Πρωτοακούστηκε από τον βιαστή της ελληνικής γλώσσας, αλλά και ταυτόχρονα τον πρωτοπόρο της σλανγκικής κουλτούρας (Τάκη Τσουκαλά).

Εικάζεται ότι είναι ένας φανταστικός χώρος, στον οποίο θα θέλαμε να στείλουμε - διώξουμε ενοχλητικά άτομα ή άτομα που δεν θα θέλαμε να δούμε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μια μορφή λοιπόν απομόνωσης - τιμωρίας για τα άτομα που δεν κάνουμε κέφι.

  1. - Ρε με έχει πάρει η Κατερίνα εκατό τηλέφωνα και δεν έχω απαντήσει, δε γουστάρω.
    - Ε σήκωσέ το ρε και πες της να πάει στο δωματιάκι.

  2. Σε παρέα:
    - Ρε Νίκο δε παίζουμε κανα τάβλι; Βαρέθηκα!
    - Οκ μέσα.
    - Και ‘μεις οι κοπέλες;
    - Δωματιάκι...

  3. Και το αυθεντικό:
    - Αυτό, το απαιτώ!
    - ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Εγώ δεν απαιτώ. Πήγαινε στο δωματιάκι να απαιτήσεις...

Η εγκυρότητα του ορισμού αμφισβητείται στα σχόλια.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
betatzis

Μήπως λέω μήπως έχει σχέση με συγκεκριμένο υπαρκτό δωματιάκι, κείμενο στο κέντρο της Αθήνας, που χρησιμεύει ως έδρα συγκεκριμένης ομάδας οπαδών συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας και μήπως με αυτή την έννοια το είπε και ο Τσουκαλάς, συνομιλών με οπαδό της συγκεκριμένης ομάδας που τον έστειλε να απαιτήσει στο συγκεκριμένο δωματιάκι ;;;.
Αν είμαι σωστός, στην περίπτωση αυτή, το λήμμα παραμένει, αφού όντως δωματιάκι το αποκαλούν οι οπαδοί, αλλά πρέπει να αλλάξει ο ορισμός. Ως άσχετος με τα ποδοσφαιρικά, περιμένω επιβεβαίωση.

#2
betatzis

και τεσπα απ΄ ότι ξέρω η ομάδα είναι η ΑΕΚ και στο δωματιάκι εδρεύει η ορίτζιναλ. Οπαδικές αντεγκλήσεις απάδουσι και απαγορεύονται. Τα ανωτέρω γράφονται μόνο προς επιβεβαίωση ή όχι του λήμματος και υπέρ της αξιοπιστίας του σάιτος.

#3
danikos

-Εχεις δίκιο άλλα ο ορισμός δε θα αλλάξει,μιας και εγώ παραθέτω τη σλανκική του υπόσταση και όχι την κανονική του εννοια.Ο τρόπος με τον όποιο αντιλήφθηκα την ατάκα και τη χρησιμοποίησα στη συνέχεια ήταν αυτός, μη γνωρίζωντας τα παραπανω.Οπότε κρίμα είναι..

#4
betatzis

1) Σλανγκική υπόσταση έχει μόνο με την κανονική του έννοια.

2) Η έννοια που δίδεις είναι άκυρη, εφόσον δεν έχει καθιερωθεί, αφού ο ίδιος παραδέχεσαι ότι μόνο εσύ το αντιλήφθηκες έτσι και το χρησιμοποίησες στη συνέχεια. Δεν ανεβάζουμε αυστηρά προσωπικά αστεία, αλλιώς είχα και γω άπειρα να ανεβάσω και άλλοι πιο πολλά από εμένα.

3) Και μένα μ΄ αρέσει ο χαβαλές και για αυτό μ΄ αρέσει αυτό το σάιτ. Όταν όμως ο χαβαλές συνδυάζεται με σωστούς και τεκμηριωμένους ορισμούς και λήμματα, τότε είναι που η απόλαυση χτυπάει κόκκινο.

4) Έχω ανεβάσει και γω λάθος ορισμούς, επειδή έχει πλάκα να ανεβάζεις, δεν είναι κακό. Παραδέξου το λάθος σου, πιο προσεχτικός άλλη φορά και καλή συνέχεια.
Με καλή διάθεση, μπετατζής.

#5
danikos

Έλεγχο θα πάρω στο τέλος του μήνα;Με τι μούτρα θα τον δείξω στους γονείς μου..καλή συνέχεια.

#6
johnblack

Όντως, το notorious δωματιάκι είναι το της Ορίτζιναλ. Ο ορισμός είναι εντελώς λάθος και πρέπει να κατέβει.

#7
poniroskylo

Δεν έχω ίδια αντίληψη πώς το χρησιμοποίησε ο Τσουκαλάς. Ούτε και το έχω ακούσει αλλού με την σημασία που δίνει ο ορισμός. Την ίδια στιγμή, όμως, η σημασία που δίνει ο ορισμός παραπέμπει σαφώς στο Δωμάτιο 101 από το βιβλίο 1984 του Τζορτζ Όργουελ - όπου το Room 101 είναι ένας χώρος τιμωρίας όπου ο τιμωρούμενος έρχεται κατάφατσα με τον χειρότερο εφιάλτη του, ένα είδος προσωπικής κόλασης, περισσότερα εδώ. Ο όρος στα Αγγλικά έχει περάσει στην καθομιλουμένη χάρη σε ομώνυμο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC όπου η προσωπικότητα-καλεσμένος πρότεινε να στείλει στο πυρ το εξώτερον - δλδ στο Δωμάτιο 101 - διάφορα που τον ενοχλούσαν π.χ. τις πλαστικές συσκευασίες, την Αυστρία, τις μπάμπιες και ούτω καθεξής. Αν έπειθε το κοινό της εκπομπής, ο/η/το ενοχλητικό έπαιρναν την άγουσα για το Δωμάτιο.

#8
patsis

«Η εγκυρότητα του ορισμού αμφισβητείται στα σχόλια.» Συντακτική Ομάδα Εεεμμ... Ντάξει μωρέ, μην τρελαίνεστε...

#9
Galadriel

Αχ πονηρό που ήσουν!