Μπα(ρ)μπαδισμός για το διπλό αρθρωτό λεωφορείο (αγγλιστί articulated bus), το οποίο απαρτίζεται από δύο μέρη, που ενώνονται μεταξύ τους από μία άρθρωση, την λεγόμενη φυσούνα. Είναι απορίας άξιον γιατί δεν ονομάζονται ακορντεόν, αφού μοιάζουν περισσότερο με ακορντεόν παρά με φυσαρμόνικα, αν πρέπει ντε και καλά να μοιάζουν με κάποιο μουσικό όργανο. Μερικοί τα λένε και σκουλήκι ή ερπετό, επειδή σχηματίζουν διάφορες περίεργες γωνίες και είναι σαν να έρπουν.

  1. Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το ενδεχόμενο αντικατάστασης του απλού λεωφορείου με λεωφορείο φυσαρμόνικα, ειδικά τις πρωινές ώρες που είναι ώρες αιχμής, γιατί εκτός από τους κατοίκους μας εξυπηρετούνται και πολίτες που έρχονται από Ελευσίνα και Αχαρναί οι οποίοι μεταβιβάζονται στην γραμμή Χ12 για Αθήνα.
    (Δώθε).

  2. Αλλα ανάμεσα στην τραγικότητα των ατυχημάτων, βρίσκω απίστευτα αστεία τις κωλιές που έκανε το λεωφορειο φυσαρμόνικα, με σχεδόν ανώδυνο (για το αμάξωμα τουλάχιστον) τρόπο! (Κείθε).

  3. Μην περιμένετε να βρείτε θέση σε διπλό λεωφορείο (κοινώς «φυσαρμόνικα»). Να περιμένετε όμως σίγουρα πως η «φυσαρμόνικα» θα διπλώσει σε κάποια γωνία και θα καθυστερήσετε περίπου μισή ώρα μέχρι να έρθει στα ίσια της.
    (Από τον Οδηγό επιβίωσης για επιβάτες λεωφορείου).

Παίξε τρελή μου φυσαρμόνικα στο 1.15. (από Khan, 08/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Πλάκα με κάνεις! Το χω ακούσει άπειρες και μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι άλλο πράμα η φυσαρμόνικα κι άλλο η φυσούνα - ακορντεόν!

#2
ζαμπονοκώστας

αυτό είναι slang!