Παράφραση των αρχικών Α.Π.Θ. του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το ευαγές αυτό Ίδυρμα, από τα μεγαλύτερα των Βλακανίων, έχει προ πολλού ταυτιστεί με τη μοίρα της πόλης που το φιλοξενεί: Πλήρης παράκμα σε κάθε έκφανσή του, νεπωτισμός στο έπακρο στα υψηλά καπέλα, καταλήψεις, φράπα, κυλικεία-στέκια κουκουλοφλώρων, γκόμενες-ταγάρια, καταυλισμοί αθιγγάνων και ζάκια στον περίβολο της ΑΧΕΠΑ, αναμεμιγμένα με χαμένα χρόνια και απατηλά όνειρα φοιτητών, και όλαφ τα στο κέντρο της πόλης, μεταξύ Καυτατζογλείου και Παλαί ντε Σπορ (όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, με τα αξέχαστα μαπίδια ανάμεσα σε Γκάλη-Πρέλεβιτς).

Τελέρε που θα σπουδάσω στο Αχρηστογέλειο –δεν πάω καλύτερα Κλουζ Ναπόκα;

αννα πρελεβιτς (από johnblack, 24/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
beth

Τοση αισιοδοξια!Σε θελω διπλα μου να μου δινεις θετικη ενεργεια!

#2
allivegp

Παρεμπίπταμπλυ, η Κλουζ κέρδισε φέτο το πρωτάθλημα Ρουμανίας στη μπάλα.

#3
euripidisk

«έχει προ πολλού ταυτιστεί με τη μοίρα της πόλης που το φιλοξενεί...»;αν θες κόψε και ξαναμοίρασε γιατί δεν το έπιασα το υπονοούμενο

#4
johnblack

Ειρήνη αμήν (sic) αγαπητά καρδάσια! Προτείνω να χαλαρώσουμε με μια φωτό της ευειδούς θυγατέρας του Μπάνε, που κατεβαίνει στα καλλιστεία.

#5
Khan

Μούναρος

#6
allivegp

Εουρίπιντες, αν κκτσγ η Σαλονίκη είναι ακμαία και λαμπερή, αν οι πολίτες της δεν παρκάρουν την προέκταση του ανδρισμού τους πάνω στις ράμπες των αΜΕΑ, και αν δεν υπάρχουν αθίγγανοι και ζάκια έξω από την ΑΧΕΠΑ, ορίστε πεδίο δόξης λαμπρό, ανέβασε λήμμα.

#7
euripidisk

Σενιόρ Αλλίβε: το ότι υπάρχουν ουκ ολίγοι υποανάπτυκτοι άνθρωποι που θεωρούν τα πάντα τσιφλίκι του παππού τους και κάνουν ότι θέλουν(πίστεψε με έχω μαλώσει ουκ ολίγες φορές με μερικούς που πάνε να παρκάρουν σε αναπηρική θέση που υπάρχει απέναντι από το σπίτι μου, μια φορά θα πιανόμασταν και στα χέρια αλλά τέσπα) ή ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να βοηθήσει τους αθίγγανους που λες (που δεν έστησαν και καταυλισμό έτσι;) και τους τοξικομανείς ώστε να ζήσουν και αυτοί σαν άνθρωποι, δεν νομίζω να καθιστούν και πολύ ακριβής την περιγραφή «Πλήρης παράκμα σε κάθε έκφανση κτλ». Σόρρυ αν σε τσίτωσα αλλά κττμγ ο χαρακτηρισμός σου είναι τουλάχιστον άστοχος και σε λήμμα που δεν χρειάζεται κιόλας να χαρακτηριστεί κάπως η πόλη.
Σς έχω την εντύπωση πως ο χαρακτηρισμός αΜΕΑ δεν χρησιμοποιείται πλέον μιας και όλοι τις ίδιες ανάγκες έχουμε (δεν μου έρχεται πως το λένε τώρα…)
Φιλικά Ευριπιδης

#8
Khan

Τελικά μόνο οι Αθηνέζοι κατευνάστηκαν από την φώτο της Πρέλιεβιτς.

#9
gaidouragathos

Δεξιότητες αντί ανάγκες. Πολίτικαλυ κορέκτ εκδοχή.

#10
vikar

Αλήθεια είναι οτι ακριβέστερο θά 'ταν να γραφτεί «παράκμα σε πολλές εκφάνσεις» ή κάτι τέτοιο. Άν ο ευριπίδισκ είναι πιό αισιόδοξος ή λιγότερο αγανακτισμένος απ' τον αλίβ, η ανησυχητική κατάσταση της συμβασιλεύουσας είναι γεγονός, δυστυχώς. Δέν είναι μόνο τα συμπτώματα μεγαλούπολης ας πούμε που μοιράζεται άλλωστε και με την Αθήνα, είναι και η τρελή συντηρητικούρα που κατατρέχει τους κατοίκους της εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.

Τέ'ς πά'. Στο σλάνγκ τζι άρ μόνο υπαινιγμούς μας παίρνει να κάνουμε, έχει δίκιο ο ευριπίδισκ, αλλα μήν τους στερηθούμε κι' αυτούς.

#11
allivegp

Παράκμα δεν είναι να έχεις νομάρχη τον Πανίκα (παμψηφεί!) και δήμαρχο τον Βάσιπαπ για 12 χρόνια; Παράκμα δεν είναι ο περιφερειακός της συμφοράς χωρίς λωρίδα εκτάκτου ανάγκης που μποτιλιάρεται κάθε τρεις και λίγο; Ή το νέο δημαρχιακό μέγαρο από γυαλί και μέταλο σε αρχιτεκτονική που θα χλεύαζε ακόμη και ένας Βωβός και που δεν έχει ακόμη παραδοθεί, αν και το χρυσοπληρώσαμε; Ή μήπως παράκμα δεν είναι το γιγάντιο πριόνι έξω από το αρχαιολογικό μουσείο, που προφανώς στήθηκε εκεί για να θυμίζει σε όλους το αννίτα-πανιακό χιτ του Θανάση Ηλία «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι;» Ή το H2S που «ευωδιάζει» μέρα μεσημέρι όταν ανοίγουν οι οχετοί προς τη θάλασσα; Το πάστωμα στα αστικά, οι λαμαρίνες του μετρό, οι παλιατζήδες με τις ντουντούκες που οργώνουν τις γειτονιές, οι ξυπόλυτοι βαλκανόπαιδες στα φανάρια, οι κρόταφοι που γκριζάρουν, τα γέρικα κυπαρίσσια του εβραϊκού νεκροταφίου (τα λιγοστά που απομείνανε γιατί τα πιο πολά τα ξεπατώσαμε μαζί με τους τάφους για να χτίσουμε τα κτίρια-τερατουργήματα του Α.Π.Θ.), τα (γερο-)λαδάδικα και η μουσική σκηνή της Βαλαωρίτου που ξαναπέθαναν αμέσως μετά την αναγέννησή τους, δεν είναι όλα μια παράκμα;

[I]
Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
«Υπάρχω;» λες, κ' ύστερα «δεν υπάρχεις!»
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ίσως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης.[/I]

(Κ. Καρυωτάκης)

Αν πρόκειται για τον Πανίκα, δίοπε καλύτερα δώσε άκυρο.

#12
HODJAS

Γιατρέ μου, αν είσαι Σαλονικιός και λές αυτά τα πράματα, ήδη ανατέλλει μια ελπίδα για την πόλη και λεπίδα αστράφτει για τους εχθρούς της, ντόπιους και μη...

#13
allivegp

All is not yet lost, Χάνε μου.

#14
allivegp

Ουπς! Lapsus digitalis! Χότζα μου.
(Θα ζεματάει το αφτί του Χάνου της Χρυσής Ορδής)

#15
vikar

Ναί, αλλα όσο και να πείς, αυτό δέν είναι παράκμα... (μπρρρρ...)

#16
Heartie

[B][/B] Τρώγεστε με τα ρούχα σας η πόλη έχει μεγάλη υπεροχή και σαφώς το πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό.
Αλλά ο Έλληνας όλο κωλογκρινιάζει σαν μ*λακας για όλα όλα του φταίνε... Μόνο οι τουρίστες έχουνε να πούνε
τα καλύτερα για αυτά που εμείς κράζουμε στον ίδιο μας τον τόπο...

#17
PUNKELISD

Η αρνητική κριτική είναι αυτή που δημιουργεί συνθήκες βελτίωσης.

(καποιανού είναι αυτό, ε;)