Άλλη μια λέξη για την κοκαΐνη, πρβλ. και τα συναφή χιόνι, νιφάδες, χιονόμπαλα. Η έμφαση εδώ στην συμπάγεια και σκληρότητα.

Πηγή: Johnny Black.

Με δύο κιλά κοκαϊνη πιάστηκε πασίγνωστο μοντέλο και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

disclaimer: Στα ελληνικά η χρήση του όρου παγόβουνο για την κοκαΐνη αποτελεί μάλλον επιτηδευμένη σλανγκ, λ.χ. δεν βρίσκει κανείς χρήση της στο Διαδίκτυο. Ίσως πρόκειται για αγγλιά, βλ. το αστικό λεξικό, όπου κι εκεί όμως είναι μία μόνο μεταξύ πολλών καμένων σημασιών.

#2
ο αυτοκτονημενος

λέγετε και το 85/90 % των γυναικώνε

#3
Vrastaman

...το υπόλοιπο 15/10% είναι σλανγκομούνες :)

#4
Επισκέπτης

Eπιτηδευμένη σλανγκ; Λίγο ταυτολογία μου κάνει αυτό. Όλη η σλανγκ είναι μια επιτήδευση, νομίζω; Έχω επίσης ξαναπεί πως η κάθε παρέα που κάνει χρήση ναρκωτικών έχει τα δικά της συνθηματικά. Τα περισσότερα από αυτά είναι αστεία εσωτερικής κατανάλωσης, που γίνονται όταν έχουν ήδη καβατζωθεί με σταφ και είναι σε φάση να το πιουν και να γουστάρουν. Η επικοινωνία με τον ντηλερά, την άκρη, συνήθως είναι πολύ πιο ξηρή, χωρίς πολλά χαριεντίσματα. Επίσης είναι μύθος πως οι παράνομοι και οι περιθωριακοί ξεφουρνίζουν μια λέξη σλανγκ κάθε 3 δευτερόλεπτα. Έχω παραστεί σε συζητήσεις πρεζάκηδων, μπράβων κ.α. όπου ούτε μια λέξη σλανγκ δεν ακούστηκε.

#5
ο αυτοκτονημενος

@ βραστα
όχι ρε το υπόλοιπο ποσοστό είναι ογασμικές και με ένα μάτσο ενοχές και μόνο ένα 3 με 5 % είναι οργασμικές και σλανγκοκαβλιαρες χωρίς αναστολές και ενοχές
(αν δεν ΠΑΙΝΕΣΟΥΜΕ το σπίτι μας θα μας την πέσει ο DIK ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Τ Ε Λ Ο Σ)

#6
Galadriel

Η σλαγκομουνιά της ημέρας: στο παράδειγμα χαν, το παγόβουνο δεν αναφέρεται στην κόκα αλλά στην έκταση της εξάπλωσης των ναρκωτικών στην ευγενή τάξη των μοντέλων ή κάτι (το κάτι δεν βγαίνει ακριβώς από τα συμφραζόμενα).

Όσο για τα υπόλοιπα, εκτενές σχόλιό μου κατατέθηκε στον συμπληρωματικό ορισμό, πριν όμως δω εδώ ετούτα τα σχόλια και να συνειδητοποιήσω ότι στα αντρικά μυαλά παίζει να υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες γυναικών: οι ανοργασμικές (βλ. άλλο ορισμό, αίσχος ντροπή και όνειδος) και τα ξεκωλοπατόμουνα. Αυτά είναι...

#7
Vrastaman

Σλανγκομουνιά!!!!

Γαμώ τα αυτοαναφορικά, να το ανεβάσεις σίστα, don't fear the Kimon!

#8
Khan

Το τοιούτο δυιστικό σχήμα χρειάζεται το δίχως άλλο μια αποδόμηση.

#9
proximeety.gr

Παγόβουνο , όπως λέει και το ίδιο το παράδειγμα , σημαίνει η αιτία που προκάλεσε την κατολίσθηση , αφού συχνά η χιονοστιβάδα οφείλεται σε μια κατολίσθηση που αρχίζει με μια ασήμαντη μάζα από την «κορυφή του παγόβουνου»...
Παγόβουνο όμως σημαίνει στα γαλλικά «frigide» που σαν όρος χαρακτηρίζει την ανοργασμική γυναίκα και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον , κατά των διαδηλωτριών στα φεμινιστικά κινήματα, για απαξίωση του αγώνα τους για τα δικαιώματα ισότητας της γυναίκας με τον άνδρα στην κοινωνία και την Πολιτεία.