Συγκεντρωτικά, ορισμένες από τις σλανγκ σημασίες του συμπαθούς γλυκού:

  1. Ο πούστης που αγαπά να τον παίρνει από τον κώλο, κατά λογοπαίγνιο με τις αγγλικές λέξεις back love ass, βλ. και condom in ass (Κοντομηνάς), bus in ass (Μπασινάς). (Vrastaman).

  2. Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί (Johnny Black).

  3. To καπιτονέ μπουφάν (Electron).

  4. Το πλεχτό των διχτυών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα (Electron).

  5. Και βέβαια ο ορισμός που δίνει ο Χότζας για την ρυμοτομία πόλης, με εντελώς ομοιόμορφα σχεδιασμένους παραλλήλους και καθέτους δρόμους.

Όταν έβγαλε τον μπακλαβά, διαπίστωσα ότι είχε έναν πολύ σέξι μπακλαβά, που με έβαλε σε πειρασμό μήπως πρέπει να το γυρίσω κι εγώ σε μπακλαβά. Άλλωστε με έχει κουράσει η μονοτονία του μπακλαβά και σκέφτομαι να δοκιμάσω την οθωμανική δόμηση, μήπως κόψω κι εγώ τον μπακλαβά στο πρωτάθλημα της σεξουαλικής ηδονjής.

Μπουφάν μπακλαβάς. (από Khan, 16/11/09)Κοιλιακοί μπακλαβάς (από Khan, 16/11/09)Δίχτυ μπακλαβάς (από Khan, 16/11/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
GATZMAN

Άψογος ο πάικτης

#2
berkebes

H ουσια ειναι μια και ο μπακλαβας γωνια!

#3
iron

είναι και οι κίτρινες διαγραμμίσεις στις μεγάλες διασταυρώσεις (λεωφόρων κλπ) όπου αν βρεθείς ακινητοποιημένος -επειδή, λόγω κίνησης, πέρασες με πράσινο μεν, που τελικά έγινε περτικαλί και κατόπιν κόκκινο και ξέμεινες, σου κόβουν, θεωρέτικαλυ, κλήση.

#4
HODJAS

Πολύ σωστό ιρον!
Είχαν βάλει τέτοιες στη Φειδιππίδου, στο Χίλτον κλπ, αλλά κανείς δεν τις σεβάστηκε και τώρα ξέβαψαν πια...

#5
poniroskylo

Να θέσω προς συζήτηση ένα θέμα τεχνικής φύσεως, ας πούμε, σχετικά με τα συγκεντρωτικά λήμματα, δλδ αυτά που περιέχουν πολλούς ορισμούς της ίδιας λέξης, ειδικά αν οι σημασίες είναι πολύ διαφορετικές.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, μήπως θα ήταν πιο χρηστικό ο κάθε ορισμός να ανεβαίνει χωριστά. Βέβαια, στα κλασικά λεξικά όλοι οι ορισμοί μπαίνουν κάτω από το ίδιο λήμμα αλλά λέω μήπως στο ίντερνετ το πράμα παίζει αλλιώς δεδομένου ότι κανείς δεν ψάχνει αλφαβητικά αλλά με keywords και το keyword μπορεί να είναι το λήμμα αλλά μπορεί να είναι και το context, μια λέξη στον ορισμό κ.ο.κ. Νομίζω ότι προσωπικά ως ψάχνων χρήστης θα προτιμούσα η αναζήτηση να μου έβγαζε το πιο ειδικό που ψάχνω. Δεν είμαι σίγουρος αλλά έτσι μου φαίνεται.

btw, το συγκεκριμένο λήμμα είναι μια χαρά. απλώς το σκέφτομαι εδώ και καιρό αυτό με τα συγκεντρωτικά και θα μπορούσα να το είχα πει και σε πολλά άλλα λήμματα αλλά έτυχε εδώ.

#6
Khan