Κατευθείαν από το χώρο της πολιτικής παραφιλολογίας.

Εξόχως μειωτικός χαρακτηρισμός. Επιφυλάσσεται σε βουλευτές και λοιπά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προσδεδεμένους στο άρμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Προσδεδεμένοι σε βαθμό αφοσίωσης και αφοσιωμένοι σε βαθμό αηδίας.

Οι ντοράκηδες είναι πολλοί. Άλλωστε το 90% των εν ενεργεία γαλάζιων βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, συνδικαλιστών κλπ στήριξε Ντόρα στις χθεσινές εκλογές. Κάποιοι ωστόσο είχαν άλλη άποψη...

Κυρίως όμως, όταν γίνεται λόγος για ντοράκηδες, «φωτογραφίζονται» ορισμένα μεγαλοστελέχη, συνήθως εκ παντέρμης Κρήτης ορμώμενοι: Βουλγαράκης, Μεϊμαράκης, Κωστής Χατζηδάκης κ.α. Par excellence οι δύο πρώτοι, γνωστοί γόηδες και μπήχτηδες. Τα πρωτοπαλίκαρα, κάτι σαν Ηρακλείς του στέμματος ένα πράμα...

Οι φαρμακόγλωσσες λένε πως κατά το παρελθόν, αρκετοί ντοράκηδες είχαν σεξουαλικές σχέσεις με την Κυρία, στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν την εύνοια του μπαμπά της. Ποτέ όμως δεν την αγάπησαν πραγματικά. Οι φήμες αυτές αναπαρήχθησαν προσφάτως από την καινούρια εφημερίδα του Μάκη, η Ντόρα όμως άσκησε αγωγή και ζητάει 3 μύρια ευρά αποζημίωση για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη κ.λ.π.. Όταν τη ρώτησαν τι θα κάνει τόσα λεφτά, απάντησε με άνεση πως τα θέλει για να εξασφαλίσει τα γεράματά της. Μπιλίβ ιτ.

  1. Kavala Blogs » Το Μποστάνι » ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ EMAΣ ΣΤΗΝ κ. ΝΤΟΡΑ... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΡΑΚΗΔΕΣ.... (ΜΕΡΑ ΠΟΥΝΑΙ). Βλ. εδώ.

  2. Οι… Ντοράκηδες!
    Προκαλεί εντύπωση η εμμονή κάποιων «μεγαλοδημοσιογράφων», προοδευτικής, υποτίθεται, απόκλισης να κόπτονται υπέρ της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας μέχρι και... «διχαστική» την προχθεσινή πρωτοβουλία Αβραμόπουλου.
    Βλ. εδώ.

  3. Ντοράκηδες kαι σαμαρικοί στην Κ.Ο.
    Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Βλ. εδώ.

Επίσης βλ. ντορίτος.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Νομίζω ότι στους Ντοράκηδες που αναφέρθηκαν δειγματοληπτικά, θα μπορούσε να προστεθεί σε εξέχουσα θέση και ο τ. Βουλευτής Πιερίας κ. Ν. Κάκαλος.

Εν πάσει περιπτώσει, αν οι οπαδοί της Ντόρας χαρακτηρίζονται Ντοράκηδες, αυτοί του Σαμαρά θα έπρεπε κατ΄αναλογία να χαρκτηρίζονται ...Σαμαρίτες;!

#2
Galadriel

Vrastaman αυτό το μήδι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ που λέει και ο χαλικού καλή του ώρα. Αν είναι δυναμόν! Καυλί «ντόρα η μικρή εξερευνήτρια»!

#3
johnblack

@ αλίβε και γκενέραλλυ.

  1. Για τους ντοράκηδες του βορρά μάλλον είσαι πιο κατατοπισμένος λόγω εντοπιότητος, ενώ εγώ σε αυτούς του Νοτιά :)

  2. Άλλο οι απλοί «ντορικοί» οπαδοί (πώς λέμε μητσοτακικός, καραμανλικός, παπανδρεϊκός κλπ) και άλλο «ντοράκηδες». Οι ντοράκηδες είναι πολιτικόν τινά τρόπον τα «παιδιά» της Κυρίας. Η προς Αυτήν σχέση τους είναι πιο «εσωτερική», τείνει προς την ταύτιση. Μια σχέση ποιοτικώς πιο ολοκληρωμένη.

  3. Αξιοσημείωτο το οτι ο ενικός «ντοράκιας» δεν χρησιμοποιείται. Οι ντοράκηδες είναι συλλογικό φαινόμενο.

#4
Vrastaman

Να και οι οδηγίες χρήσης;-)

#5
iron

ο καθυστερημένος αδελφός ενός φίλου μου θαύμαζε την ντόρα, την θεωρούσε γυναικάρα και ήθελε να πάρει αυτόγραφό της. δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για το ποιον και την κατάσταση του μυαλού των ντοράκηδων...

#6
johnblack

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια μόγγολα. Τον τελευταίο αυτό μήνα στο FB πολλαπλασιάζονταν καθημερινά τα γκρουπάκια υποστήριξης Της. Ενδεικτικά: «Ήρθε η Ώρα για Μπακογιάννη Ντόρα», «Μόνο η Ντόρα Μπορεί να Νικήσει το Πασόκ», «Η Ηλεία στηρίζει Ντόρα» κ.ο.κ. Πραγματικά ντράπηκα για λογαριασμό των παιδιών αυτών. Όχι επειδή πρεσβεύουν μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη (μαγκιά τους), αλλά γι' αυτήν την άνευ όρων ταύτιση και φανατίλα, που θυμίζει άλλες εποχές και φτάνει στα θλιβερά σύνορα της προσωπολατρείας.

#7
Jonas

Έτσι όπως τα λες Τζόνι. Μέχρι που είδα και σύνθημα το οποίο έλεγε επακριβώς: «Ντόρα, Ντόρα, γάμησέ τους Ντόρα» το οποίο με έκανε να σκεφτώ ότι τελικά πολιτική και ποδόσφαιρο δε διαφέρουν ουσιαστικά και πολύ...

#8
Galadriel

Γκχμ γκχμ... τί βλέπω τζονμπλακ; Νούμερο δύο ενώ μέχρι χτες στο νούμερο πέντε; Θέλω να πιστεύω ότι είναι τυχαίο και δεν παίζει μπαγαποντοδοσία, ε; Έσύ άλλωστε ήσουν πάντα τυπικός σε αυτά, νομίζω;

[ααααααχαχχχχχχχαχα]

#9
iron

λες η ντόρα;;; ή ο σαμαράς;;;

#10
patsis

Λοιπόν παιδιά, επειδή εγώ έκανα κουβέντα για τις βαθμολογίες εδώ, μη με κάνετε να το μετανιώσω, μην αρχίσουν πάλι θαψίματα και αναλήψεις εις ουρανούς. Το λέω γιατί εντός μίας ώρας η κατάταξη διαφοροποιήθηκε εκ νέου.

Και, για να έρθουμε σε σημαντικότερα, το λήμμα μου θυμίζει τους Λαμπράκηδες. Ξέρω, γίνομαι λίγο ιερόσυλος.

#11
johnblack

Προς ενημέρωση όλων, εγώ ο ίδιος ζήτησα πρώτος με πιμί μου προς τους μοντς, μολις αντελήφθην την μη φυσιολογική αυτή κατάσταση (ξαφνικά απο νο5 σε νο2) να με επαναφέρουν στην πρότερη βαθμολογική μου θέση, διαγράφοντας τις πανωποντοδοσίες αυτές, για τις οποίες παίζει να είναι και προβατοκάτσικα, παίζει όμως να ευθύνεται και κάποιος αφελής φίλος. Η διόρθωση έγινε, αλλά όχι πλήρως. Αντί να επανέλθω στο 4.21 όπου ήμουν χτες, βρίσκομαι ακόμη στο (πλασματικό) 4.24. Τεσπα, είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω. Δεν θέλω να υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία εναντίον μου για μεθοδεύσεις κλπ. Σεβαστό;

@ πατσις για λαμπράκηδες. Όχι φίλε μου κττγμ δεν διαπράττεις ιεροσυλία με τον παραλληλισμό που επιχειρείς. Διότι και με τους λαμπράκηδες ορισμένοι μας τα 'χουν κάνει νταούλια. Άλλη μια αριστερή μυθολογία που έχει επιβληθεί ετσιθελικά από κάποιους. Σαν το μύθο του Πολυτεχνείου που έριξε τη χούντα. Και διευκρινίζω οτι λέγοντας μυθολογία δεν εννοώ ψευδολογία. Κάθε άλλο. Πιο πολύ υπογραμμίζω την υπέρμετρη προβολή που έχει δοθεί. Στάσεις και νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρόντος εξετάζω.

#12
HODJAS

Σύνθημα «και τώρα πάλι Ντόρα» (Ευρυτανία)

#13
Galadriel

τζονμπλακ νιενιενιε νιενιε

#14
Vrastaman

Αρχιμύδης ο Jonas!

#15
poniroskylo

Το ξέρω και ως τα ντοράκια. Τα παλιά τα χρόνια μάλιστα - επί Βουλγαράκη και Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ - νομίζω ότι ο τύπος ντοράκια ήταν συνηθέστερος.

#16
patsis

Ε, ας βάλουμε τότε και ένα λινκ στο (ασυμπαθές σε εμένα) λήμμα ντορίτος.