Το πρόσχημα, η δηθενιά, η υπεκφυγή, το καμουφλάζ.

Όταν κάτι δεν είναι αυτό που είναι, αλλά αυτό που φαίνεται. Όταν δηλαδή τα φαινόμενα απατούν και τα ράσα κάνουν τον παπά, εκτός αν είσαι έμπειρος ή μέσα στα πράγματα και ξέρεις να διακρίνεις.

Πολλές ύποπτες επιχειρήσεις έχουν στήσει κάποια επιχείριση (οποιαδήποτε, μπορεί να είναι η παραμικρή εταιρία, αλλά είθισται να χρησιμοποιούνται για βιτρίνες περισσότερο οι καφετέριες, τα μπαράκια, ακόμα και κανα εστιατόριο) για να αποδείξουν στον κοσμάκη ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον το αθώο της περίπτωσής τους, ενώ κατά βάθος τα στέκια αυτά είναι το άντρο της παρανομίας και του υπόκοσμου, ο οποίος δεν ασχολείται με τον πελάτη, αλλά με τις άλλες, τις πιο κερδοφόρες μπίζνες του (πλυντήριο, πουτάνες, πρέζες, όπλα, λαμογιές κάθε είδους, κλπ).

Σπανιότερα, βιτρίνα αποκαλείται ακόμα και μια συμπεριφορά που προσπαθεί να κρύψει την πραγματική μας πρόθεση, πχ η υπερευγένεια ενός σήριαλ κίλερ ή ένα ψευδοαριστοκρατικό προφίλ τύπου Τζούλιας που έσκασε με λίμο, ροζ μπονμπόν ταγεράκι και σικ καπελαδούρα στο Υπουργείο Οικονομίας, τέτοια πράγματα.

  1. - Ωραία τυπάκια οι Χ, είδες το μπαράκι τους; Ψαγμένα άτομα!
    - Τι ψαγμένα ρε κολοκύθα, φτύσ' τ' αγκίστρι, βιτρίνα είναι δεν το βλέπεις; Λαμόγιο του κερατά είναι ο ιδιοκτήτης!

  2. «Κύκλωμα πορνείας με βιτρίνα Μη Κυβερνητική Οργάνωση: ο μαστροπός, το βίντεο-ντοκουμέντο με το θύμα που την ώρα του βιασμού μιλούσε στο τηλέφωνο, το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, τα στριπτιτζάδικα και η σύλληψη με τα ναρκωτικά στη Ρόδο.»
    Από εδώ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xeskist

Ρε παιδιά, λείπει κάτι ή εγώ το βλέπω μισό;

Το μισό που βλέπω πάντως μ' άρεσε.

#2
Khan

Μάλλον ο ορισμός της Ιρονίκ είναι βιτρίνα που κρύβει έναν σημαντικότερο ορισμό ο οποίος αρχίζει από

Σπανιότερα, βιτρίνα αποκαλείται ακόμα και μια συμπεριφορά που προσπαθεί να κρύψει την

και ο οποίος πράγματι δεν φαίνεται!

#3
iron

ωχχχχχχχχχχ! ο δαίμων! αχαχαχαχα! και πρέπει τώρα να θυμηθώ τι είχα γράψει το ζώον!

#4
iron

ιδού λοιπόν και η συνέχεια. αφού οι ελεγκτές με τσάκωσαν, απεκάλυψα τα της βιτρίνας μου και γω.

#5
MXΣ

Α τώρα αποκταστάθηκε η ισοροπία του σύμπαντος! Στο τελευταίο add ταιριάζει και τα λεζάντα, μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι αλλά και το δεν γαμείς ψηλά καπέλα! Καλημέρα