Έκφραση που χρησιμοποιούμε για να διακόψουμε κάποιον που επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη, ή τερατολογίες. Η φράση είναι από γνωστό ανέκδοτο στο οποίο, ένας κυνηγός διηγείται σε άλλους τη μάχη του με μια αρκούδα σώμα με σώμα (αν είναι δυνατόν). Οι υπόλοιποι κυνηγοί, όμως, δείχνουν συνεπαρμένοι και ρωτάνε ολοένα: «Και μετά, και μετά;». Οπότε ο ψευταράς λέει κι άλλα ψέμματα, κι άλλα, κι άλλα, ώσπου έχει φτάσει στη φάση που η αρκούδα τον έχει βάλει κάτω και έχει ανοίξει το φοβερό της στόμα μια πιθαμή απ' τη μύτη του. Οπότε:

- Και μετά, και μετά;
- Ε, μετά, μ' έφαγε! Ρε τι μαλάκες είστε εσείς;

Κατά το αράδιασμα λοιπόν ασύστολων ψευδών, μπορούμε να διακόψουμε τον αφηγητή λέγοντας: «και μετά μ' έφαγε». Η φράση μπορεί να ειπωθεί και στην περίπτωση ακατάσχετης παπαρολογίας ή μπουρδολογίας. Αν ούτως ειπωθεί, συνεχίζουμε αμέσως με άλλο θέμα, απαξιώνοντας τελείως τον παπαρολόγο και τα λεγόμενά του.

- Πήγα στην ξαδέρφη της Μαίρης να της δώσω τις σημειώσεις της Βιολογίας. Μαλάκα, έπαθα πλάκα! Μου ανοίγει με το μπουρνούζι, και τί μου λέει νομίζεις;
- Τι;
- «Θα έρθεις μέσα που 'παίζουμε' με δύο φίλες μου;» Να μη σου πω τι έγινε. Παρτούζα ολκής. Τρελάθηκα στο γαμήσι. Και μετά, ήρθαν κι άλλες...
- Ναι, και μετά μ' έφαγε! Βρε δε με παρατάς πρωί πρωί;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
panos1962

Το χρησιμοποιούμε χρόνια στην παρέα, αλλά δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιείται γενικά. Πάντως, πιστεύω, ότι αξίζει τον κόπο. Παραθέτω ανάλυση μετά από «μέσα» αγορά στο μπουρλότο:

-Καλά, βρε μαλάκα, γιατί δεν έβαλες το ρήγα στο οκτώ μπαστούνι;
-Γιατί, βρε μαλάκα, να βάλω το ρήγα;
-Γιατί θα αναγκαστεί να βάλει τον άσο, οπότε το δεκάρι μου κάνει μπάζα, κι επειδή ξέρω ότι δεν έχεις σπαθιά, θα σου βγώ κούπα, πιάνεις με τον άσο, μου γυρνάς καρό, οπότε θα βγούμε!
-Ναι, και μετά μ' έφαγε. Γράφ' τα τώρα μέσα και μοίραζε!

#2
jesus

εναλλακτικά, αφηγείται ο κυνηγός την ιστορία, σταματάει εκεί που έχει σηκώσει τα πόδια της η αρκούδα επειδή τον παίρνουν τηλέφωνο, γυρίζει πίσω:
- πού είχα μείνει ρε παιδιά;;
- εκεί που σηκώνει τα πόδια της.
- α, ναι. και της τραβάω ένα μπούτσο...

#3
panos1962

Ναι, ναι, έχει πολλά ωραία, τέτοια!

#4
berkebes

...αν δεν κοψετε 5 μετρα απο τον καρχαρια, θα τους γαμησω την μανα!

#5
panos1962

Μαλάκα, ψαρά, κόψε τη σαρδέλα, γιατί τα γάμησα τα παιδάκια!

#6
Fotis Nitsiopoulos

Ναααα ένα μάτι η ψαρούκλα σας λέω.
Γιατί εκεί που άνοιγε τα χέρια να δείξει το μέγεθος, οι άλλοι συννενοημένοι του τα κλείναν