Έκφραση του τζόγου, που σημαίνει ότι το μηχάνημα αποδίδει κέρδη (φρουτάκια) ή κέρματα (κουλοχέρης).

Ως γνωστόν, τα μηχανήματα είναι τίγκα στο τάληρο, γιασάν στα κορόιδα που τα ταΐζουνε κι ας ξέρουν ότι είναι «μουλαρισμένα» απ' τα μπετά (στην καλύτερη είναι 70-30 υπέρ του μαγαζιού και στα καζίνα συνήθως 90-10)!

Εννοείται ότι οι εθισμένοι παίκτες γνωρίζουν σε ποιον αριθμό πάνω-κάτω θα φέρει τζακ-ποτ και γι’ αυτό ξημεροβραδιάζονται δίπλα στο μπλιμπλίκι, άλλοτε παροτρύνοντας (είναι μακριά το νούμερο και θέλει κι άλλο τάισμα) κι άλλοτε διώχνοντας (είναι κοντά) άλλον υποψήφιο παίκτη, όταν δεν παίζουν οι ίδιοι.

Οι καβγάδες δεν λείπουν είτε μεταξύ παικτών είτε με τον μαγαζάτορα λόγω υποψίας υπερμέτρου κωλοπειράγματος (δεν συνιστάται καθ’ όσον είναι συνήθως [αρκουδόμαγκας], χωμένος σε πολλά και η διαμάχη θα καταλήξει σε φρουτόκρεμα)...

Εννοείται πως το μηχάνημα μηδενίζεται άπαξ ημερησίως (όταν κλείσει το μαγαζί), με μια σεμνή ιεροτελεστία: ο μαγαζής βγάζει το καλώδιο απ’ τη μπρίζα.

Έχω υπ’ όψη μου σκηνικό σε φρουτάδικο στην Βασιλίσσης Όλγας της Σαλονίκης, όπου η άπειρη γκαρσόνα τράβηξε (σκουπίζοντας για κλείσιμο) τις μπρίζες κι έγινε disputandum!

Τα κεντρικά φρουτάδικα, έχουν υψηλό δείκτη προστασίας, για να μην καούν από την αστυνομία, αλλά και οι πολιτικοί μας δεν είναι άμοιροι ευθυνών (και κερδών) στις παράνομες δραστηριότητες, ανεξαρτήτως κομματικού προσήμου.

Προ πεντηκονταετίας, ο ηθικότατος βασιλόφρων Πιπινέλης (κος «Πίπης»), ήταν ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος μπουρδέλων στα Βούρλα του Πειραιά. Κάποιος άσημος βουλευτής Αχαΐας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο προ ολίγων ετών, διότι βγήκε βρώμα ότι συνεργάζονταν με την κεφαλλονίτικη μαφία, που διαχειρίζονταν το τζόγο στην Πάτρα. Αφού δήλωσε καμιά πενηνταριά φορές με καμάρι ότι ανήκει στο «παλιό ΠΑΣΟΚ» (=είμαι πάλιουρας αγωνιστής), κατέληξε στο ΛΑΟΣ. Δεν είναι τυχαίο, ότι στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών, προ της εισόδου στην Πάτρα υφίσταται τεραστίων διαστάσεων αγορά οπωροκηπευτικών με τίτλο «[μοδ-σημείωση: σταναχωρέσαμε τον ιδιοκτήτη της τεραστίων διαστάσεων αγοράς, μη σταναχωριέστε κύριε το σβήσαμε το όνομά σας]»...

- Χρήστο! Βάλε ένα ουίσκυ με ελιά!
- Κλείνουμε κυρ-Βασίλη! Έχουμε και σπίτια...
- Μην ξηγιέσαι έτσι! 2 είν’ ακόμα αφού! Ένα ουισκάκι πατ-κιουτ και φύγαμε! Το βλέπω, θα ξεράσει τώρα!
- Καλάααααααα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Εξαίσιο!

#2
HODJAS

Μερτσί-μπουκλού!
Σημείωση:
Στην Αγγλία (τα ζώα) χάλασαν τις παραδοσιακές pub με τον ωραίο δρύινο διάκοσμο και τα κρεμαστά ποτήρια, αφού εκτός του γεγονότος οτι έβαλαν σε κάθε δωμάτιο τεράστιες οθόνες, που παίζουν ασταμάτητα MTV (στα μουγκά), έβγαλαν το μπιλιαρδάκι (δήθεν έπιανε χώρο) και το αντικατέστησαν με φρουτάκια και άλλα μηχανάκια, καταντώντας το μαγαζί λατέρνα, για να κονομήσουν.

#3
Jim Blondos

Άψογος, όπως πάντα!

#4
AN21

Σωστότατο λήμμα!
Την ταμπέλα της Φρουτεμπορικής τη θυμάμαι και 'γω...παίζει οτι σάπιο δε πήγαινε στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορες να κατέληγε εκεί!

#5
allivegp

Χότζα Εφέντη, ανέβασε και κανένα άβαταρ, να μπορέσουμε να σε οπτικοποιήσουμε.
Το λήμμα σφυρίζει για 10στερο από μακριά.

#6
HODJAS

Μα να' ξερα;

#7
Stravon

Το λήμμα τα σπάει τόσο που επέστρεψα για να το βαθμολογήσω. Δις πεντάστερο Ναστραδίν.