Το βιαστικό, κρυφό κάπνισμα ινδικής κάνναβης, λόγω της πιεστικής κατάστασης, ή της προσπάθειας να μην συλληφθείς επ αυτοφώρω. Χρησιμοποιείται και ως ακόμα ένα συνώνυμο του μπάφου.

  1. Τους πέτυχα κάτω στην πυλωτή να μαλακίζονται. Μάλλον ντούρου θα 'κάναν πάλι.

  2. Ένα ντούρου και πάμε για ύπνο...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Από την Βικιπαίδεια:> Ονοματολογία

Σε διάφορες κουλτούρες, η κάνναβη είναι επίσης γνωστή και ως λεμόνι, κασέρι, τυρί, ντάχα, μαύρο (αν και συνήθως έτσι καλείται το χασίς), βρομά (το μαύρο στα ανάποδα), οξυγόνο, φούντα, νταφού (η φούντα ανάποδα), φού, τσούρου, πράσο, φορφόλι, τζόϊν (απο το αγγλικό joint), φώξεν, λαλάκι γρασίδι, χόρτο, ντούρου, τσουρί, ντουντού, σμπιγδάνι, ντουμάνι, μπουρούχα (χαμηλής ποιότητας κάνναβη όπως το αλβανικό). Στην Τρίπολη είναι επίσης γνωστό και ως πορτατίφ, λαμπατέρ, φαίος, μπέκος, ρο, ντι βι ντι.

Με τον όρο μπάφος ή μπαφιλίκι εννοείται το τσιγάρο που στρίβεται με κάνναβη και καπνό. Χρησιμοποιείται και ο όρος φακός. Το τσιγάρο που δεν περιέχει καπνό, παρά μόνο κάνναβη, ονομάζεται πιούρ (απο το αγγλικό pure).

Τα ακατέργαστα φύλλα της κάνναβης, χωρίς τον ανθό, είναι γνωστά ως μαριχουάνα. Επίσης ονομασίες συνθετικών φυτών κάναββης (skunk) προέρχονται από την εμφάνιση του φυτού, καθώς και από τον τρόπο επίδρασης και το χρώμα η ακόμα και την οσμή του καρπού. (γνωστός ως παπάς ή παπάδι). (Το παρόν έχει παρατεθεί και στο λήμμα λεμόνι.)