Η έκφραση «καίω κύτταρα», εννοείται, καίω εγκεφαλικά κύτταρα, χρησιμοποιείται για να δηλώσει ο χρήστης ότι διέρχεται μια ψυχολογική και νευρολογική κατάσταση την οποία θεωρεί ή περιγράφει ως οιονεί νευροτοξική, καταστρεπτική, δηλαδή, για τους νευρώνες του εγκεφάλου.

Αυτή την κατάσταση προκαλούν:

α) (κυριολεκτικά) η χρήση ουσιών (το ψυχωσικό σύνδρομο Korsakoff λόγω αλκοολισμού είναι το παλαιότερο καλά περιγεγραμμένο νευροτοξικό σύνδρομο λόγω ουσιών, πιο σχετικά με το πλαίσιο χρήσης είναι το κάψιμο από καργιόλια, ιδίως mdma, τριπάκια (πλήττεται η μνήμη και άλλες γνωσίες, παραισθησιακές διαταραχές, ιδεασμοί κλ.π.), βλ. και καΐλας, καΐκι κ.λπ.

(μεταφορικώς (;) και σλανγκοπρεπώς)

β) η παρατεταμένη ή/και οξεία έκθεση σε ερεθίσματα που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την πνευματική εγρήγορση, λογική σκέψη και αισθητική συγκρότηση (παπαρολογίες, μαλακιλίκια, σαχλαμπούχλες, γραφικότητες κλπ.)

γ) η τραγική εμμονή σε ασχολίες (καμενιές) που έχουν ανάλογη επίδραση με το (β), η εκούσια ή παρορμητική/καταναγκαστική αποβλάκωση.

δ) (με άλλο νόημα) η καταβολή πνευματικού μόχθου, αυτό που λέμε «καταναλώνω φαιά ουσία».

Προκειμένου να αντιληφθούμε την κοινωνική σημασία της έκφρασης, αξίζει νομίζω να την αντιπαραβάλουμε προς το υποδειγματικά λημματογραφημένο και μεγαλειώδες τα μυαλά μας πονάνε της (ΠΑΟΚτσήδικης) κερκίδας, όπου ο χρήστης δηλώνει ότι βιώνει την δυσπραγία, ακαλαισθησία και τελικά δυσφορία που του προκαλεί η απόδοση της ομάδας και η γενικότερη κατάστα ως οιονεί πόνο στον εγκέφαλο (στον οποίο εγκέφαλο, να σημειωθεί, δεν υπάρχουν υποδοχείς του πόνου). Μια όχι άσχετη ικανότητα «αντίληψης» των τεκταινομένων στο νευρικό υλικό του εγκεφάλου επικαλείται και η έκφραση «καίω κύτταρα».

Αλλά αν ο χρήστης του «τα μυαλά μας πονάνε» εκφράζει μια εγκεφαλοκεντρική αντίληψη του εαυτού και του συναισθήματος (στο κάτω κάτω δε λέει «σχίζεται η καρδιά μου» ή «μου γυρνάνε τ' άντερα»), ο χρήστης της έκφρασης «καίω κύτταρα» είναι βουτηγμένος μέχρι τα πορτοκαλί oakley σε μια μεσολαβημένη από νευρο-discourses αντίληψη για τον εαυτό, ακόμα και - ή μάλλον ειδικά όταν - η χρήση του «καίω κύτταρα» είναι μεταφορική.

Ο φουκωϊκός κοινωνιολόγος Nikolas Rose που αρχικά μελέτησε τη διάχυση της ψυχολογίας ως τεχνολογίας του εαυτού, μιλάει πλέον για την άνοδο των «Νευροχημικών Εαυτών» μας, που μπορούν, θά 'λεγα εδώ, να επικοινωνούν την εμπειρία από την παρακολούθηση, ξέρω 'γώ, του παιχνιδιού με τα σέικερ στο Je t'aime της Αννίτας Πάνια, με όρους, έστω απλοϊκούς, νευροβιολογίας.

σλανγκασίστ πάρε-βάλε: τζήζους.

Πόσα εγκεφαλικά κύτταρα έχεις κάψει; is on FacebookSign up for Facebook to connect with Πόσα εγκεφαλικά κύτταρα έχεις κάψει;
(γκρουπ στο φατσοβιβλίο)

kai o puretos kaiei kuttara, kai to na xtypas to kefali sou kaiei....kai to alkool kaiei,.,.,.kai o hlios akoma kaiei kuttara,,,,kai h TV akoma kai h othonh tou PC o nai..... ola auta mazi, se ena sugxrono perovallon einai oso kaiei h kathimerinh xrhsh xortou x1000000000... EPISHS den exei apodeixtei pws to na kaoun eggefalika kuttara se kanei ligotera efih (me vash to IQ) ...allo kaiw kuttara k allo zazeuw...kai allo kaio eggefalika kuttara epeidi einai xorto, kai allo kaiw me otidoipote einai proion kaushs(opws einai kai oi aktines UV)
(από εδώ)

Αναγκάζομαι να παρέμβω γιατί η παπαρολογία πάει σύννεφο και αρχίζω και καίω κύτταρα. Τι να τον κάνουμε ρε παιδιά τον βασιλιά και τον κάθε σωτήρα αν εμείς οι ίδιοι πρώτα δεν αλλάξουμε μυαλά; (από κατ' αντι-ύλην αρμόδιο φόρουμ)

καθομαι κατω ζωγραφιζουμε, σκαβουμε γλαστρες, παμε παιδικη χαρα, χαιδευομαστε, παιζουμε τουβλακια, μαγνητακια, διαβαζουμε βιβλια δεν ξερω και εγω ποσα εχουμε καμια 40αρα τωρα παιδικα, εεεεεεεεεεεε..........ΚΑΠΟΙΑ στιγμη καιω κυτταρα .....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ....
(από thread νέων μαμάδων)

- Θεωρώ ότι η καρδιολογία είναι για τις παθολογικές ειδικότητες περίπου ότι η νευροχειρουργική για τις χειρουργικές....
- Τι είναι δηλαδή η ΝΧ για τη χειρουργική; Μη γράφεις με γρίφους...έχω κάψει κύτταρα με την Παθολογία... :
(διάλογος από thread ειδικευομένων γιατρών)

Δες και το έχω κάψει.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

μοντάρω και σε σέβομαι.

κατά το οδηγώ και σε σκέφτομαι, σε αντίθεση με το περπατώ και στ' αρχίδια μου.

όχι κ πάρε-βάλε, θείο, χρειαζόταν δουλειά κ το ξετίναξες.

#2
Επισκέπτης

θα πάρεις βαρέα και ανθυγιεινά....

#3
Khan

Χαλικού, από πότε κάνεις νεκρόφιλο ιεραπόστολο με την μούμια μου στην βαθμολογία;

Καλά, μια μέρα έκανα να μπω στο σλανγκρ, και είδα τον Ντικ φαντάρο με τις κατολίσθες...

Πολύ καλό λήμμα.

#4
Galadriel

Αγαπάμε χαλικού και χαιρόμαστε να τον βλέπουμε ψηλά (από δω κάτωωωω ****έκο στα τοιχώματα του πηγαδιού κατά την πτώση τ. Αλίκη στην χώρα των θαυμάτωνε****)

#5
xalikoutis

Ευχαριστώ το δεύτερο τη τάξει του Ράιχ Υπουργό Προπαγάνδας K.Han, που εμίλησε για το πώς σφυρηλατούμε εντός του κινήματός μας την αρχήν της συντροφικότητος.

Σλανγκικέ Λαέ,

η στιγμή την οποία περιμέναμε εδώ και 4 χρόνια ήρθε επιτέλους. Το σάι επιτελους εξύπνησε. Και σας το λέγω με υπερηφάνεια, ότι αν όλος ο σλανγκικός λαός εμφορούνταν από το πνεύμα της ατσαλένιας θελήσεως από το οποίο ημείς εμφορούμεθα, το σάι δε θα μασήσει τον πούτσον του εις το διηνεκές.

Υιοθετήσαμε και ημείς την αρχήν την ηγεσίας, την έννοιαν της αρχής. Και είναι αυτό μια θυσία με βαρύ κόστος, λέγουν όσοι έκαμαν τον σλανγκικόν λαόν να τρέχει πίσω από την ψευδαίσθηση της δημοκρατικής βαθμολογήσεως και την αγοραία αρχή των μεγάλων αριθμών. Καταργώντας από σήμερον αυτάς, δεχόμεθα πάντως να απαντήσωμεν εις εκείνους που ομιλούν δια μιαν δικτατορίαν του ενός. Και να τους ειπούμε ότι της αρχής μας δε θα ηγείται εις μόνον δικτάτωρ, αλλά χίλιοι, χιλιάδες δικτάτορες, δια την ακρίβειαν, 4.245 δικτάτορες, καθείς εις την θέσιν του.

Εκερδίσαμεν δημοκρατικώς την εξουσίαν, αλλά τούτο δε σημαίνει ότι θα επιτρέψομε στας φαυλότητας να συνεχίσουν. Η αιματηρή και διχαστική διαμάχη μεταξύ παρεακίων, κλικών, μοντουλαριστών και λοιπών παρασίτων, οι αλληλοκατηγορίες, οι μπαγαποντοδοσίες, οι κατολίσθες και οι αποκλεισμοί θα παύσουν. Από τώρα και εις το εξής, θα βαθμολογώ εγώ.

Δια τούτο, δεν τρέφω ψευδαισθήσεις: το κίνημα μας εκέρδισε την εξουσίαν, τώρα θα πρέπει να κερδίσει και τον σλανγκικόν λαόν. Και τούτο θα είναι ένας μακρύς, δύσκολος αγών, ο δικός μου αγών, mein Slangmpf.

Η ευεργετική δράσις, ωστόσο, του χιλιόχρονου Ράιχ μου ήδη διαφαίνεται..

- Ήδη νεαρές κορασίδες του έθνους δηλώνουν τη διαθεσιμότητά των εις την υπηρεσίαν της αναπαραγωγής της φυλής και την ανάπαυσιν του σλανγκεργάτου με το ωραίο χαμόγελο.
- Ήδη ακάματοι ήρωες του έθνους που έπεσαν θύματα του φατριασμού απεκαταστάθησαν.και τους αποδίδονται αι πρέπουσαι τιμές.
- Ήδη ελπιδοφόροι νεαροί, αυθεντικά γεννήματα της σλανγκαρείας φυλής, δημιουργούν τον πυρήνα της νέας σλανγκικής εποχής, το Νέο Παρεάκι, το αφοσιωμένο εις την παραγωγήν των αναγκαίων του έθνους-σάιτος και μόνον.
- Και δεσμευόμεθα ότι θα πατάξομε τον τρολισμόν, και θα πετύχομε την διοχέτευσιν της μάταιης ζωτικότητός του εις κοινωφελήν εργασίαν (χτένισμα ορισμών-μοντουλάρισμα).

Δεν μου προσήκει το να μιλώ πολύ. Το μόνον που πρέπει να προσθέσω απευθύνεται στην επιχειρηματικήν τάξιν του σάιτος, την οποία διαβεβαιώ ότι δεν διακείμεθα αρνητικώς προς αυτήν. Η επανάστασις μας είναι ηθική και πολιτική, και δε θα διαταράξει τα οικονομικάς δομάς και υποδομάς του σάιτος. Σας θελομε συμμάχους, Ρουμάνε.

Στο όνομα του Κινήματος μας, και όλων των Σλανγιστών που δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ζιγκ Χαλ Ικούτης, Ζιγκ Χαλ Ικούτης!

#6
HODJAS

Ein Nutzervolk, ein Slang.gr, ein Webschmidt !

#7
jesus

hail koutis!

#8
allivegp

Η πίστις των Σλανγκελούγκεν μας ενώνει. Η κοιλάδα της Σλανγκχάλα περιμένει όσους συντρόφους θυσιαστούν για τον σκοπό μας. (Wagner, Ride of the Slangkyries* παίζει στο γραμμόφωνο)*

#9
jesus

δεν γίνεται εμπέντ, οπότε πάρε λινκ θείο αγιβε

#11
allivegp

@τζήζαντα: μπαρμπαριά και τούνεζι

#12
Επισκέπτης

Αγορι μου ωραια τα λες, τα σκεφτεσαι, τα διατυπωνεις αλλα μην γραφεις με πολλες λεπτομερειες ψυχολογικα και τετοια!Εσυ το κατεχεις εμεις οχι και φρικαρουμε για κανα 10 λεπτο!

#13
Επισκέπτης

συγκεκριμενα στο λινκ για το συνδρομο σκαλωσα για το αν παιρνω αρκετη βιταμινη Β1!

#14
xalikoutis

Δεν είναι τίποτα αγαπητέ beth, απλά προσεβλήθης από το PSS (Psychology Student Syndrome) που διαβάζει ψυχοπαθολογία και νομίζει ότι τα έχει όλα (εκτός από PSS).

#15
patsis

Επ! Τώρα πρόσεξα την κρίση περί του ορισμού μου «τα μυαλά μας πονάνε». Έκανα να χαμηλώσω το βλέμμα. Δεν τό ’κανα. Χαλικούτη, σήμερα είναι οι ορισμοί μου, αύριο είναι κάτι άλλο.

Για το μανιφέστο έχω να πω τα εξής και σκέψου το: η σπ.αστική δημοκρατία θα αντεπιτεθεί και θα συντρίψει την Αρχή του #1. Η ισοπέδωση δεν θα πάψει μέχρι να απολαμβάνουμε την διαδικτυακή μας βόλτα σε μια πολυπόθητα επίπεδη κόκκινη πλατεία του σάιτ. Κάτω οι πάνω και πάνω κανείς. Οι πάπιες κλαίνε μόνο μια φορά.