Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας με τη βοήθεια του γκουγκλ (άντε, και του κνάσου), το τζακούζι που, στο συλλογικό υποσυνείδητο έχει περάσει σαν η θερμαινόμενη μπανιέρα, είναι τρέιντμαρκ συγκεκριμένης εταιρείας. Όμως εδώ μας ενδιαφέρει η σλανγκ έννοια της κάθε λέξης. Πάντα.

Ως τζακούζι λοιπόν, στην διάλεκτο της νύχτας, ονομάζεται το σφηνάκι-θάνατος, αποτελούμενο από μισό μέρος ούζο και μισό μέρος απόσταξη από το Τενεσίι των απογόνων του Τζακ του Ντάνιελ, που «αποστάζουν» όταν δεν παίζουν το χαριτωμένο παιχνιδάκι με τους φελλούς και τα βαρέλια. Όποιος έχει πιει σκέτο σφηνάκι ούζου και σκέτο σφηνάκι Τζακ Ντάνιελς και γνωρίζει βασικά μαθηματικά, θα προσθέσει τις 2 επιδράσεις για να βρει την επίδραση του συνδυασμού τους. Και θα κάνει λάθος. Γιατί η επίδραση τους όταν συνδυάζονται ανεβαίνει εκθετικά και γι' αυτό δεν χρειάζονται βασικά μαθηματικά. Μόνο 2 γεια μας.

Αν ακούσετε από φίλο, που δεν είναι μπέκρα, την έκφραση «Να κεράσω τζακούζι;», καλό θα ήταν να θυμηθείτε τι πουστιά του έχετε παίξει, γιατί το χανγκόβερ δυσκολεύει πολύ τη μνήμη. Αν, δε, ακούσετε την έκφραση «Να κεράσω τζακούζι υποβρύχιο, σημαίνει πως αυτός που προσφέρεται να κεράσει γνωρίζει ότι του πηδάτε τη γκόμενα και πως τις καπότες που θα βρείτε το πρωί στο πάτωμα τις βγάλατε κλάνοντας.

- Τί έγινε προψέ ρε και εξαφανίστηκες από το μπαρ;
- Άσε, μεγάλη περιπέτεια. Μου την έπεσε κανονικά η ξανθιά που με κοιτούσε! Κέρασα δύο τζακούζια και σε '5 έχει γίνει η γκόμενα! Μετά με πήγε σπίτι της και έγινε το έλα να δεις.
- Ε και τι περιπέτεια;
- Την άλλη μέρα ξύπνησα σε μπανιέρα με παγάκια!
- Τί; Σου πήρε κανα όργανο;
- Μόνο; 5 λίτρα σωματικά υγρά! Με στέγνωσε!
- Άντε ρε μαλάκα και με κοψοχόλιασες.

(από Mr. Cadmus, 01/03/12)

Βλ. και τζακούζο

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Mr. Cadmus

Απίστευτο.

#2
MXΣ

Αγαπητή knasos, ουραίο λήμμα και ορισμός. Επειδή όμως δεν μπορώ να κάνω την απαραίτητη σύνδεση μεταξύ του σφηνάκιου τούτου, των παρενεργιών του, της υποννούμενης προμελέτης και πρόθεσης για ζημιά από τον Ηνίοχο με την κλασομπανιέρα κοινώς τζακούζι, θα ήθελα να προτείνω μιά άλλη πιθανή καταγωγή, τους Γιακούζα, την γνωστή θανατερή Γιαπωνέζικη μαφία.

Ετσ' μου κάνει πιό πολύ κούκου, και έρχεται σε αντιπαράθεση με το άλλο γνωστό σφηνάκι με γιαπωνέζικο όνομα, το καμικάζι.

#3
knasos

Το λήμμα είναι καθαρά σύνθετη λέξη από τα συστατικά του σφηνακίου, όπως ακριβώς το άκουσα και την άκουσα όταν ήπια. Τώρα αν πιστεύεις πως υπάρχει στα αλήθεια κάποια σύνδεση με την Γιακούζα μπορείς να βάλεις ένα νέο ορισμό.

#4
Επισκέπτης

Δίκαιο έχεις knasos, βιάστικα, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο στον ορισμό! Μαλακία είπα!

#5
Galadriel

Ούτε εγώ το κατάλαβα αν δεν έβλεπα το σχόλιο το χανα. Στείλε συμπληρωματικό, αμαρτία τέτοιο αριστούργημα :)

#6
knasos

Ναι ΜΧΣ, όντως δεν φαίνεται στον ορισμό... Την μαλακία την έκανα εγώ που δεν έβαλα ετυμολογία... Ας ελπίσουμε ότι η πλειοψηφία των χρηστών διαβάζει τουλάχιστον τα 3 πρώτα σχόλια!

#7
patsis

Κνάσο έτσι βαθμολογεί η πλειοψηφία κατά τη γνώμη μου, επηρεαζόμενη από το πρώτο, άντε και το δεύτερο σχόλιο και την πρώτη άντε δεύτερη βαθμολόγηση. Επομένως αυτόν τον σκόπελο τον προσπέρασε ο ορισμός σου...

#8
Galadriel

Α όλα κι όλα εγώ δεν επηρεάζομαι από τα σχόλια, άμα αυτός που γράφει τον ορισμό έχει καλούς κοιλιακούς πενταστερώνω στάνταρ αχχχχχχχχαχαχ

#9
patsis

Τώρα που δεν γράφω ορισμούς, μπορούμε να βαθμολογούμε τα σχόλια;

[img]http://doubleyourgains.com/wp-content/uploads/2009/03/six-pack-abs-routine.jpg[/img]

[mod] *****[/mod]

#10
HODJAS

Πάτσμαν, να βρείς δικές σου φωτογραφίες να βάζεις, όχι τις δικές μου! Ορίστε μας! ;-)

#11
iron

κι έλεγα εγώ ποιον μου θυμίζει αυτός...

#12
HODJAS

Και με πέτυχε και αγύμναστο, είχα φάει μισό ταψί μπακλαβάδες...

#13
Galadriel

Η φωτό δεν φαίνεται καλέ μου σλάνγκε, για πάρτη σου τ' άστρα μπας και στρώσεις και γράψεις καναν ορισμό, άιντε.

[κνάσε ελπίζω νιώθεις και δεν θα βάλεις τις φωνές, α;]

#14
electron

όποιος ξαναβάλλει το σώμα μου σε μύδι, χωρίς το πρόσωπο, ή έστω χωρίς τα πτυχία μου (κι ένα μετάλιο που πήρα στα 100 ελεύθερο στην Ε' δημοτικού), θα λάβει εξώδικο...
Άντε γιατί παραγνωριστήκαμε εδώ μέσα....

#15
Galadriel

Ωχ, μόνο εγώ δεν την βλέπω;...

#16
electron

καιρός να αλλάξεις το ATARI, έχουν βγει καινούρια μονδέλα, μη σου πω για λάπτοπ, και σε κομπλάρω!

#17
knasos

#18
Galadriel

I got so much life running through my veins going to waste...; Τί γλυκόοοο!!! Χαλάλι!

ΥΓ patsis αυτός ο τύπος (ναι σήμερα το πισί αποφάσισε να μου κάνει την χάρη!) αποκλείεται να είσαι εσύ, αυτός είναι παλιοεγωιστής και κομπλεξικός (όχι το προφίλ ενός επιφανούς σλάνγκου).

#19
knasos

Και σαφώς προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι την έχει 3,5 εκατοστά με ενδοφλέβιες και λοιπές παπαρίτσες στο γυμναστήριο.

#20
patsis

Από τη μέση μέχρι το λαιμό πράγματι είμαι εγώ στην φωτογραφία...

#21
kondr

Αχ τι μου θύμισε αυτή η φοτό... Ειχα κοτσάρει τις συγκεκριμένες φέτες πάνω στην μπάκα ενός φίλου μου (φοτοσοπινγκ θεραπυ)

#22
patsis

Μήπως θέλεις να σας αφήσουμε μόνους;

#23
Επισκέπτης

έμαθα ότι παίζει και το Τequiller Sunrise...

#24
gaidouragathos

Μιχεσο για πές μας τη συνταγή γιατι απο τζακούζια αρκετά...

#25
jesus

κλαίω απ' τα γέλια...

#26
Vrastaman

Βραδυφλεγή σπέκια, Κνασόπουλε!

#27
patsis

Τελικά ψιλοϋπήρχε: τζακούζο.