Μειωτικός χαρακτηρισμός προσώπου με πολλαπλές χρήσεις.

  1. στραβός
  2. τσιράκι
  3. πουλημένος
  4. βλέπων οπτασίες

Όρος διαδοθείς εις τα νάιντις, μετά από το περίφημο παπουτσέλειο πέναλτυ, σφυριχθέν υπό του λεσβίου διατητού, που σηματοδότησε την μονοκαθεδρία του ΟΣΦΠ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και του μπαρμπα-σωκράτη στη δημόσια ζωή και στα πορτοφόλια μας.

Με το όρο παπουτσέλειος/-α συνέχιζαν επί πολλά χρόνια να αναφέρονται οι οπαδοί άλλων ομάδων σε όλες τις εξόφθαλμες διαιτητικές εύνοιες υπέρ του ΟΣΦΠ, που θύμιζαν ρουμάνικο πρωτάθλημα επί καθεστώτος Τσαουσέσκου (χαρακτηρισμός ξένου σχολιαστή της εποχής).

Αυτό που βεβαίως λίγοι καταλάβαιναν/καταλαβαίνουν, είναι πως αυτή η βιομηχανία του Κοκκάλειου θεάματος που έχει στηθεί, ουδόλως έχει να κάνει με την πειραιώτικη μαγκιά, αλλά μάλλον με τα άπειρα διαρκείας, την κολεξιόν με σώβρακα με το σήμα του γαύρου, το στρατό από τα πρεζόνια-σουγιάδες με παπάκια, και τα λεφτά από τα δικαιώματα του τσάμπιονς (ακόμα και αυτά που δίνουνε για μέχρι τον Οκτώβρη που την κανά ο γαύρος μαζί με τα αποδημητικά μετά από τις 5άρες, πολλά είναι).
..............................................

Επί του πιεστηρίου... συγγώμη για την ανακρίβεια. ο Ολυμπιακός φέτος θα παίζει στην Ευρώπη και τη χειμερινή σεζόν γιατί τελικά απέκλεισε πανηγυρικά τους αντιπάλους του Μίκυ Μαους και Παπαστρούμφ, πρωταθλητές της Disneyworld και Στρουμφοχώρας αντίστοιχα!

  1. (αθλητικά)
    -Πω πω, που τον βρήκαμε αυτόν τον παπουτσέλη, ο άλλος έχει αφήσει το καλάμι του πάνω στις τάπες του Ανατό και το μουνί δεν δίνει τίποτα!!!

  2. (κοινωνικά)
    -Ώπα, Μιχαλάκη χαλάρωσε. Ακόμα δεν έπεσε η γκόμενα και εσύ σφύριξες και πέναλτυ!! ... ο Παπουτσέλης είσαι;;

  3. (πολιτικά)
    - ... αυτός;;; Τσιράκι του Κόκκαλη! Αυτός τον έβγαλε βουλευτή στης Α' Πειραιώς. Τον υπακούει όπως ο Παπουτσέλης!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
AN21

Ξίδι ΤΟΠ!

#2
Axel Witsel

Έχει ο καιρός γυρίσματα. Τετράμπαλο τελικά ο Παπαστρούμφ... Η μήπως ήταν ο Μίκυ Μάους; (-: