Όρος που χρησιμοποιείται από το σύνολο των φαντάρων (ήθελα να γράψω των στρατευμένων νέων αλλά μετά θυμήθηκα τον μέσο όρο ηλικίας) για να ονοματίσουν το θρυλικό ΚΕντρο Υλικού **Π**ολέμου που λόγω της γεωγραφίας του βλέπει την Οίτη, ένα πανέμορφο όρος. Η συγκεκριμένη ονομασία δόθηκε λόγω του κοσμοπολίτικου αέρα που έχει η μονάδα καθώς είναι τίγκα στο βύσμα, στο δόντι, στο μέσο και στις γόπες μιας και κανείς δεν κάνει ποτέ αγγαρείες. Συνοπλίτης το παρομοίασε με «USB hub» μιας και αποτελεί την βάση που πάνω εφαρμόζουν όλα τα βύσματα αλλά το αστείο του θεωρήθηκε κρύο άσχετα αν αναφέρεται εδώ για λόγους καθαρά και μόνο καταγραφής.

Το εμφανές λογοπαίγνιο με την πόλη της Νοτίου Αφρικής θέλει όχι μόνο να καταδείξει το πως τα περνάνε οι νεοσύλλεκτοι εκεί, ζάχαρη δηλαδή, αλλά και να το εξεφτελίσει τελείως. Και για να τεκμηριώσω το επιχείρημα μου παραθέτω αυτό κι αυτό. Κι αυτό γιατί έτσι.

Φυσικά, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και οι φαντάροι χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: σε αυτούς που «υπηρετούν» ή «υπηρέτησαν» στο ΚΕΥΠ και εκφέρουν το λήμμα σαν χαϊδευτικό και σαν μεταξύ τους αστείο και σε αυτούς που υπηρετούν ή υπηρέτησαν οπουδήποτε αλλού και εκφέρουν το λήμμα απαξιωτικά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο αλλά ποιος θα βρεθεί να τους μαζέψει όλους και να τους το πει;

(Σε τυχαία μονάδα, φαντάροι από Μ. Πεύκο, Αυλώνα και Θήβα συζητούν με ΣΤΡ(ΥΠ)τιτζού στα εστιατόρια)

- Και χάλια φαντάζομαι στο ΚΕΥΠ τάουν ε;
- Άσε, μας πήξανε στην καθαριότητα και στην αγγαρεία.
- Σώπα ρε;
- Τι να σας λέω. Την πρώτη μέρα μάζεψα τόση γόπα που βγήκα ελεύθερος υπηρεσιών για 15 μέρες και τις υπόλοιπες 15 τις πήρα αναρρωτική.

(Συγχρονισμένο ρούφηγμα μύτης όλων των υπολοίπων και εξίσου συγχρονισμένη εκτόξευση ροχάλας στο πιάτο της ΣΤΡ(ΥΠ)τιτζούς)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Galadriel

Μωρό! Πες μου ότι στο δεύτερο αυτό είσαι αυτός που τα ξύνει τέρμα αριστερά! ααχαχαχαχ γουέλκαμ μπακ τ. ας ερχόσουν για λίγο μοναχά για ένα βράδυ να γεμίσεις το σλανγκ με φριχτώδες σκοτάδι :P