Προεόρτια κυριολεκτικά - το προφανές: τα γλέντια που γίνονται πριν την γιορτή για να προετοιμάσουν τον κόσμο για τα πανηγύρια της κανονικής γιορτής – μικρότερα σε ένταση και έκταση, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητα.

Στην Γυναικεία γλώσσα προεόρτια είναι όλα τα γλέντια που προειδοποιούν και προετοιμάζουν τις γυναίκες για τα πανηγύρια της περιόδου (σπλατεριές κιέτσ'). Το λήμμα αναφέρεται είτε απλά σκέτο «προεόρτια» ή, για την αποφυγή μπερδεμάτων, κομπλέ με την διευκρίνιση «περιόδου».

Ας σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται για απλή ειρωνική ή περιπαικτική μεταφορική γενικόλογη χρήση της λέξης, αν και υποθέτω ότι έτσι θα ξεκίνησε, αλλά για χρήση που σημαίνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ως προεόρτια της περιόδου αναφέρονται, ανάλογα με το κορμί και τους νευρώνες της καθεμιανής - τα κορμιά μας έχουν δικό τους χαρακτήρα - τα εξής (μη εξαντλητική λίστα):

  • Ψυχολογικά: κακοδιαθεσία, νευρικότητα, υπερευαισθησία, ανησυχία, θυμός, αϋπνία, δυσκολία στην συγκέντρωση, κατάθλιψη, αδυναμία, άγχος, κακή λειτουργία της μνήμης, αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης, ξεσπάσματα σε κλάματα.
  • Κοιλιακά: κράμπες στην κοιλιά, φουσκώματα, δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετοί, πόνος στην πλάτη και στην μέση, συχνοουρία.
  • Δερματικά: ακμή, εξανθήματα.
  • Κατακράτηση υγρών: πρήξιμο αστραγάλων, χεριών και ποδιών, παροδική αύξηση του βάρους, πρήξιμο στήθους και πόνος.
  • Νευρολογικά – μυϊκά: πονοκέφαλος, ζαλάδες, τάση για λιποθυμία, μουδιάσματα, ταχυκαρδίες.
  • Κολπικές εκκρίσεις: καφέ ή ροζ ανάλογα με το κορμί όπως προαναφέρθηκε και ανάλογα με το πόσο κοντά είναι η γιορτή.

    Τα προεόρτια ως κουβέντα της καθομιλουμένης σχετίζονται άμεσα με τον επίσημο όρο «προεμμηνορροϊκό σύνδρομο» και βέβαια με το γνωστότατο, λόγω της αμερικάνικης κουλτουροτιβίς μας, pms. Η πλάκα είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι και συμπτώματα εγκυμοσύνης οπότε αν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο η φάση γίνεται μύλος, άντε να καταλάβεις... βλ. τελευταία παραδείγματα από γυναικοφόρα.

Σο αυτάααα. Κάθε μήνα, λίγα απαυτά, μερικά απαυτά, όλα αυτά, ανάλογα. Ευτυχώς όμως μετά έρχεται επιτέλους η περίοδος και φεύγουν, μένει μόνο η αιμορραγία, άντε και κανα πονάκι, για καμιά βδομάδα. Δηλαδή, μούμπλε μούμπλε μια βδομάδα αιμορραγία, δύο προεόρτια, μια κανονική ζωή. Ποιος με ρώταγε, δεν θυμάμαι, γιατί να παίρνουν νωρίτερα οι γυναίκες σύνταξη... :P

(τραλαλά) -Πάμε για κανα ποτάκι Σάββατο;
(σνιφ) -Άσε ρε Χρύσα, δεν το βλέπω, δεν είμαι πολύ καλά... (σνιφ)
(ενδιαφέρον / ανησυχία) -Τι είναι ρε; Σε τριγυρνάει καμιά ίωση; (μπερδεμένη παραίτηση / σιωπηλή αγωνία) -Μπα... Ξέρω γω... Όλα μαύρα μου φαίνονται. Όλοι είναι εναντίον μου, δεν μ' αγαπάει κανείς. Να τώρα το σκέφτομαι και μου ρχεται να βάλω τα κλάματα (μπουχουχού).
(συμπόνοια) -Ωχχχ... (περίσκεψη) Πότε είναι να αδιαθετήσεις; (σκέψη) -Χμμμ... την άλλη βδομάδα... (μάτια γουρλώνουν - είδαμε το φως το αληθινό) Ε, πες το ρε πούστη μου!!! Τα προεόρτια είναι!!! (ανακούφιση) Άι σιχτίρι και τα 'παιξα, νόμιζα ότι έφτασα για ψυχιατρείο ουφ!

Εδώ: Προεόρτια περιόδου και εγκυμοσύνη: [...] Πάντα πριν μου έρθει περίοδος, έχω τα λεγόμενα προεόρτια (καφέ υγρά) για 2-3 μέρες.

και εδώ: συμπτώματα ωορηξίας; η προεόρτια περιόδου; Κορίτσια καλησπέρα, τα φώτα σας [...]έχω ενα τράβηγμα στο στήθος, μοιάζει με προεόρτια περιόδου αλλά δεν είναι λίγο νωρίς; εχω κύκλο 32 ημερών. Λέτε να είναι ωορηξία; [...]

και εδώ: Απ:Προεόρτια περιόδου - Εγώ απλώς αισθάνομαι κουρασμένη.Δεν έχω ψάξει βέβαια τη θερμοκρασία μου για να δω αν όντως έχω δέκατα.Τώρα μάλιστα θα έπρεπε να έχω αδιαθετήσει γιατί έχω φουσκώματα,πόνους,ζαλάδες και πονάκια στη μέση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το υπερτεράστιο αριστούργημά μου, σε όλους όσους δεν καταλαβαίνουν τον γυναικείο ψυχισμό, σε όσους αναρωτιούνται γιατί τα πράγματα με το αντίθετο φύλο φαίνονται ακατανόητα και πολύπλοκα (επειδή είναι;), στον φίλο μου τον πάτση που μου προσέφερε την έμπνευση χωρίς να το καταλάβει μάλλον, στον φίλο μου τον χαλικούτη που κάθε φορά που γράφω... γυναικεία σλανγκ τον θυμάμαι (αλό), στην φίλη μου την ironick που χάραξε τον δρόμο των απεχθών στο αντρικό φύλο λημμάτων (μεταξύ άλλων λίνκια εντός του ορισμού) και ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη της ενημέρωσηςσε αυτό το σάιτ, σε όλους εσάς που θα το αστράψετε κλπ :P

Ναι, καλά το καταλάβατε, έχω ξυπνήσει από τα άγρια μεσάνυχτα εξου και ο βαριέμαι-να-κάνω-οτιδήποτε-άλλο οίστρος.

#2
Khan

Ευχαριστώ, να είσαι καλά!

#3
Galadriel

Εσένα είχα στον νου μου καταρχήν ;)

#4
Pirate Jenny

Σπέκια! Και μπράβο για το 3ο μήδι, εύστοχο όσο δεν πάει. (Όχι τόσο το τσιτάτο, όσο η σκηνή του HHGTTG απ' όπου προέρχεται η εικόνα. Το ξέρουμε όλοι; Ή να ψάξω βιντεάκι; )

#5
Khan

Είμαι σλανγκομούσος, τι να κάνουμε;

#6
Khan

Πειρατίνα, ψάξε, δεν το ξέρω (και είμαι και παρτάκιας)...

#7
Pirate Jenny

Μήδι 3 και 5: Από το Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Μπακράουντ για τους παράξενους αυτούς τύπους που το χάσανε: Η Trillian γυρίζει το Γαλαξία με ωτοστόπ. Έχει μείνει άστεγη και χωρίς στον ήλιο μοίρα, επειδή κάποιος ηλίθιος (ο Zaphod) διέταξε να κατεδαφίσουν τη Γη, συμπούρμπουλη μ' όλους τους γήινους - εκτός απ' αυτήν και τον Arthur Dent που τη σκαπουλάρανε. Επιπροσθέτως, πάνω που ήταν να μάθουν τουλάχιστον την απάντηση στο μέγα ερώτημα για τη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα και να πάθουν μια μόρφωση, τρώνε φόλα κι από κει. Και ο ντιριντάχτα ο Zaphod, ό,τι να 'ναι ως συνήθως, της λέει «χαλάρωσε, κούκλα». Και τρώει το Point of View Gun στη μάπα.

(Khan, αν απλώς δεν είδες την ταινία, συγχωρείσαι. Μέτρια ήταν. Αν έχεις χάσει το επεισόδιο γενικώς όμως, απαράδεκτος! Γρήγορα στο βιβλιοπωλείο να πάρεις την τριλογία. Σφαίρα. Να τα προλάβεις ανοιχτά. Τσακίσ'!
:Ρ)

#8
Galadriel

Η τριλογία των εκατό βιβλίων νομίζω... :P
Είχατε δεν είχατε με μορφώσατε σε αυτό το σάιτ... θεγκζ και για τα μήδια.

#9
anchelito

Κάποιος, κάπου, κάποτε είπε ότι εάν ένας άνδρας δεν ξέρει τι είναι το PMS δεν έχει παρα να πάει σε μια γυναικα που περνάει την φάση και να της πει κατάμουτρα ότι δεν έχει τίποτε και PMS δεν υπάρχει.

Θα το μάθει.

#10
Galadriel

Ακόμα χειρότερο θα είναι να πάει στην γυναίκα που περνάει την φάση και να της πεις, κάτι σαν χέσε με κάθε φορά που περιμένεις τα ρούχα σου κάνεις σαν υστερικιά. Εκεί θα το μάθει και αυτός και η γειτονιά και ενδεχομένως θα το πούνε και στις ειδήσεις. ααχαχαχα

#11
Khan

Ο Κχαν έφυγε για το βιβλιοπωλείο, γράφει η σκόνη που άφησε πίσω του...

#12
vikar

Σόρι παιδιά, αλλα το «περιμένω περίοδο» ώς δικαιολογία δέ μπορώ να το χωνέψω, και με το συμπάθιο. Δηλαδή τί;, να σ' αντιμετωπίζω ρε φιλενάδα σά' διχασμένη προσωπικότητα θέλεις; Πλάκα με κάνεις;

Όπως το άλλο, πολύ πιό συνηθισμένο εκτός ελλάδας παρά εντός: «σόρι ρε φίλε, τα είχα πιεί». Ναί έ; Μά'ιστα. Τη βρήκαμε τη δικαιολογία.

Πολύ ακούγονται αυτά τα ωραία στις μέρες μας (παλιότερα δέν ξέρω πλάκα-πλάκα, σε άλλες εποχές). Σπεύδει κανείς να διαχωρίσει τη θέση του απο τον ίδιο του τον εαυτό(!) όταν έχει κάνει κάποια μαλακία και νιώθει εκτεθειμένος. Και πρέπει για παράδειγμα εσύ να δέχεσαι οτι εντάξει, έχω γκόμενα, αλλα όχι όταν έχει περίοδο και με κάνει να νιώθω σκουπίδι, ή έχω φίλο, αλλα όχι όταν έχει πιεί και βγάζει καφριλίκια, και άλλα παρόμοια.

Απαράδεκτες συμπεριφορές, και για μπάτσες.

#13
Galadriel

Ε, ορίστε, να, αυτός μας κατάλαβε :P

#14
ο αυτοκτονημενος

μες δηλαδή δεν έχετε αρμονία με την ίδια σας την φύση ;;
τι σας πειράζει αυτό που σας συμβαίνει κάθε μηνά;;
ει ναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να σας συμβαίνει λόγο φύλου και κατασκευής δεν σας φταίει κανείς νομίζω εξ άλλου η ίδια σας φύση σας προστατεύει από προβλήματα αγγείων μέχρι την ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ υπάρχει και περίπτωση κάποια που υποφέρει τοοοοοσο πολύ να κάνει μια ολική αφαίρεση και να ΗΣΥΧΑΣΕΙ από αυτό το επίπονο πρόβλημα
ναι δεν είμαι γυναίκα να καταλάβω το μέγεθος του προβλήματος σας άλλα και εγώ αναγκαστικά ΞΥΡΙΖΟΜΑΙ κάθε μέρα sincerly yourz panoylis

#15
vikar

Ε ναί, όντως, πού να συγκριθούν τώρα κάτι ποναλάκια εκεί ξερω 'γώ και καλά κάθε μήνα, με το καθημερινό ξύρισμα!... :-Ρ Άχ, ποιά γυναίκα κατάλαβ' έναν άντρα που πρέπει να ξυρίζεται καθημερινά και τί αναστάτωση προκαλεί αυτό στον ψυχισμό του...

(ά ρε αυτοκτό, εμένα τουλάχιστον δέν μ' έχεις συνηθίσει σε ξεκαρδίσματα, νά 'σαι καλά...)

#16
vikar

Αλλα πλάκα-πλάκα, γιατί ρε ξυρίζεσαι καθημερινά; Φαντάρος είσαι; Προσωπικά γιατί το ξύρισμα το έχω σάν περίοδο περίπου...

#17
jesus

- πόσοι ξυρισμένοι βίκαρ χρειάζονται για να βιδώσουν μια λάμπα;;
-ΤΡΕΙΣ!!!!

#18
Khan

Γιατί, οι γυναίκες δεν ξυρίζονται & αποτριχώσεις, μπαγαποντοξούρες, κεριά...

#19
vikar

Τρείς; Πορκουά;

Και Μές, φυσικά και σας κατάλαβα. Ρε, εγώ ρε σας έχω ρε γεννήσει, τί λέμε τώρα... [γκχ-γκχ...]

Χάν, πάμε μια νέα γύρα τριχομαχίας; Είμαι σίγουρος οτι της μαρίας της όμορφης της έχει λείψει...

Λοιπόν παιδιά, έχει σήμερα εδώ τέτοιον ήλιο που και ούτε απο προεόρτια ούτε απο ξύρισμα μασάμε. Λέω οπότε να την κάνω, γιατί μόνο για σαχλαμάρες με βλέπω σήμερα στο σάιτ. Τσούς.

#20
HODJAS

Πάντως, έχει και δίκιο ο Βίκαρ.

Έχει παραγίνει το κακό με τις δικαιολογίες τύπου «ήμουν piu o meno» - πουλάω τρελίτσα κλπ.

Άλλωστε, η επίκληση του άρθρου 34 Ποινικού Κώδικα (ελαττωμένος καταλογισμός) αμερικανιστί looney plea (=ήμουνα ζουρλός κατά το χρόνο τέλεσης μη με τιμωρήσετε το καψερό), ελάχιστα ψήνει τσι δικαστάδες.

Κάποιος φίλος, συφιλιάζεται εξαιρετικά με κάτι τέτοια ιδίως λόγω της μπελαλήδικης παρέας του, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει τη συνήθεια να πλακώνει ο ίδιος στις μάπες όποιον κάνει καφριλίκια μπεκρουλιάζοντας (αφού την επομένη θα κάνει τον Αλέκο).

Την επόμενη μέρα, που φυσικά δεν θυμούνται τίποτα, αφού μόνο κάποιον πόνο αισθάνονται και κάποια θολή μνήμη οτι τις μάζεψαν, ρωτάνε τον τύπο «ρε σύ τί έγινε χτές; Μου την έπεσες;» ο τελευταίος απαντά σε πρώτη φάση στερεότυπα: «Όχι ρε σύ, είναι δυνατόν;»
Αν ο σφαλιαροφάγος επιμείνει (κάτι τον βασανίζει), τότε ο τύπος αλλάζει τροπάρι: «Θυμάσαι τί είπες/έκανες; Γιατί κάτι είπες/έκανες. Άλλη φορά, να θυμάσαι...»

Ο άλλος δε θυμάται, ο τύπος αρνείται να τον διαφωτίσει (ή του λέει κάποιο δράκο περί επίθεσης/προσβολής του ιδίου ή τρίτου) και τελειώνει εκεί η ιστορία...

Άδικο έχει;

#21
jesus

πάω κ γω κατά βίκαρ να παραστήσω το σαλιγκάρι. κανάλι σού 'ρχομαιιιιιιιι!

τρεις κατά το ανέκδοτο με τις λάμπες:

- πόσες γκόμενες με περίοδο χρειάζονται για να βιδώσουν μια λάμπα;
- (πολλά, πολλά νεύρα κ φωνές) ΤΡΕΙΣ!!!!!

#22
Pirate Jenny

Σεντονάκι, κυρίες και κύριοι.
cracks fingers

Συμφωνώ - καταρχήν - με τον vikar ότι τα προεόρτια ΔΕΝ είναι δικαιολογία για καφρίλες. Και την αμερικάνικη ορολογία PMS δεν τη χωνεύω με τίποτα. Το μάθαμε τώρα, σε κάθε κατάσταση, φυσιολογική ή μη, κολλάμε κι ένα syndrome από πίσω και το κάνουμε μαγική λέξη. Να κάνουμε όμως τη διευκρίνιση ότι ένα απλό «έχω νεύρα ρε άνθρωπε του Θεού, ΜΗ ΜΕ ΤΣΙΓΚΛΑΣ» δεν πιάνεται για καφρίλα, πιάνεται για βασική αυτοάμυνα. Σκέψου να έχεις μαγκώσει τον αντίχειρά σου σε μια πόρτα και να σε πεθαίνει στον πόνο, και να έρχεται εκείνη την ώρα το έτερον ήμισυ (επίτηδες δε λέω τι φύλο, το ίδιο κάνει) και να θέλει να στην πει ή να παίξετε ή να κάνετε τρελίτσες ή να συζητήσετε σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σας ή να του μαγειρέψεις ένα καλό γεύμα. Άμα είσαι εκ Σουηδίας, απαντάς αδύναμα «όχι τώρα αγάπη μου», διαφορετικά πατάς και μια φωνή «άσε μας ρε φιλαράκι στο νταλκά μας». Δε χάθηκε ο κόσμος, τα κάνουν αυτά τα ζευγάρια στον εξωτικό και παθιασμένο Νότο, απ' ό,τι μαθαίνω.

Και μ' αρέσει πάρα πολύ ο παραλληλισμός με το πιώμα και τα «σόρι ρε φίλε, είχα πιει». Υπάρχουν τεράστιες ομοιότητες εδώ πέρα. Και με το αλκοόλ και με τα υδραυλικά, ο σημαντικότερος παράγοντας για το τι θα συμβεί είναι το περιβάλλον. Η παρέα, η ατμόσφαιρα, το πώς σου φέρονται οι άλλοι, το πόσο νταϊλίκι σηκώνει το μαγαζί. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η αυθυποβολή (που εξαρτάται βέβαια και απ' το περιβάλλον). Γενικά, άμα περιμένεις να μεθύσεις και να τα κάνεις πουτάνα, θα μεθύσεις και θα τα κάνεις πουτάνα, ακόμα κι αν δεν προλάβεις να πιεις τόσο πολύ μέσα στο γενικό χαμό. Κι άμα το 'χεις στο νου σου και το τριβελίζεις όλη την ώρα, έστω υποσυνείδητα, «να, τώρα θα βγάλω νεύρα, να, τώρα θ' αρχίσω να κάνω ζημιές», είναι τυπική περίπτωση «πες το και θα γίνει». Τρίτος παράγοντας είναι βέβαια η βιολογία. Το αλκοόλ όντως επηρεάζει τον οργανισμό σου, και είναι αδύνατον να ελέγξεις τον εαυτό σου ολομέθυστος όπως όταν είσαι νηφάλιος. Και τα υδραυλικά όντως σου γαμάνε τα πρέκια, και ανεβοκατεβάζουν διακόπτες μέσα στο κεφάλι σου κατά βούληση.

Μία διαφορά υπάρχει μόνο: αν το αλκοόλ σε πειράζει, μπορείς και να μην πιεις.

(Έβαλα γκολ; Έβαλα. :Ρ)

Υ.Γ. Δεν έχω πει ποτέ «σόρι μωρέ, είχα PMS» ή κάτι παρόμοιο. Δεν είμαι σίγουρη αν ξέρω και καμιά που να το 'χει πει, δηλαδή. Φαντάζομαι ότι στα αμερικανικά δικαστήρια ξοδεύεται πολύς χρόνος για να πειστούν οι ένορκοι ότι «λόγω PMS, μειωμένη ευθύνη, you know;», αλλά βέβαια τα αμερικανικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί και ότι, αν καείς με τον καφέ σου, φταίει η καφετέρια που δεν έγραφε «Προσοχή, καίει» στα ποτηράκια... Άλλη κουλτούρα εκεί όμως. Εδώ, δε νομίζω να κυκλοφορεί πολύ ως δικαιολογία. (Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια.)

Όπως και να 'χει, υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ «έχω/περιμένω περίοδο και δεν υπολογίζω κανέναν και τίποτα ναούμ» και «έχω/περιμένω περίοδο και προσπαθώ να μην ξεσπάω στους άλλους, αλλά περιμένω και μια στοιχειώδη κατανόηση και υπομονή από τους γύρω μου, μιας και δεν μπορώ να είμαι τριαλαρί-τριαλαρό». Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. :Ρ

#23
Επισκέπτης

To Trillian είναι ξαδέρφη του Λίλιαν; Αν συνεχίσουμε την Λιλιάδα, να την κάνουμε λίγο πιο Τριλιάδα, να γίνει και το χατήρι του Χαλικού που ήθελε το Λίλιαν διαγαλαξιακή Λου Σαλομέ.

Υ.Γ. Στη η Πειρατίνα.

#24
iron

αν ο μέσος όρος πόνου κατάθλιψης παράνοιας και έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης μιας γυναίκας είναι 2 μέρες ανά περίοδο και αν ο Μ/Ο εμφάνισης της περιόδου είναι οι 27 μέρες, τότε έχουμε 13,5 -πες 14- κύκλους τον χρόνο, Χ2=28 μέρες τον χρόνο, Χ35 χρόνια που είναι ο Μ/Ο της εμφάνισης της περιόδου στη ζωή μιας γυναίκας=980 μέρες, /365 μέρες που είναι ο χρόνος = 2,6 χρόνια χαμένα κατά Μ/Ο από την «φυσιολογική» ζωή. Μια χαρά δηλαδή...

Και δεν συγκρίνεται με το ξύρισμα, αγαπητοί... Συγκρίνεται με μια εξαιρετικά γερή και πετυχημένη κλωτσιά στ' αρχίδια, με πόνο διαρκείας, με προειδοποίηση ότι θα τη φας και με δεδομένο ότι θα την ξαναφάς τον άλλο μήνα ή μέσα στον ίδιο.

Αν βάλουμε και τις γυναίκες που περνάνε τρελό ζόρι και στην ωορρηξία, τότε ο μήνας έχει μια βδομάδα ανεμελιάς όλη κι όλη.

Τεσπα το καλύτερο σενάριο είναι τα 2.6 χρονάκια...

Υπάρχουν βέβαια και γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν χριστό, αλλά ή είναι λίγες, ή λένε ψέματα ή, απλώς, παίρνουν αντισύλληψη, πράμα που τα ταχτοποιεί όλα ωραιότατα: η περίοδος έρχεται κάθε 28 μέρες ακριβώς (και δη την ίδια ώρα κάθε φορά, μιλάμε ότι προγραμματίζεις τα πάντα καλύτερα απ' ό,τι ο Καντ κούρδιζε το ρολόι του), πόνος μηδέν, αίμα ελάχιστο, διάρκεια περιόδου 2-3 μέρες μαξ.

δείτε και το μήδι που μου έβαλε η συντρόφισσα Μαριάννα Ματ στο λήμμα η ωραία μέρα του μήνα. Το ξανανεβάζω εδώ.

#25
panos1962

Πέρα από τον οργασμό (των σχολίων) που προκάλεσες, θα ήθελα να συνεισφέρω και την ταπεινή μου άποψη όσον αφορά στο λήμμα. Προεόρτια, λένε κάποιοι και όλα αυτά τα παιχνίδια που προηγούνται της ερωτικής πράξης.

#26
HODJAS

Πάντως, διευκρινίζω ως προς το παραπάνω σχόλιό μου (κυρίως για την Πειρατίνα και την Ίρον), οτι δραττόμενος της ευκαιρίας λόγω συσχετισμού που έκανε ο Βίκαρ, αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε καφριλίκια των μπεκρουλέων (που απο τη μια νομίσανε οτι γίνανε Εγκλέζοι απο τη μια στιγμή στην άλλη, απο την άλλη τους παίρνει και τα κάνουνε στην Ελλάδα - με την εξαίρεση της παρουσίας του προαναφερθέντος φιλαράκου).

Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα, καταστάσεις, τόπους κλπ αποκλείεται παντάπασιν, αφού τα ψευτοτσαμπουκαλίκια της μπέκρας (αγγλ. Dutch courage) ουδεμία σχέση έχουν με τη βιολογία και το PMS (προσωπικά κοιτάζω να δείχνω κατανόηση κι αν δεν φτάνει ούτε αυτή, φεύγω και πάω στο διάολο μέχρι να περάσει η μπόρα)!

Ιδίως για την 2η παράγραφο της Πειρατίνας, οι σοφοί λατίνοι έχουν αποδώσει τον ορισμό «actio libera in causa» (=γίνομαι για να κάνω ζημιές)...

#27
iron

αχ πάνομ, σ' έπιασα αδιάβαστο, αυτά τα προεόρτια λέγονται τα προκαταρκτικά!

#28
betatzis

Σε ό,το αφορά τα έκτροπα από μέθη που μετά δεν τα θυμάται ο εκτροπίας, ύπάρχει και επιστημονικός όρος. Λέγεται σύνδρομο του Ελπήνορος, από το επεισόδιο της Οδύσσειας με τον Ελπήνορα, ναυτάκι του Οδυσσέως που ήπιε πολύ και γκρεμοτσακίστηκε από μία ταράτσα.

Όχι ότι αυτό δικαιολογεί αυτούς που καταστρέφονται ψυχαναγκαστικά και γαμούν τη βραδιά των υπολοίπων.

Τέσπα, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, μη λέμε και μεγάλα λόγια.

#29
ο αυτοκτονημενος

Μετά από οοοολλλλααα αυτά που διάβασα δεν με συμφέρει να είμαι άνδρας πήρα λοιπόν τηλ και έκλεισα θέση για Βραζιλία
για ΑΛΛΑΓΗ φύλου
1 δεν θα έχω ΕΜΜΗΝΑ
2 θα έχω μαστάρια
3 θα είμαι ψηλή
4 δεν θα ΞΥΡΙΖΟΜΑΙ (με την κατάλληλη ορμονοθεραπεία)
5 θα μου σάξουν ένα πιπί ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ
6 θα δουλεύω όλους τους άντρες 7 θα κάνω ότι θέλω στο δρόμο με το του-του μου ιδίος αν έχω βαφτεί ξανθιά
8 και από την πίσω πόρτα θα χρησιμοποιώ KV
αναμείνατε νέα είσοδο στο σλάνγκ γκρ την panoula 2

#30
Galadriel

ΣυΓΚ-ΚΝώμη, αυτό με τον συσχετισμό του ξυρίσματος με τα προεόρτια δεν το κατάλαβα, εγώ έχω και προεόρτια και ξυρίζομαι κάθε μέρα (και μου παίρνει και περισσότερη ώρα γιατί η επιφάνεια είναι καρακαταμεγαλύτερη), κάτι περσεύει, νομίζω; :P

ΥΓ jotoula 2 αυτοκτό, σου πάει καλύτερα

ΥΓ2 κοπέλες ΘΕΓΚΖ διευκρινίσατε το θέμα, όποιος δεν κατάλαβε μετά από όλα αυτά, ήθελε να μην καταλάβει.

#31
xalikoutis

αλλά βέβαια τα αμερικανικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί και ότι, αν καείς με τον καφέ σου, φταίει η καφετέρια που δεν έγραφε «Προσοχή, καίει» στα ποτηράκια...

... και όλοι θυμόμαστε το ΓΙΑΤΙ η Γη κρίθηκε κατεδαφιστέα σύμφωνα με τον Άνταμς.... Να απαντήσει ο Khan αν είναι έτοιμος....

#32
ο αυτοκτονημενος

ευχαριστώ για την έμπνευση λυκότριχα , η

#33
Vrastaman

Τα επίπεδα οιστρογόνων έχουν ανέβει σε κρητικό σημείο, το σάιτ κι εμείς μαζί έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά.

#35
Khan

Δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά;

Ας γελάσω!

αχαχαχαχαχαχαχα

#36
xalikoutis

Είμαι γάιδαρος, Μες ευχαριστώ για την παράξενη και θαυμάσια μ΄νεία.

#37
ΠΡΩΤΕΥΣ

Ο κύκλος της γυναίκας, που σχετίζεται με τις φάσεις της σελήνης, που σχετίζεται με την αλιεία, που σχετίζεται με τις αγαμιές των αρσενικών (δε μπιπ που δε μπιπ...)...
Τα πάντα όλα αρχέτυπα, τελικά

#38
Επισκέπτης

Συμφωνα με την ριζοσπαστικη θεωρια του Dr.Beth η συχνοτητα του κυκλου σας ειναι εξελικτικο καταλοιπο, οταν εξαιτιας παραγοντων που σημερα δεν παιζουνε (πχ να σε φαει αρκουδα, να σε κοψει η γιωτσα )επρεπε να μπορειται να τεκνοποιειται οποτε μπορουσατε γιατι θεριζε η φαση και δεν επιζουσαν και πολλα απο τα παιδια που γεννιονταουσαν( ενα ειναι ολο κι ολο συνηθως).Αντε σε κατι χιλιετιες δλδ θα εχετε απαλλαγη απο το μηνιαιο βασανο!

#39
aias.ath

Νά λοιπὸν ἕνα καλοδουλεμένο λῆμμα, τιμηθὲν μὲ ἀρκετὰ καὶ στοχευμένα καὶ εὐπρεπῆ σχόλια.

Ἐγὼ βέβαια μπαίνω στὴν κουβέντα ὄψιμα, μετὰ βίας στὰ μεθεόρτια.

Ἔχω λοιπὸν νὰ πῶ ὅτι ὑπάρχουν ζευγάρια ποὺ δοκιμάζονται ἀπὸ τὰ προεόρτια, τὸ καλὸ ὅμως εἶναι ὅτι τὸ πρόβλημα εἶναι ἀντιμετωπίσημο. Προϋπόθεσι εἶναι ὅπως πάντα ἡ ἀναγνώρισι καὶ ἡ βούλησι. Τὴ στάσι ζωῆς πολλῶν γυναικῶν «ἔχω PMS» τὴ θεωρῶ στείρα, ἰδίως ὅταν ἐκφράζεται μὲ τὴ νοσοποιητικὴ αὐτὴ ἀμερικλανιά. Ἡ μαύρη ἀλήθεια εἶναι ὅμως ὅτι χρειάζεται μιὰ κατανόησι, μιὰ προσαρμογὴ ἐκ μέρους τῶν ἀνδρῶν, διαφορετικά, καλλίτερα νὰ σπᾶνε (δὲν ὑπάρχει τὸ λῆμμα περιέργως).

Γιὰ τὴν ἄλλη δικαιολογία «εἶχα πιεῖ», ποὺ λέγεται καὶ μὲ τὴν ἔννοια «εἶχα πρεζάρει», ἔχω νὰ πῶ ὅτι δυστυχῶς ἀκούγεται ὅλο καὶ περισσότερο καὶ στὴ χώρα μας, ὅσο ὑποχωρεῖ ἡ δική μας κουλτούρα. Στὸ Ἠνωμένο Βασίλειο πάντως χρησιμοποιεῖται εὐρύτατα καὶ ὡς δικαιολογία ἰατρῶν (ἀληθινὴ ἢ ψεύτικη) γιὰ ἄρνησι παροχῆς ὑπηρεσίας, ἐφ' ὅσον ὅμως ὁ ἰατρὸς δὲν εἶχε ὑποχρέωσι νὰ διατηρηθῇ νηφάλιος, ὅπως πχ ὅταν ἐφημερεύῃ.

Ὅσο γιὰ τὸν φίλο ποὺ ἀπεφάσισε νὰ ἀλλάξῃ φῦλο, πρέπει νὰ λάβῃ ὑπ' ὄψιν του ἕνα ἄλλο μπελά, που θὰ ἀντιμετωπίσῃ: Θὰ χρειάζεται κάθε μέρα νὰ βάζῃ στὸ πράμα του (γειά σου Χαλικού) τὴν ἀντσούγια. Ἂν τὸ ἀντέχῃ καλλίτερα ἀπ' τὸ ξύρισμα...