Στη γλώσσα της νύχτας, των μπράβων κλπ κλπ δουλεύω απέναντι με κάποιον (και όχι σε κάποιον) σημαίνει ότι δουλεύουμε για αντίπαλα αφεντικά, για αφεντικά που βρίσκονται σε πόλεμο ή που ετοιμάζονται για πόλεμο (η χωροταξική προέλευση του όρου προφανώς έχει να κάνει και με μοιράσματα επικρατειών προστασίας κλπ).

Οι μπράβοι (όχι απαραίτητα φουσκωτοί) λένε ότι «έχουμε πολεμήσει μαζί» για κάποιον που έχουν δουλέψει την ίδιο περίοδο για το ίδιο αφεντικό και έχουν βρεθεί μαζί σε δύσκολες καταστάσεις (πόλεμο συμμοριών) ή σε μπλεξίματα με την αστυνομία κ.λπ., γενικά στα ζόρια, κάτι που δημιουργεί μεταξύ τους δεσμούς ορισμένου είδους. Από την άλλη, όταν δουλεύουν απέναντι με τους μπράβους του άλλου αφεντικού συγκρούονται, σφάζονται και σκοτώνονται. Και αυτό δημιουργεί πολλές φορές και προσωπικές έχθρες που κρατάνε και στον καιρό της ειρήνης ή μάλλον της ανακωχής, όταν και αν αυτή κάπως επέλθει, και σε κάθε περίπτωση ακόμα κι όταν οι δουλειές και τα αφεντικά αλλάζουν.

Σε γενικές γραμμές, το να μην έχεις δουλέψει απέναντι με κάποιον δημιουργεί ευνοϊκό έδαφος για να δουλέψεις μαζί του, στο βαθμό που σημαίνει και ότι δεν έχουν παιχτεί «προδοσίες» (αλλαγές στρατοπέδων, αυτομολήσεις κ.λπ).

Στάθης: Με το Σάκη, που λες, μπορεί να χαθήκαμε και να χαλαστήκαμε...
Λάκης: Γιατί ρε συ Στάθη;
Στάθης: Κουβέντες και λόγια... μαλακίες, τώρα, ακούς μαλακίες και τέλος πάντων, μπορεί αυτό και το άλλο, αλλά ποτέ δε δουλέψαμε απέναντι με το Σάκη....
Σάκης: Ναι ρε, με το Στάθη έχουμε πολεμήσει μαζί ρε φίλε...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
betatzis

Μαζί με το Χαλικού, δεν φοβάμαι Δουνουτού.

#2
patsis

"Απέναντι" είναι και οι τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλονται την ίδια ώρα σε διαφορετικά κανάλια και, συνεπώς, είναι ανταγωνιστικές.

Από εδώ:
Οσο για την κανονική παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια, βρέθηκε αβοήθητη (εκτός από τις μπηχτές της Ρούλας) σε ένα κακό σκηνικό με κακό φωτισμό και δευτεροκλασάτη τηλεσκηνοθεσία, προσπαθώντας να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, κάνοντας κορδέλες και τσαχπινιές (την ίδια ώρα απέναντι στον ALPHA τις έκανε πολύ καλύτερα η μοναδική Τζένη Καρέζη στο «Δεσποινίς Διευθυντής»).