Παράγωγο του ουσιαστικού μακάκας, που αποτελεί τροπή του μαλάκας, είτε για να θυμίσει τον ομόηχο πίθηκο, είτε και για λόγους φαρισαϊκής αυτολογοκρισίας σε κάπως πιο επίσημα κείμενα, είτε απλώς για γούστο. Προφάνουσλυ σημαίνει την μαλακία.

Αρκετά από τα δεκάδες χιλιάδες χιτς που δίνει το γούγλε αφορούν στον εθνικό μας μακάκα Νίκο Καρβέλα, που ονοματοδοτήθηκε έτσι από τον φούστη Λάκη Λαζόπουλο.

 1. Η μακακία είναι αήτητη….
  Παρουσιάζοντας τον Ολι Ρεν:
  «Αυτό το παλικαράκι(;) είναι που έρχεται στη χώρα μας. 48 χρονών. Ένα πανεπιστήμιο έχει τελειώσει(!) στη Γαλλία. Όχι πολλά πράματα…
  Γιώργος Αυτιάς πρύτανης μακακίας. (Δώθε).

 2. Τι είναι μία σκηνή αυνανισμού μπροστά σε μία τέτοια ...μακακία;
  Στο ΕΣΡ κλητεύεται για να δώσει εξηγήσεις ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης για την επίμαχη σκηνή του νέου του σήριαλ στο Mega με την επωνυμία «4» στην οποία, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Βασίλη εμφανίζεται να παριστάνει πως αυνανίζεται, με την πλάτη στραμμένη στην κάμερα.
  Συγγνώμη, αλλά εμείς δε νιώσαμε πως προσεβλήθη η δημόσια αιδώς με αυτή τη σκηνή. Εξάλλου, εκτιμούμε πως μία αναπαράσταση (και όχι μάλιστα ξεκάθαρη μπρος στο φακό της κάμερας) αυνανισμού, δεν είναι τίποτα σε σχέση με το γεγονός ότι ολόκληρο το σήριαλ φαίνεται να είναι ακόμη μία ... μακακία και μισή, εκ μέρους του κου. Παπακαλιάτη. (Κείθε).

 3. Δεν είναι μακακία, απλώς, κάποιοι πασσάρουν για χαβιάρι κάτι που είναι ταραμάς. (Παραπέρα).

Και στην τρασιά του ειρηνοποιού Στράτου Λασκαρίδη (από Khan, 23/04/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

επίσης: μαμακία, λαλακία

#2
Khan

μαμακία τραβάς άμα δεν μπορείς να μαμήσεις;

#3
Khan

ή μήπως η μαμακία είναι όταν φαντασιώνεσαι μίλφ;

#4
Vrastaman

Bien McAcquis ne profite jamais.