Το μικροσκοπικό πέος. Πολλά (εισ-)πνευστά όργανα έχουν κατά καιρούς δηλώσει τον πέοντα (ειδικά στην πράξη του στοματικού σεξ), όπως το κλαρίνο, το σαξόφωνο, η φλογέρα, η φυσαρμόνικα κ.τ.ό. Η σφυρίχτρα είναι ο βενιαμίν αυτής της εύμουσης παρέας, καθώς φημίζεται για το εύχαρι λιλιπούτσειο μέγεθος που την καθιστά πρόσφορη για γουτσιστικά παιχνίδια. Μιλάμε για πέοντα γαριδάκι εν ολίγοις.

Εξάλλου η σύγχρονη επιστήμη βεβαιώνει ότι ο ήχος που παράγεται από την ανθρώπινη γενετήσια πράξη ομοιάζει εντυπωσιακά με σφύριγμα, όπως άλλωστε και το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον από την έννοια της σφυρίχτρας ως πέοντος (έστω μικρού) και της γενετησίας πράξης ως σφυρίγματος είναι που προκύπτει και ο χαρακτηρισμός του γκέι ως σφυρίχτρα (βλ. ορισμό της Ιρονίκ), κωλοσφυρίχτρα, τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα κ.ο.κ. με προσθήκη νι συνθετικών. Για την γυναίκα που το απονιβώνει το ερομιδαλιό βλ. τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα.

Σύμφωνα μάλιστα με ενδιαφέρουσα πληροφορία του 'Ιωνος, που αναμένει την επιβεβαίωσή της από τους καλιαρντολόγους του σάιτ, η σημασία της σφυρίχτρας ως μικρού πεουλακίου, έγινε αιτία για τον χαρακτηρισμό του τοιούτου τσουτσουνακίου ως φίφης (ήτοι το φιφάκι που λέμε και (χ)λι(χ)λί) σύμφωνα με τον συλλογισμό- σοφιστεία:

Το μικρό τσουτσουνάκι είναι σφυρίχτρα, H FIFA (Federation Internationale de Football Association) χρησιμοποιεί σφυρίχτρες, άρα το μικρό τσουτσουνάκι λέγεται φίφα.

Απόσπασμα από το άσμα Υβρεοπομπή του Φοίβου Δεληβοριά:

«Τα κωλοτρυπίδια να βαράνε τις σάλπιγγες
και τα μυγοχέσματα να δίνουν εντολές
να ρυθμίζουν με σφυρίχτρα το εν-δυο οι μικροτσούτσουνοι
το πόδι να βαράνε οι το στανιό μου μέσα».

Fife = φίφα; (από poniroskylo, 17/01/10)Νεαρός παίζων την φίφα; Πίναξ του Μανέ. (από poniroskylo, 17/01/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Υ.Γ. Οπότε (κωλο)σφυρίχτρα είναι όχι απλώς ο πούστης, αλλά ο κακογαμημένος ανικανοποίητος πούστης ή, αντιστοίχως, η κακογαμημένη ανικανοποίητη γαμιόλα.

#2
poniroskylo

H φίφα δεν νομίζω να έχει σχέση με τη FIFA - νταξ, ξέρω, πλάκα ήτανε. Αντιθέτως, προέρχεται, θα έλεγα, από το μουσικό όργανο fife (μικρός αυλός, περισσότερα εδώ), γαλλιστί fifre, ιταλικά piffero. Βλ. και μήδια.

#3
aias.ath

Τὸ περὶ φίφας ζήτημα ὑπῆρξε τὸ πρῶτο μου σχόλιο στὸ slang.gr, τὸ ὁποῖο εἶχε ὡς ἑξῆς:

Ἡ λέξι φίφα δὲν ἀναφέρεται ἀπὸ τὸν Πετρόπουλο, οὔτε τὴν ἄκουσα ποτέ στοὺς κύκλους καλιαρντομαθῶν κυναίδων. Ἡ μόνη φορὰ ποὺ τὴν ἄκουσα ἦταν στὴν τηλεόρασι ἀπὸ τὸν Νῖκο Μαστοράκη, κατὰ τὴν διήγησι ἀνεκδότου, καὶ μάλιστα χωρὶς τὴν εἰδικὴ σημασία τοῦ μικροῦ πέους, ἁπλῶς ὡς κομψὸ τρόπο γιὰ νὰ πῇ πέος.

Στὰ καλιαρντὰ τὸ μικρὸ πέος λέγεται φιστίκι, τουτού, σφαῖρα καὶ μπάμια Τὸ τελευταῖο δυνητικῶς λαμβάνει καὶ τὸ κατηγόρημα «Μπογιατίου», ὅπως λέμε αὐγὰ Τουρκίας.

Γιὰ κάποιο λόγο ἡ λέξις φίφα φαίνεται σὲ ὡρισμένους καλιαρντόμορφος, ἐγείρει ὑποψίας, δὲν προκύπτουν παρὰ ταῦτα ἀποχρῶσαι ἐνδείξεις.

#4
johnblack

Πονηρέ το μήδι με το Manet απλά γάμησε, είναι απ' τους αγαπημένους μου πίνακες! Το απολαύσαμε στο Orsay με τον Khan προ διμήνου! Λέγεται και τραπουλόχαρτο, λόγω της δισδιάστατης εντύπωσης που προκαλεί.

#5
Khan

Ομολογώ ότι αγνοούσα την σύνδεση με την φίφα, η οποία εντέλει δεν είναι καθόλου μικρή αν κρίνουμε από τα μήδεα.

@ Τζόνι, αλήθεια τι εποχές κι αυτές!

#6
HODJAS

Άχρηστη πληροφορία: Πίφερο στη ναυτική ορολογία είναι το καπάκι απο την καπνοδόχο.