Το Γερμανικό είναι μια παραλλαγή ποδοσφαίρου που παίζαμε τσιμπιρίκοι, ειδικά όταν δεν μαζευόμασταν πολλά άτομα, μιας και αντίθετα με το κανονικό ποδόσφαιρο το Γερμανικό είναι καλύτερα να το παίζουν το πολύ πέντε άτομα (γιατί αλλιώς γίνεται ψιλομπάχαλο). Το έχω ακούσει από κάποιους και ως «ψηλό».

Τρόπος παιχνιδιού:
Στο Γερμανικό δεν υπάρχουν δύο ομάδες, όπως στο κανονικό ποδόσφαιρο, αλλά παίζουν όλοι εναντίον του εκάστοτε τερματοφύλακα. Πρέπει να του βάλουν γκολ αλλάζοντας πάσες, χωρίς όμως να πέσει η μπάλα κάτω. Πριν γίνει κάποιο σουτ πρέπει πρώτα να προηγηθούν τρεις πάσες (στον αέρα εννοείται) και μετά να μπει το γκολ. Εννοείται βέβαια πως η μπάλα δεν πρέπει να σκάσει κάτω προτού περάσει την γραμμή του τέρματος. Αν το σουτ είναι άστοχο (είτε βγει έξω, είτε μπει γκολ ενώ έχει σκάσει κάτω η μπάλα) αυτός που το έκανε γίνεται τερματοφύλακας και ο πρώην τερματοφύλακας μπαίνει μέσα.

Βαθμολογίες:
Όλοι οι παίχτες έχουν από 21 βαθμούς, εκτός από αυτόν που μπαίνει πρώτος τερματοφύλακας που έχει συν 2 για αβάντζο. Για να μειωθούν οι βαθμοί σου πρέπει να γίνεις τερματοφύλακας και να φας γκολ. Ανάλογα με τον τρόπο που τρως το γκολ έρχεται και η μείωση που έχεις (όταν βάζεις γκολ δεν κερδίζεις πόντους, απλά χάνει αυτός που το τρώει.).

Αν δεχθείς γκολ:

  • Από απλό σουτ -1 πόντος
  • Από κεφαλιά -2 πόντοι
  • Από γυριστό σουτ -3 πόντοι
  • Από τακουνάκι -4 πόντοι
  • Από ψαλιδάκι -5 πόντοι

Όταν μείνουν μόνο δύο παίκτες παίζουν πεναλντάκια για να βγει ο νικητής.

Συνηθίζαμε να βγάζουμε ένα παρατσούκλι σε όποιον παίκτη έφτανε τους 10 πόντους και σε όποιον μηδενιζόταν πρώτος να του κρύβουμε κάτι (π.χ. το παπούτσι του). Δεν έφτανε που έχανε δηλαδή του κάναμε και την ζωή μαρτύριο μέχρι να το βρει. Τι τσογλάνια…

Ασίστ: σχόλιο από jimakos στον άλλο ορισμό

Τζίζζζζζ (θυροτηλέφωνο)
- Ναι;
- Άσε τα ναι και κατέβα για μπάλα…
- Πόσοι μαζευτήκατε;
- Με σένα πέντε. Άντε κατέβα…
- Τι μόνο πέντε;
- Σκάσε ρε μίρλα και κατέβα, Γερμανικό θα παίξουμε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
betatzis

Εμείς (Ηράκλειο Κρήτης) το λέγαμε αυγά. Είχες δηλαδή 21 αυγά που σπάγανε και αφαιρούνταν οι βαθμοί σου όχι μόνο όταν έτρωγες γκολ αλλά και όταν σου έπεφτε η μπάλα κάτω. Σπεκ ευριπίδισκ.

Άλλη παραλαγή ποδοσφαίρου ελλείψει χώρου ή παιχτών ήτανε το σκουός σαν και αυτό που παίζουνε τα στελέχη με ρακέτες στις αμερικανικές ταινίες, αλλά εμείς το παίζαμε με μπάλα που σουτάραμε στον τοίχο της αλάνας.

Βλέπε και το επικό μπακό

#2
Abas

πρεπει να μπει και το αμερικανικο....

#3
HODJAS

Στην Αγγλία αντίστοιχο είναι το volleys and headers = ένας τερματζής μοιράζει και 4-5 μαντραχαλέοι πασάρουν ο ένας στον άλλον ψηλοκρεμαστά καμπόσες φορές και καταλήγει είτε σε κεφαλιά είτε σε βολ-πλανέ.

#4
Deliolanis

Αν θυμάμαι καλά , εμείς όταν είμασταν πιτσιρίκια το λέγαμε 11 (τόσοι ήταν οι πόντοι κάθε αντιπάλου που έπρεπε να μηδενιστούν).
Επίσης «Γερμανικό» είναι το γνωστό σκοπέτο 2.00-4.00 τα ξημερώματα.

#5
euripidisk

ετςςς. Απο παραλλαγές είμαι σίγουρος πως θα έχει πολλές και σε ονομασίες και σε κανονισμούς. Εμείς πάντως το παίζαμε έτσι (απο όσο θυμάμε δλδ), αλλά είναι ωραίο να μαθαίνω πως το έπαιζαν και αλλού.

@δελιολάνη δες και τον άλλο ορισμό

#6
Επισκέπτης

Οι πιο πολλές παραλλαγές του είχαν να κάνουν με τους πόντους που έπαιρνε ο κάθε τρόπος επίτευξης γκολ ...

Επίσης υποχρεωτικό ήταν να μην σκάσει η μπάλα πριν το σουτ, οχι μετά.

#7
allivegp

Εν πάση περιπτώσει, φερ' το χαρτομάνι.
Θέλω και απόδειξη από τον Δεληολάνη
ότι το κάρο του παππού είναι το δικό σου.
Θέλω και υπογραφή απ΄τον συμπέθερό σου...
(Ημισκούμπρια, Δημόσιο Φορέβα)

#8
PUNKELISD

Το «τακουνάκι» και το «ψαλιδάκι» είναι σλάγκ. (βλ. ΔΠ)

#9
northwind

χειρότερο το 4-6 δεν κοιμάσαι καθόλου μετά, ενώ στο γερμανικό την έπεφτες και λίγο.

#10
northwind

ουπς! πιο κάτω πήγαινε...