Δυναμική φράση, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από τα μέλη του σαρωτικού κινήματος - οργάνωσης: «Αλπικαλιστική Διεθνής». Το «Αλ Χουτζούμ» είναι επιθετική φράση που δίνει δύναμη σε αυτόν που την εκστομίζει, συνήθως δυνατά και επικά, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια αλπικαλιστικού περιεχομένου. Πέραν αυτού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί - μεταξύ των μυημένων - και σαν χαιρετισμός / αποδοκιμασία / επιδοκιμασία / αποδοχή / παρότρυνση κ.λπ. αναλόγως με τον τρόπο εκφοράς.

Ο όρος προέρχεται από τα αραβικά και σημαίνει «Η Επίθεση». Η χρήση του όμως ανάγεται στο ηλεκτρονικό παίγνιο Age Of Empires II, όπου την έκφραση αυτή φωνάζουν οι θρυλικοί μαμελούκοι, όταν επί των καμηλών τους επιτίθενται για να συντρίψουν τον εχθρό.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι γίνονται κοινωνοί του όρου και μέσω της δράσης της προαναφερθείσας «Αλπικαλιστικής Διεθνούς». Έρευνες της Ανωτάτης Αλπικαλιστικής Ακαδημίας έχουν δείξει ότι η φράση είναι αρεστή ως ιδιαίτερα εύηχη και χρήσιμη στην αλπικαλιστική συνεννόηση.

Το ασκέρι των μαμελούκων είναι μαζεμένο ένα χιλιόμετρο μακρυά από τα τείχη της μικρής πολιτείας και ξεκουράζεται. Το πρωτοπαλίκαρο πηγαίνει κοντά στον αρχηγό και ρωτάει:
-Μπότε μπρε αρχηγέ θα κάνουμε το ντου; Όλοι είναι έτοιμοι...
Ο Αρχηγός, καταπίνει την τελευταία μπουκιά από το σάντουιτς με παστουρμά, καβαλάει την καμήλα του και κραδαίνοντας το κυρτό σπαθί του…
-Αλ Χουτζούμ, κραυγάζει και το ασκέρι ορμά να λεηλατήσει την άτυχη πόλη...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Άντε, αφού δεν ρωτάει κανείς, να το ρωτήσω εγώ: Τι είναι η «Αλπικαλιστική Διεθνής»; Το λήμμα το ξέρω από το Age of Empires του οποίου είμαι φαν, λέγεται όμως τόσο πολύ ε; Τόσα χρόνια θητεία στα νετκαφέ δεν το είχα συναντήσει έτσι όπως το περιγράφεις.

#2
Επισκέπτης

παιδια σκεφτηκατε ποτε να αποκτησετε ζωη; Ο_ο

#3
jesus

ναι, αλλά δε λαμβάνουμε πλέον το φυλλάδιο των lidl.

#4
patsis

Εγώ μια φορά ήμουν στα πρόθυρα αλλά έκλασα τόσο δυνατά που έσπασα το πόδι μου.

#5
Galadriel

Θα σε είχε καταραστεί ο Λεβέντης εσένα. Φυλλάδια του λίντλ σου ρχονται;

#6
patsis

Μού 'ρχονται αλλά μέχρι να βρω χαρτί και μολύβι τα ξεχνάω.

#7
PKP

Παιδιά, μην τρομάζεται, το κίνημα μπορεί να είναι σαρωτικό αλλά ακόμη το λήμμα χρησιμοποιήται σε μια-δυο παρέες και το αντίστοιχο γκρουπ στο Φέησμπουκ έχει ούτε 100 μέλη! (Ψάξτε το στο facebook ως ALPICALIST INTERNATIONAL ή ως ΑΛΠΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ )

ef_, Το σκέφτηκα κάποια στιγμή αλλά είπα «δε βαριέσαι» και μπήκα στο slang.gr να δω αν έγραψε κανείς σχόλιο! (σ.μ.τ. το γέλιο δίνει ζωή)

#8
Galadriel

patsis στον ύπνο σου σου έρχονται τα φυλλάδια παιδί μου; Τι είναι, λήμματα για το σλανγκ;

#9
Επισκέπτης

Χουτζουμμμμμμ!