Λοιπόν...

Όποιος παλαιότερα πότιζε με πενηντάρικα τα ηλεκτρονικά, σίγουρα θα είχε ρίξει κανά πακέτο Ντελόρ στο παιχνίδι «Bubble-bubble» (μπούμπλε-μπούμπλε για τότε που είμασταν πιτσιρίκια και δεν είχαμε καλή γνώση της Αγγλικής). Ήταν αυτό που είχες ένα τερατάκι που ξέρναγε φούσκες, οι οποίες παγίδευαν τα τερατάκια – εχθρούς, ώστε σπάζοντάς τις τα εξολόθρευες. Υπάρχει και στα ΜΑΜΕ.

Όταν έμενες αρκετά σε μία πίστα, έβγαινε μια προειδοποίηση στην οθόνη και εμφανιζόταν κάτι σαν φαντασματάκι στην επάνω αριστερή γωνία. Αυτό δεν σκοτωνόταν με τίποτα, παρά σε πλησίαζε αργά αργά ώσπου να σε φάει (αν δεν καθάριζες γρήγορα την πίστα την είχες πουτσίσει...).

Στα μέρη μου το φαντασματάκι αυτό το ονομάζαμε «Λούσα» (με παχιά προφορά του «σ» μάλιστα), η προέλευση δε του χαρακτηρισμού είναι άγνωστη σε μένα.

Κάποιος φίλος με καταγωγή από άλλο μέρος, μου είπε ότι στα μέρη του το λέγαν «Ζάχο», επειδή έμοιαζε λίγο με καρχαρία (καρχαρίας-Ζαχαρίας-Ζάχος). Όποιος έχει να προσθέσει κάποια άλλη ονομασία, δεκτή...

(σ.σ. το παιχνίδι είναι θρύλος...)

(Σε ηλεκτρονικό όπου κάποιος παίζει μπούμπλε μπούμπλε τον πλησιάζει ένας άγνωστος και παρακολουθεί την εξέλιξη…)

- Γρήγορα φίλε, θα βγει ο Λούσας!
- Όχι ρε πούστη! Βγήκε!
- Άσε να στο περάσω εγώ γιατί είναι δύσκολο...

(…πάντα υπήρχαν κάτι τυπάκιατζαμπατζήδες - που αυτοπροσφέρονταν να περάσουν τις δύσκολες πίστες στους άλλους, αλλά μόλις παλουκώνονταν στη θέση, άντε να τους σηκώσεις μετά...)

Βλ. και Ρούλης

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
MXΣ

Δες και μπούμπλε! (τι θα γίνει ωρέ! όλα τα έχουτε!)

#2
MXΣ

Δες και τρίτο ορισμό στο Ρούλης! (αν σλανγκαρχιδίζω να με το πείτε, ναι;)

#3
jesus

ένα λήμμα κι ένα μύδι κάνανε τον σλανγκαρχίδη:Ρ

#4
allivegp

A χα! Όπως ένα τσίλι κι ένα μήδι, κάνανε τον Τσιλιμίδη.

Πολύ καλός ο ορισμός, μας άγγιξε όλους όσους περάσαμε από τα μπιλιαρδάδικα-ουφατζίδικα των ογδόνταζ. Το Μπούμπλε, παρεμπίπταμπλυ είχε και πολύ γουστόζικη μουσική. Για το συγκεκριμένο φαντασματάκι δεν θυμάμαι να είχαμε ωστόσο κάποιο όνομα. Πακέτα Ντελόρ είχα ρίξει και στο ποδοσφαιράκι-κάτοψη (Teehkan ή κάπως έτσι) και στα Wonderboy, Shinobi κ.α.

#5
HODJAS

Γιατρέ μου, μικρός ποτέ μου δεν κατάφερα να μηδενίσω το Shinobi (τραύμα) και μεγάλος το' ριξα στο πιοτί...

#6
allivegp

Κι εγώ το μηδένισα μεγάλος, σε σπασμένη έκδοση για pc με άπειρες ζωές.
Και να σκεφτείς ότι υπήρχαν μερικοί παιχται που ,εβγαζαν ορισμένες πίστες μόνο με μπουνιές/κλωτσιές (δηλ. χωρίς να πετάξουν ούτε ένα αστεράκι), κάτι που τους εξασφάλιζε ένα υψηλό έξτρα μπόνους. Επίσης, σπαστικό ήταν που δεν μπορούσα να κερδίσω την έξτρα ζωή στην ειδική πίστα όπου σημάδευες με αστεράκια εφορμούντες κατά μέτωπο εχθρούς νίντζα.

#7
jesus

(γκόμπαλ ρησπέκ ο τσιλιμίδης)

#8
MXΣ

μηπως έχειςχέση με το Loser;

#9
Jonas

Όπως έγραψα και στον ορισμό Ρούλης: «το όνομα του Ρούλη προκύπτει από την προειδοποίηση «Hurry up» που έσκαγε στην οθόνη του Bubble Bobble λίγο πριν σκάσει μύτη κι ο ίδιος. To Hurry έγινε Χάρης, από κει Χαρούλης, Ρούλης κλπ, κλπ...»

Το Ζαχαρίας οκ, έχει σχέση. Τώρα, το Λούσας πως βγαίνει, είναι πέρα από μένα...

Τι κόλλημα κι αυτό το game...

#10
Jonas

Επιπλέον, το πραγματικό του όνομα ήταν Βαρώνος Von Blubba. :D

#11
Galadriel

Πω οι ορολογίες των ηλεκτρονικών... έχω το γιο μου να με τρελαίνει όταν παίρνει το κούπας στο σουπερμάριο (τι είναι αγόρι μου το κούπας πια; αμάν ρε μαμά τίποτα δεν ξέρεις, το κούπας είναι - η φωνή βαθαίνει και γίνεται σοφή - κούπαςςςς! - αμ δεν το λεγες). Άιντε ανεβάστε και το κούπας να μη με λέει σκράπα το παιδί μου, δώστε ένα χέρι βοήθειας στην μάνα να γεφυρώσει το χάσμα.

#12
allivegp

Έχει βγει γκατζετιά που λέγεται arcade ή κάπως έτσι, και αποτελεί επιτραπέζια μινιατούρα του μπαούλου στο οποίο παίζαμε όλα τα games στα 80ς. Περιέχει τα γνωστά μας παιχνίδια και τον ίδιο μοχλό-τσόκο με τα κουμπάκια δίπλα. Μισό να θυμηθώ που το πέτυχα, και ανεβάζω λίνκι.