Στρατιωτική αργκό.

Αποκαλείται αερογάμης ο στρατιώτης, ο οποίος δεν εκτελεί κανονικά τη Σωματική Βελτίωση των push-ups (δηλαδή με κλίση των χεριών επί του εδάφους διατηρώντας οριζόντιο τον κορμό) αλλά διατηρεί τα χέρια… άκλιτα και κινεί μόνο την λεκάνη ωσάν να γαμεί τον αέρα.

Το φαινόμενο παρατηρείται εις τα κέντρα κατατάξεως και εκπαίδευσης σε νέοπες προερχόμενους από πολιτική ζωή κραιπάλης, αγυμνασίας και τεμπελιάς. Επίσης σε λέουρες, στην απειροελάχιστη πιθανότητα να υποβληθούν σε τέτοιου είδους καψώνι.

Ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά, όπως βλέπουμε και στους άλλους όρισμούς του λήμματος (sex, πουλερικά), και στον χώρο της γύμνασης.

Σχετικό: αιθερογάμων.

Ρε αερογάμηδες, εκτελείτε καλώς τα push-ups, αλλιώς θα δείτε την Τρίπολη με μακαρόνι, κωλόψαρα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Αερογάμης αποκαλείται και το κιρκινέζι, λόγω της ικανότητας του να στέκεται εν πτήση παίρνοντας χαρακτηριστική στάση.

#2
Galadriel

Αγίβε δες ορισμό του κατρουτσάκι και του κρεψίνη στο ίδιο λήμμα ;)

#3
MXΣ

Eυχαριστώ πολύ για το αερογαμήσι στην βαθμολογία και το ίδιο επιθυμώ και δι'υμάς (και να σου καεί το video, αν έχεις).

#4
MXΣ

Φιλικά πάντα,
Νίκος

#5
Επισκέπτης

...ως αερογαμήσια αναφέρονται και τα projects που ανατίθεντε ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν και είναι σκοτωμένα από όλη την ιεραρχία. Στη βάση τους είναι επώδεινα projects με πολλή δουλειά και χωρίς αναγνώριση από κανένα. Τα αναλαμβάνει ο μλκ της παρέας που δεν τον θέλουν για άλλα σημαντικά θέματα. Το αερογαμήση κατάλήγει εντέλει στο «πιτσιλιστίρι»... (πως να γαμήσεις τον αέρα, το κάνεις μόνος σου)...

#6
Επισκέπτης

Εξαιρετικόν! Αγαπητε vzoom, προτείνω να μπει ως χωριστός ορισμός (#6)!