος θα χαρώ να τις ενσωματώσω. Και θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

Καλώς σας βρήκα :)

[w=filikaNikos16114]Φιλικά

άλλος Νίκος[/w]

#14
Vrastaman

Έτς, να αυξάνονται οι Νίκοι!