Καριόλα ήταν, είναι και θα είναι η καρέκλα (το κάθισμα) του γυναικολόγου, που βάζει την πελάτισσα-ασθενή του να κάτσει έτσι ώστε να βλέπει καλά έξω και μέσα των γεννητικών οργάνων της. Ενίοτε, στην θέα όμορφης και έτοιμης προς ατασθαλίες γυναικός, ο ιατρός με την ασθενή, έπεφταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις. Εξού και το «θα γίνει της καριόλας»!

Άνοιξε μωρή καριόλα τα πόδια να δούμε τι παιδιά θα κάνουμε!

Αυτό εννοείς Πάτση; (από poniroskylo, 03/12/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

καριόλα δεν είναι το σιδερένιο κρεβάτι, στα ιταλιάνικα;

πάντως οκ, δεν έδωσε ορισμό από αυτούς που ξέρουμε η επιξύλου κρεμάμενη, αλλά γιατί να μη δεχτούμε ότι κάποιοι μπορεί να το λένε έτσι το κάθισμα του γυναικολόγου την σήμερον; Να μας πει η συγγραΦΕΥ αν είναι δικιά της χρήση της λέξης ή αν το έχει ακούσει. Μπας και το ένα αστεράκι πολλαπλασιαστεί!

#2
panos1962

Οπωσδήποτε, καριόλα είναι το σιδερένιο κρεβάτι. Το βεβαιώνει μετά λόγω γνώσεως και απογνώσεως ο υποφαινόμενος καριόλης. Όλα τα άλλα είναι μεταγενέστερες αποδόσεις του όρου. Πάντως, μπορεί, όντως, να λέγεται έτσι και η καρέκλα του γυναικολόγου, καθώς είναι και αυτή μεταλλική και είναι περισσότερο κρεβάτι παρά καρέκλα.

#3
jesus

νομίζω το καρότσι της οικοδομής είναι, το οποίο το λέμε έτσι κ στη λευκάδα, όπως έχω γράψει κ αλλού νομίζω κ όπως επιβεβαιώνουν κ οι φωτό στον γούγλη.

#4
patsis

Γουάου! Ρε συ jesus, μήπως διέπραξες μέγιστο τουκανισμό; Λίγες φωτό παρακάτω, στο link που παρέθεσες, δίνεται μια καταφανής προέλευση της σεξουαλικής σημασίας της λέξης: είναι η στάση όπου ο άντρας είναι όρθιος και κρατά την σύντροφο από τα πόδια ενώ αυτή στηρίζεται στο έδαφος μόνο με τα χέρια. Σε τρίτο παρατηρητή (π.χ. ματάκια) όλο αυτό φαίνεται σαν να κρατά ο άντρας ένα καροτσάκι οικοδομής.

#5
patsis

Χαχαχα, poniroskylo, αυτό εννοώ! Της έδωσε τη ρόδα για να την πάει γαμιώντας!

#7
jesus

το «κ όπως επιβεβαιώνουν κ οι φωτό στον γούγλη.» πού νομίζεις ότι πήγαινε ρε συ πάτσις;;:Ρ

#8
allivegp

«Μπουμ» λέγεται.

#9
Galadriel

Α να γεια σου.