Κλασική διαδικασία που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να τα βγάζουν, δηλαδή για να επιλέγουν τυχαία ποιοι θα είναι μαζί σε μια ομάδα, ποιος θα φυλάει στο κρυφτό, ποιος θα πάρει την παρατημένη μπάλα του μπάσκετ που βρήκανε όλοι μαζί και διάφορα τέτοια.

Η διαδικασία έχει ως εξής: κάποιο παιδί κλείνει τα μάτια του και κάποιος άλλος λέει φωναχτά τα νούμερα (τα αριθμάκια) από το ένα μέχρι όσο πάει δείχνοντας σε κάθε νούμερο κι ένα παιδί από την παρέα. Κατόπιν το παιδί ανοίγει τα μάτια του και λέει ένα ή περισσότερα νούμερα, διαλέγοντας έτσι τυχαία κάποιο/κάποια παιδιά.

  1. (από εδώ)
    «Απορία: Πως μπορεις να εξηγήσεις κατι ανώτερο όπως το καλο και το κακό ή ο Θεος και ο Διαβολος με μία επιστήμη κατώτερη προς αυτά;Θεος 9 Διαβολος 666 Καλο 10 κακο 4(κάτω από τη βάση); Μου θυμίζει τότε που παίζαμε στο δρόμο και βγάζαμε αριθμάκια..
    Δηλαδή αν μπορω να εξηγησω το Θεό το Διαβολο κτλ με μία απλή ανθρώπινη επιστήμη τότε ποια η ανωτερώτητα τους;»

  2. (από εδώ)
    «Κατά τις 21:00 αρχίσαμε να πηγαίνουμε προς το γηπεδάκι 5x5 του Θησείου [...] Με τα πολλά πολλά καταφέραμε και πατήσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Στην αρχή λίγο ζέσταμα, μερικά σουτ, χαβαλές και… τα απαραίτητα αριθμάκια για την επιλογή παιχτών.»

  3. (από εδώ)
    «Κλεισε τα ματια εσυ να βγαλω αριθμακια»
    - « Εεε αδικια τα ανοιξες, δεν παει (οταν δεν εισαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα)»
    Σε πιο μικρες ηλικιες το... « Ο τελευταιος ειναι βλαμμενος»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

Στην εποχή των νέων φορολογικών μέτρων και της επιτήρησης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, χθες έβγαλαν αριθμάκια στην παρέα μου για να δουν ποιος θα πάρει την απόδειξη των 90 ευρώ από την μπυραρία... Άλλοι καιροί, άλλα ήθη! :ΡΡΡ