Πετρέλαιο το [petréleo]: ορυκτός υδρογονάνθρακας σε υγρή μορφή που αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές ενέργειας. Όπως μας πληροφορεί εδώ (λες και δεν το ξέραμε, θα μου πείτε και με το δίκιο σας) ο Τριανταφυλλίδης.

Στα δικά μας τώρα, ποιος είναι αυτός που δεν έχει επισκεφτεί μπομπάδικο και δεν τον έχουν ποτίσει από λιωσέ κουέρβο μέχρι Θήβας Ρήγκαλ; Μάλλον κανένας.

Μπόμπα από μπόμπα όμως διαφέρει. Υπάρχουν μπόμπες που (αν κάποιος δεν το 'χει το άθλημα) δεν τις παίρνει πρέφα, παρά μόνο το επόμενο πρωί που ξυπνά με τις γνωστές παρενέργειες.

Την μπόμπα όμως που χαρακτηρίζουμε «πετρέλαιο» δεν γίνεται να μην την καταλάβεις, αφού η μυρωδιά της είναι τόσο χαρακτηριστική (σαν πετρέλαιο ένα πράμα), που κάλλιστα μπορεί να σου κάψει τα μυτοτρίχια. Το τι γεύση μπορεί να έχει δεν το ξέρω μιας και δεν ήμουν ποτέ τόσο γενναίος ώστε να δοκιμάσω.

  1. Καλό θα ήταν να κάνουμε και έναν διαχωρισμό αυτών που ονομάζονται Β' ποτά και αυτών που είναι πραγματικά πετρέλαια

Φυσικά τα παραπάνω δεν πιάνουν στο βενζινάδικο της παραλιακής/ αεροδρομίου, αλλά σε πολλά clubs μπορεί να γλιτώσετε το πετρέλαιο. Από εδώ

  1. Αν μυρίζει οινόπνευμα, άστο, πέτα το… Καλά, υπάρχουν και κάποια που βρωμάνε πετρέλαιο, αυτά κρατήστε τα για τον λέβητα! Από εδώ

  2. Απλά ανέφερα ότι καλό είναι να μην το πίνουμε έξω που δεν σέβονται τίποτα και σου σερβίρουνε πετρέλαιο γιατί κάνει περίεργη πρόσμειξη.

Υπάρχει και η άλλη λύση από το να κάθεστε και να γράφετε για τα πετρέλαια που πίνετε (άσε που πλέον το πετρέλαιο είναι πιο ακριβό από την βενζίνη και δε συμφέρει οπότε...) Από εδώ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
euripidisk

Θα μπορούσα να χώσω ένα ντουνιά πράματα στο λήμμα μιας και το θέμα είναι αρκετά μεγάλο. Προτίμησα όμως να μην το κάνω σεντόνι μιας και είναι πολύ γνωστό και κλασικό λήμμα.

#2
jesus

θα αυτομαστιγωθώ κ θα παραιτηθώ από ξιδάκιας...να λείπει τόσο καιρό;;;;;
ρεσπέκ λέμε!

#3
iron

Μπάρμαν στην Β.Κρήτη όπου συχνάζουν πελάτες με χρωματιστά πλαστικά βραχιολάκια (αυτοί οι τουρίστες που κλείνονται ολημερίς κι ολονυχτίς σε ένα ξενοδοχείο, κάνουν μπάνιο μόνο στην πισίνα, και έχουν το ελεύθερο να πίνουν) μου είπε ότι χαλαρά τους ρίχνουν μέσα στα ποτά κάποιο ξίδι της κακιά ώρας (δεν θυμάμαι τί, μπορεί και νέφτι) από μια νταμιτζάνα κρυμμένη κάτω από τη μπάρα.

Μην πάμε μέχρι εκεί όμως. Έχω να σας πω ότι αν πάτε στο εξωτερικό και πιείτε το ποτάκι που συνηθίζετε, κανα τζόνι, κανα δεκατεσάρ', ή ακόμα και Γραν Μαρνιέ, Μαρτίνι και τέτοια, τα ποτά έχουν τελείως άλλη γεύση και δεν υπερισχύει το αλκοόλ. Άρα έτσι κι αλλιώς έρχονται τα 8ης διαλογής εδώ. Αν τώρα κι αυτά νοθευτούν με νέφτια, διανοείστε τι έχουμε μάθει να πίνουμε. Σε καλό να μας βγει.

#4
Vrastaman

Φυσικά πετρέλαιο αποκαλούν οι λάτρεις του single malt όλα τα λοιπά ουίσκια, ακόμα και τα «καλά» τα μαύρα.

#5
iron

στός. ή νέφτι.

#6
Khan

Τον τελευταίο καιρό παίζουν και πιο επίκαιρα λολοπαίγνια με τις Α.Ο.Ζ., τ. «ήπιαμε μια Α.Ο.Ζ. χτες», «βρήκανε Α.Ο.Ζ. με Vat 69 νότια απ' την Κρήτη» κ.ά.