Το παιχνίδι ποδοσφαιράκι, η κατ' εξοχήν διασκέδαση παλαιάς κοπής, επειδή οι παίκτες κατά πολύ Γκραν Γκινιόλ τρόπο είναι σουβλισμένοι, σαν τον Αθανάσιο Διάκο. Παρεμπίπταμπλυ, ένας αστειάτορας Τούρκος πολιτικός δήλωσε εύστοχα: «Διαψεύδω τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι ο Ελληνισμός της Πόλης είναι σταυρωμένος. Ουδέποτε σταυρώσαμε κανέναν Έλληνα. Μόνο τους κρεμάγαμε και τους σουβλίζαμε».

Επίσης, λόγω ρίμας, χρησιμοποιείται μαζί με το έτσι, σε φάσεις έτσι-γιουβέτσι. Για τη ναρκοσλάνγκ σημασία του μας τα 'πε η συναγωνίστρια. Για ετυμολογία δες την Βικούλα. Για παρετυμολογία την Φρικούλα.

Πάμε για κοκορέτσια, φλιπεράκια και ούφο;

Έτσι, γιουβέτσι, κοκορέτσι, όνομα βλογίου.

Το άθλημα εξελίσσεται (από poniroskylo, 16/01/10)

Σχετικά: κοκό, κοκόρι, κοκακόλα, αναψυκτικό

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

σεταμάς, κοκορετσάδες λέγονται οι «άσχετοι» παίκτες επιτραπέζιου ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί οι καλοί ήξεραν να «σφίγγουν» την μπάλλα. Οι άσχετοι απλά γυρίζουν τη σούβλα σαν να γυρίζουν κοκορέτσι, κι όπου την πάρει.

#2
poniroskylo

Δεν ξέρω το ποδοσφαιράκι γενικώς να λέγεται κοκορέτσι. Εξ όσων γνωρίζω, κοκορέτσι λέγεται μια συγκεκριμένη κίνηση στο παιχνίδι, ήγουν το στριφογύρισμα της μπάρας (συνήθως των επιθετικών) για να βρει το παικτάκι τη μπάλα με φόρα και όποιον πάρει ο χάρος. Αυτό συμφωνεί και με το σχόλιο του electron και με όσα είχαν λεχθεί στο λήμμα ποδοσφαιράκια. Τέλος πάντων, δεν βάζω και το χέρι στη φωτιά γιατί ο όρος κοκορέτσι σε αυτό το περιβάλλον ήταν γενικά άγνωστος στη Θεσσαλονίκη - αργότερα τον άκουσα. Όπως έχουν πει και ο anchelito και ο knasos, επάνω αυτά τα στριφογυριστά τα λέγαμε/λέμε φουρφούρια.

#3
Khan

Για να το λέτε, κάτι θα ξέρετε...

#4
aias.ath

Ἤλεκτρος καὶ Πονηρὸς σωστοί.

#5
knasos

Τί παίχτηκε ρε παιδιά;

#6
jesus

πουστιά
άλλαξε σέρβερ το κατάστημα.
μετακομίζωωωωωωωωωωωωωωω
γιατί χωρίζωωωωωωωωωωω

#7
knasos

Τζάμπα η προκαταβολή στην Ιθάκη δηλαδής; Πάμε κάλα...