Μπασκετική ορολογία, που σημαίνει ότι κάποιος κάνει ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο, τάπα ή φιστίκι. Για να εκφερθεί ο όρος σωστά, πρέπει η τάπα να είναι σαρωτική έως ισοπεδωτική, να αρχίσει από ψηλά και να φτάσει μέχρι χαμηλά παρασύροντας τον αντίπαλο. Πρόκειται προφάνουσλυ για μεταφορά από τα ηλεκτρολογικά, καθώς ο τοιούτος αντίπαλος παρομοιάζεται με μέρος, που έπαθε βλακ άουτ, επειδή έπεσε ο γενικός του ρεύματος.

Υποκοριστικό: σβήνω τα φώτα.

  1. Από το συσιφόνι:

και η μυθικη ταπα του μητσαρα στον ακερ που κατεβασε τον γενικο.Μην το ξεχνας.Βεβαια ακομα γελαω,παρα τα χαλια μας φετος,ακομα πιστευεται οτι θα παρετε ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;Ελεος..

  1. Από το Βήμα:

...ανέδειξαν σε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος κατέβασε έξι φορές τον... γενικό στους αντιπάλους του φλερτάροντας με το «triple double figure» (12 π., 15 ρ., 6 τ.)!

(από Khan, 08/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Mr. Cadmus

Σε παρόμοιο κλίμα και με πιο ευρεία χρήση σε μη αθλητικά περιβάλλοντα, σβήνω τα φώτα. Αν το θέλει κανείς, όλο δικό του.

#2
xalikoutis

σέβας χάνκι... πρέπει να είναι σκουντισμός.

#3
allivegp

...όπως και το «ελεγκτής της εναέριας κυκλοφορίας», και η αμετροεπής χρήση αρχαϊκουρών π.χ. «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» κ.α.

#4
xalikoutis

Ακριβώς... χθες στον ημιτελικό φάιναλ φορ Παρτιζάν - Ολυμπιακός είπε τα εξής: για τον Τσίλντρες ότι «πήρε το νόμο στα χέρια του» και για την αγωνία στην παράταση το εξής: «για να δούμε τι θα δούμε, να το πω με αυτή τη λαϊκή έκφραση, που μπορεί να δηλώσει τη στοιχειώδη προσμονή μας».

#5
Khan

και το βάλ' το αγόρι μου. Η πλάκα με τον Σκουντή είναι ότι επιδιώκει να καθιερώσει παρατσούκλια, και άμα θέλει να το κάνει μπορεί και να το πει είκοσι φορές σ ἐναν αγώνα, ακόμη κι αν όλοι τον φτύνουν.