Ο υπερβολικά φορτικός άνθρωπος.

Αυτός που προσπαθεί να μας κουμαντάρει χωρίς να δικαιούται.

Μας σπάει τις καρύδες μόνο και μόνο για να περάσει το δικό του.

— Λοιπόν, Γιάννη εσύ θα παίξεις πίσω δεξιά, Νίκο εσύ εξτρέμ, εγώ φορ και ο Πέτρος τέρμα.
— Σιγά ρε μεγάλε, τι σε βάλαμε; Τσολιά στ' αρχίδια μας;;

(από notheitis, 16/05/10)(από MXΣ, 17/05/10)

βλ. και κεχαγιάς στ' αρχίδια μου

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
danikos

πολλά λεσσ πολλά λεςσσ

#2
Khan

Καλόοοο! Εκτός αν πρόκειται για τέτοιον τσολιά, που είναι καλοδεχούμενος στα αρχίδια μας...

#3
johnblack

Κλασικότατο και τίγκα σλανγκ λήμμα που απορώ πώς έλειπε. Βέβαια δεν απορώ καθόλου για το θάψιμο που έφαγε στη βαθμολογία.. Αν το είχε ανεβάσει κανας παλιός - της κλίκας ή και όχι - θα ήταν εντελώς αλλιά τα πράματα.. Ξαναλέω επίσης πως το παρεάκι νοθεΐτης-δανικός-αγού και λοιπές ρεπουμπλικρατικές δυνάμεις φαίνεται να έχει άμεση πρωτογενή επαφή με τη σλανγκ...

#4
iron

αμάν πια βρε πουλάκι μου αμάν... αρχίδει και κουράδει...

#5
notheitis

Τζόννυ σκέφτηκα να αλλάξω το brand name άλλα δε γαμιέται...

Δες το έτσι. Εδώ γράφουμε ιστορία. Κάθε καταχώριση μένει και όταν σε 100 χρόνια που ο πλανήτης θα είναι προς καταστροφή και κάποιος σοφός θα πάρει μαζί του στην κιβωτό το μπάκαπ από κάποιο μηχάνημα του dik, και οι μελλοντικές γενεές θα πάθουν μόρφωση από αυτό το θησαυρό, τότε θα ανταμειφθεί ο κόπος σου.

Και αν κάποιος τότε τα παραθέσει όλα τα λήμματα προς βαθμολόγηση, από το μηδέν, τότε θα δικαιωθεί και αυτός που υπήρχε απο τότε που βγήκαν οι λάσπες που σήμερα βρίσκετε στα τάρταρα.

Until then...keep slanging and don't worry too much about it... :)

#6
vikar

Τζόνι, δυστυχώς, στα εκτός της αργκό έχεις καταντήσει αναξιόπιστος του κερατά. Ούτε τ' αστεία σου πλέον μπορεί να καταλάβει κανείς εδωμέσα...

Απλή παρατήρηση παιδιά αρκεί για να διαπιστώσει κανείς οτι λίγο-πολύ βάλλεται τελευταία κάθε τακτικός χρήστης στη βαθμολογία. Για παράδειγμα ο ίδιος ο τζόνι, αλλα καί ο Βράστας: μές σε ελάχιστες μέρες έπεσε απο πρώτος με διαφορά σε τέταρτος-πέμπτος... γελοιότητες (σκεφτείτε μόνο όποιον ταλαίπωρο τό 'κανε, να μπαίνει επι μέρες και ν' ασχολιέται μόνο μ' αυτό!... Άχαχαχαχαχαχα... Γελοίοι... :-Δ).

Αλλ' απορώ πώς ασχολιόμαστε οι παλιοί ακόμη μ' αυτή τη μαλακία, ειλικρινά. Χαίρομαι μόνο όταν άτομα όπως ο νοθεΐτης (δηλαδή καινούργιοι χρήστες που έχουν να μας πούν) δέ μασάνε απ' τα παιδιαρίσματα και κάνουν αυτό που είναι να κάνουν και το κάνουν και καλά.

Καλή μας βδομάδα.

#7
Galadriel

Ορίστε νοθεΐτη, είδες; Στα είπα καλά; :)

#8
Vrastaman

Βίκ, το δίδυμο νοθεΐτη - αγκού 'ν'ν' χθεσινό, λημματογραφεί στο σλανγκρρρ από τις 24/11/08. Μάλιστα έχει αναρτήσει εμβληματικά λήμματα όπως το σούλος. Νέουρες είναι τα λοιπά brands της «παρέας», danikos, spoil, κτλ.

Κλικαδόρε johnegger, οι αναφορές σου στην «κλίκα» έχουν πλέον μόνο kitsch value, την στιγμή που αποφεύγεις να κατονομάσεις τα μέλη της υποτιθέμενης κλίκας.

#9
vikar

το δίδυμο νοθεΐτη - αγκού 'ν'ν' χθεσινό, λημματογραφεί στο σλανγκρρρ από τις 24/11/08 Και λέω κάπου τους ξέρω, κάπου τους ξέρω... (γκχ-γκχ...)

#10
Vrastaman

ΜηΧεΣ, τι μύδι!

#11
Επισκέπτης

Και ο τίτλος (που για κάποιον λόγο δεν σώθηκε) θα ήτο, «αρχίδια τσολιά'ς»

#12
notheitis

αχχαχχχαχαααχαχ, τώρα είδα τον [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/4505/gymnelegxos.jpg[/IMG]

....κάποιος βαράει Χ κατά ριπάς

#13
johnblack

Αγαπητέ βραστά,

δυο τρία πραγματάκια, εντελώς νηφάλια.

Johnegger λοιπόν. Το νέο και ωραίο δείγμα απο τις πολυφίλητες λεξιπλασίες σου. Που παραπέμπει ασφάλουσλυ στον γνωτό και μη εξαιρετέο υπερμπιλντερά Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Είναι η πολλοστή φορά που διαρρίπτεις μετά προφανούς ειρωνικής διαθέσεως υπονοούμενόν τι περί της εξωτερικής μου εμφανίσεως / σωματικής διαπλάσεως. Τις σχετικές πληροφορίες, ασφαλώς, έλαβες απο τρίτες, εξω-slang.gr πηγές (δια ζώσης συναναστροφή, φωτογραφίες εν τωι Βιβλίωι των Φατσών κλπ). Όπως βλέπεις, ποσώς ενοχλούμαι. Το αντίθετο μάλλον θα έλεγα. Δεν ενοχλήθην και δεν προσεβλήθην ούτε όταν εσχάτως με φωτογράφισες πομπωδώς δια των ακολούθων λεκτικών πυροτεχνημάτων: «ένα ανασφαλές άτομο, που προσπαθεί να κρύψει κάτω απο έναν εξωσκελετό μυών τους φόβους και τις ανασφάλειές του» (ή κάπως έτσι, συγχώρεσέ με αν δεν θυμάμαι επακριβως τη διατύπωση).

Όμως, ας έλθωμεν νυνί εν τη ταμβακέρα.

Εσύ, λαμβάνεις ως δεδομένην την ανοχή μου εις τοιαύτα πειράγματα και αστεία (που υπογραμμίζουν την εκ του άστεος, αστε-ϊκήν σου καταγωγήν). Ο ίδιος, εντούτοις, εθίγης και ενοχλήθης σφόδρα και προσεβλήθης και εξεμάνης, όταν έτερός τις χρήστης του σαϊτός τούτου, σε κατειρωνεύτηκε κατά τον ίδιο (βάναυσο ομολογουμένως) τρόπο. Κάνοντας χρήσι, δηλαδή, πληροφοριών περί της σωματικής σου κατάστασης τας οποίας ήντλησε ωσαύτως απο τρίτας πηγάς. Εξανέστη μάλιστα υπέρ σου και μέρος του σλανγκεπωνύμου πληρώματος (τυγχάνεις γαρ επιφανές της κλικός μέλος και τω όντι λίαν συμπαθής) και στηλίτευσε την σχετική πρακτική. Το συμπέρασμα ήταν, με δυο κουβέντες, «απόδοτε τα του Σλανγκ.γρ τω Σλανγκ.γρ και τα του Βιβλίου των Φατσών τω Βιβλίω των Φατσών». Κοινώς, μη εμπλέκετε τις πούτσες με τις βούρτσες και σεβαστείτε απολύτως το της ιδιωτικότητος δικαίωμα. Το οποίον δικαίωμά μου επανειλημμένως παραβιάζεις. Ταλανίζεσαι, συνεπώς, υπό ορισμένης αντινομίας, η δε συμπεριφορά σου προβάλλει αντιφατική.

ΥΓ. Είναι αχρείαστος η κατονομασία των μελών της κλικός. Τα ευκόλως εννοούμενα είθισται να παραλείπονται. Οι ίδιοι άλλωστε το ξέρουν. Και τους γνωρίζουν οι πάντες, ασχέτως αν ποιουν την νήσσαν, ο καθείς δια δικούς του προσωπικούς λόγους.

#14
Vrastaman

Μα όχι φίλτατε! Είναι εκ του John + Heidegger και παραπέμπει εις την καλλιέργειάν σας, γνωστή τοις πάσι από τα γραπτά σας.

#15
Επισκέπτης

Δεν ξέρω αν πιάνω το υπονοούμενό σου, πάντως ο Παναγιώτης Κονδύλης θεωρεί το Είναι και Χρόνος σαν μια συλλογή εξεζητημένων και ασαφών κοινοτοπιών, βλ. εδώ.

Κατά τα άλλα, περίμενα περισσότερα εν τη απάντα σας αγαπητέ, πέραν των γνωστών (και τα μάλα ψυχαγωγικών) υπεκφυγών σας :)

#16
Khan

Καραλώλ! Το είναι-προς-σφίξιμο.

Ζανουάρ, ελπίζω να μου επιτρέψεις να σε αποκαλώ έτσι λόγω γαλλικής κουλτούρας, υπάρχει μια διαφορά: 1. Ο Βράστα σε έχει δει σε συνάντα, άρα δεν πρόκειται για φατσοβιβλίο. 2. Το μποντιμπίλντινγκ το έχεις καταστήσει μέρος της διαδικτυακής σου ταυτότητας, όπως λ.χ. και το μερσεντικό που έχεις βάλει στο αβατάρι σου. Το ίδιο ισχύει και για την (από ό,τι λένε) εντυπωσιακή ομοιότητα της Μες με την Κέιτ Μπλάνσετ (εγώ δεν ξέρω ακόμη περιμένω με το τζην ημίγυμνος και έχω πουντιάσει), την οποία έχει καταστήσει μέρος της διαδικτυακής της ταυτότητας. Επομένως, μπορεί κάποιος να κάνει υπαινιγμό για την μπιλντεροσύνη σου, ή για την Μες ως Κέιτ Μπλάνσετ, ή ίσως και για την Ιρονίκ ως αρχοντομούνα (με την καλή έννοια) ή για τον Χαλικούτη ως ασχολούμενο με κρητική θεωρία, ή για μένα ότι είμαι Καρκίνος στο ζώδιο, όπως είχα πει κάπου, εφόσον τα εχουμε καταστήσει αυτά μέρος της περσόνας μας και είναι τελείως άλλο να πει/ φωτογραφίσει κάποιος λ.χ. για κάποιον ότι είναι κοντός ή γκέι ή καμπούρης επειδή το ξέρει από συνάντα ή φατσοβιβλίο.

#17
HODJAS

Αν είναι και τα τρία γιατί να τον φωτογραφίσει;

#18
johnblack

Περιμένω με το τζην ημίγυμνος κι έχω πουντιάσει
αχαχαχαχχαχα καλό!

Τεκμηριωμένος ο αντίλογος και τον περίμενα. Ούτως ή αλλέως, όπως γνωρίζεις, υιοθετώ παιδιόθεν τους ειρωνικούς χαρακτηρισμούς που μου αποδίδουν και τους πανηγυρίζω (άντε το 'πα το πανηγυρίζω που ήθελα τόσο καιρό να το χρησιμοποιήσω κάπου!). Judith Butler, celebrating and undermining και τα ρέστα παγωτά. Και το θρυλικό πλέον βράστειον «a crazy motherfucker plein des contradictions» το 'χω κάνει παντιέρα μου σε φάση που σκέφτομαι να το κάνω στάμπα σε μπλουζάκι (κολλητό κάλτσα εννοείται να φαίνεται το φλεβίδι)!!

Πάντως δεν μπορείς να πεις, απο μορφική άποψη το κειμενάκι μου γαμούσε, είναι που όταν μπαίνει ο αίας και γράφει με επηρεάζει και με πιάνει κι εμένα το αρχαιοπρεπές μου.

Task-παραγγελιά: θέλω, απαιτώ, πώς το λένε, το νικ μου και σ' άλλες γλώσσες. Νταξ, τζονμπλακ ζανουάρ ευκολάκια. Θέλω γερμανικά, ιταλικά (χοτζ ακούει) ισπανικά, ρώσικα και ο,τι άλλο έχετε ευχαρίστηση.

Και μην ξεχνάτε, σας αγαπώ.

#19
johnblack

Α κι αυτό τον έλεγχο αν γίνεται κατεβάστε τον, μου σπάει τα νεύρα κάθε που ρολάρω...

#20
vikar

Σβάρτσερ Γιόχι (Schwarzer Jochi) θά 'λεγα στα γερμανικά. Το Γιόχι υποκοριστικό του Γιοχάνες.

#21
allivegp

Giovanni Nero ιταλικό.

#22
Vrastaman

Schwarzenegger δεν σημαίνει ο αράπης ο ταμ ταμ ταμ στα γερμανικά;

#23
vikar

Είναι απ' ότι καταλαβαίνω Schwarzen + egg(en) + er (κατάληξη). Το eggen σημαίνει «σβαρνίζω», «δουλεύω με τη σβάρνα» (αγροτικό), η δέ σβάρνα στα γερμανικά Egge. Δέν έχει σχέση με το Νeger (νέγρος) δηλαδή.

#24
vikar

Το δέ Schwarzen σχηματίζεται ώς schwarz + en (κλιτικό επίθημα που χρησιμοποιείται και σε σύνθεση).

#25
HODJAS

Πώς σου φαίνεται το Janeiro (πορτουγκιέζικη παράφραση);

Ή το Eoin (ay-o-win) Dubh (doo) στα Κέλτικα;

Names of all sorts: You want 'em, we' ve got 'em!

#26
Khan

Δεν το ξεχνάμε Τσρνιγιόβαν!

#27
Khan

Επειδή έχω καλή μνήμη νομίζω ότι σε Κ.Σ. του σάι χρησιμοποιηθηκαν με τη σειρά τα:
Μαυρόγιαννος, Ιωάννης Μέλας, Ioannis Negrus, Jeanoir, Johnegger.

#28
johnblack

Καλή προσπάθεια παίδες κηπ απ δε γκουντ γουώρκ εννοείται αλλά το ζανουάρ (χάνκειο ή βράστειο αλήθεια;;) παραμένει ττοπ, όπως λένε και στη μεγάλη νήσο που δε βάζει γλώσσα μέσα της κι όλα τα μαρτυράει.

#29
vikar

Για κάθε όνομα στα γερμανικά που ξεκινάει με Jo- (πιχί Joachim, Johannes, Josef), παίζει το υποκοριστικό Jojo. Συνεπώς, Σβάρτσερ Γιόγιο μαϊν φρόιντ. (Επίσης, το Γιόχι απ' το Γιοχάνες μάλλον «πρέπει» να γράφεται Johi και όχι Jochi. Κάνας που να ξέρει;)

#30
Vrastaman

Joni, δεν είναι και το μουνί στα ταντρικά;

#31
allivegp

το τελευταίο στα σανσκριτικά, γυονί (κατά Χότζ)

#32
Vrastaman

Ναι αυτό! «Μαύρος» στα σανσκριτικά είναι Krishna, άρα έχουμε Γυονικρίσνα.

#33
Khan

Όπως λέμε μαυρομούνα;