Εμφανίστηκε στο Δ.Π. ως τρίομερκάντο.

Οφθαλμοφανής παραφθορά του ονόματος του γνωστού τοις patsis ελαφρολαϊκού καυλιάρικου συγκροτήματος Τrio Belcanto κατά την δεκαετία του '50 και των αρχών του '60 (μετά την κάναν για τ' Αμέρικα).

Το Τρίο Μπελκάντο χρησιμοποιείται ειρωνικά για να χαρακτηρίσει ομάδες των τριών ατόμων, αοιδών, αιδοίων ή μη. Μυρίζει though ναφθαλίνη!

Παρεμφερές του «καλώς τους Χιώτες» και «καλώς τ' αρχίδια μας τα δυο» για δυάδες, το «τρεις κι ο κούκος» για τριάδες, «τρεις και το λουρί της μάνας»* και «τρεις σωματοφύλακες» για τετράδες και το πάρτυ με ούζα για δωδεκάδες. Οι αδερφές Τατά, παίζουν για δυάδες, τριάδες, τετράδες ή και πεντάδες αναλόγως της περιστάσεως, κατά το γνωστό άσμα.

Παραγγελία στο Δ.Π. εκ του φίλτατου αλλά προφανώς βαρήκοου χρήστη kpatakas72
(μην με γονιμοποιήσετε στην βαθμολογία please, αυτή η κουφάλα φταίει!)

** Τρεις και το LouReed της μάνας, είναι οι Velvet Underground χωρίς την Nico.*

Σταχυολόγηση από το διαδίκτυο:

  1. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «κούρασαν... οι μελωδίες του Τρίο Μπελκάντο (3 υποψηφίων) για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος που ψήφισε το κίνημα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου δεν βλέπει παρά την 11η Νοεμβρίου μπροστά του για να δει και τον Πρόεδρο μήπως και αρχίσει ν' ακούει στ' αυτιά του ο Καραμανλής αντιπολιτευτικό λόγο και να πάψει να είναι ο Κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού παρ' ό,τι διαθέτει ασταθή και ισχνή πλειοψηφία».

  2. Όπως σε κάθε δουλειά υπάρχει ένας Ρουφ, έτσι υπάρχουν και δυο άλλες μορφές για να τον πλαισιώνουν...ίσως και να είναι συγγενείς εξ αίματος, δεν ξέρω. Πάντως είναι γεγονός πως αποτελούν το τρίδυμο λαχνό, σχηματίζουν το τρίγωνο των Βερμούδων, έστω κι αν δε φοράνε βερμούδα στη δουλειά για να επιδείξουν διαγωγή κοσμιοτάτη, όταν βρεθούν όλοι μαζί ως άλλο τρίο μπελκάντο τότε οι υπόλοιποι πάνε για τσιγάρο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
MXΣ

  1. Στην αναζήτα στο google για το «τρίομερκάντο» το μοναδικό hit ήταν φυσικά... το Δ.Π. του slang.gr!

  2. Ως απάντηση σε ΠΜ που έλαβα, μετά την δημοσίεσυση αυτού του ορισμού:

a. όχι δεν παίρνω ληγμένα
b. όχι δεν είμαι (ούτε καν γνωρίζω) τους χρήστες Κhan, Hank, Dirty Talking c. πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα καβούρια με το slang.gr

Φιλικά,
Νίκος

#2
MXΣ

Αν συμφωνει με τον ορισμό ο χρήστης kpatakas72 θα μπορούσαν οι κύριοι και κυρίες mods να αλλάξουν τον τίτλο του λήμματος σε «τρίο μπελκάντο»;

Κατα τα άλλα, τρείς και ο κούκος, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, τρεις παπάδες με μαγιό, ménage à trois αλλά και σύμφωνα με τον ορισμό τρίο Στούτζες

#3
MXΣ

Αγαπητε κύριε ή κυρία mods.

Θα μπορούσατε να προσθέσετε σαν πρώτη φράση στον ορισμό τα ακόλουθα:

«Εμφανίστηκε στο Δ.Π. ως «τρίομερκάντο»»

Αλλιώς δεν βγάζει νόημα!

Ευχαριστώ πολύ
Νίκος

#4
vikar

Αγαπητέ χρήστη ή χρήστρια, μπορείτε σας παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα με όνομα «Αναφορά», ακριβώς κάτω απο τον ορισμό, για να μας πείτε πώς θα θέλατε να τροποποιηθεί ο ορισμός σας ωστε να βγάζει νόημα;

Ευχαριστούμε,
εκ του κύριου (ουδέτερο) μότζ

#5
Khan

Μεγάλοι τρομπαδούροι της Αθήνας του χτες!

#6
patsis

Το όνομά μου σε ορισμό; Είμαι διάσημος, woo-hoo!

#7
Επισκέπτης

Θα ήθελα να προσθέσω ακόμα μια θρυλική τριάδα: τον καλό, τον κακό και τον άσχημο. Χρησιμοποιείται αρκετά για να περιγράψει τριάδες ατόμων. Πολλές φορές αντικαθιστάται ο «άσχημος» με άλλα κοσμητικά όπως ο μαλάκας, ο αρχίδας, ο καυλιάρης, κλπ αναλόγως της περιστάσεως αλλά και το πόσο αστειάτορας είναι ο λέγων. Ο ποιός συνηθησμένος όμως χαρακτηρισμός είναι ο πούστης ή τα παράγωγα του.

#8
MXΣ

Για την ιστορία να προσθέσω στον ορισμό και το «τρίο κιτάρα» το οποίο είναι από την ίδια εποχή με το «τρίο μπελκάντο» και επίσης χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό ως το ανωτέρω λήμμα.