Το είδος ντράμερ που έχει δυνατό και επιβλητικό ήχο. Τυπικά χαρακτηριστικά του είναι η δύναμη σε χέρια και πόδια, οι καλοί του χρόνοι και η αντοχή του σε κουραστικά live, με συνεχόμενα δύσκολα και πολύλεπτα κομμάτια.

Οι ξυλοκόποι συνηθίζουν να παίζουν με τις μπαγκέτες ανάποδα, με το χοντρό μέρος δηλαδή και, ουκ ολίγες φορές, τις σπάνε από την δύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άγαρμποι.

Οι αντιπρόσωποι του βορειοευρωπαικού μέταλ (Γερμανία, Σκανδιναβία) έχουν να επιδείξουν πολλά τέτοια παραδείγματα ντράμερ.

Παίζει και στην αργκό των γκρουπακιών, ή τουλάχιστον έπαιζε αρκετά πριν κάμποσα χρόνια: ξυλοκόπο λές τον ντράμερ που βαράει μέν άσκημα, αλλα δυστυχώς και άσχημα. Δηλαδή, τον τύπο που πιστεύει οτι όποιος δεν χάνει δέκα κιλά την πρόβα στα τύμπανα, δέν αξίζει να λέγεται ντράμερ, και που τεχνική γι' αυτόν σημαίνει απλά «ανελέητη δύναμη» (και όχι απαραίτητα έρρυθμη...).

vikar, από σχόλια του άλλου ορισμού

Uli Kusch, the carpenter (από Abas, 10/03/10)Ξυλοκόπος και κάγκουρας, δύο σ\' ένα –μήν το χάσετε. (από vikar, 02/08/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

επίσης και τ σ ε κ ο ύ ρ ι.

#2
Mr. Cadmus

Εξαιρετικός. Καράσπεκ!

#3
HODJAS

Giuseppe pater Christi: Falegname per professione ;-)

#4
vikar

Τη λέξη πάντως, όπως φαίνεται και στο σχόλιο που παραθέτει στο παράδειγμα ο Αβάς, την έχω για υποτιμητικό χαρακτηρισμό, παρά για θετικό, όπως φαίνεται στον ορισμό. Ώς επιδοκιμασία δέν την έχω ακούσει ποτέ.

#5
vikar

Στο κλιπάκι που ανέβασα, ξυλοκόπος ντράμερ με τη θετική έννοια που δίνει ο Αμπάς (κατα τ' άλλα βέβαια άσ' τα να πάνε...).