Το όργανο του διαβόλου, το γνωρίσαμε στο «Μουντιάλ 2010 Νότιος Αφρική» ©, αν και έχω την υποψία ότι το ίδιο όργανο είναι που κάνει όλη τη φασαρία και στα γήπεδα της Ισπανίας.

Οι Αφρικανοί φίλοι μας, λαός γεννημένος με τη μουσική στο DNA του, παίζουν τις βουβουζέλες τους και χορεύουν στις κερκίδες των γηπέδων. Συμπεριφορά άκρως αντι-ποδοσφαιρική και αντι-οπαδική. Πού είναι τα καπνογόνα και οι δυναμίτες που φτιάχνουν αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα στα Ελληνικά γήπεδα!

Η βουβουζέλα λοιπόν είναι ένα «όργανο» που στο σχήμα μοιάζει με την τρομπέτα που έχουμε στο καρναβάλι και κάνουμε φασαρία αλλά 5-6 φορές σε μέγεθος (βλέπε εικόνες) και κάνει 5-6 φορές την φασαρία που κάνουν οι «σφυρίχτρες» του καρναβαλιού.

Ο ήχος που προκαλείται είναι εκκωφαντικός, μονότονος σπαστικός και καλύπτει ακόμη και τον ήχο από πολυβόλο 50άρι σε κατά ριπάς βολή. Ιδιαίτερα όταν τον ακούς επί 90 λεπτά οι επιπτώσεις είναι εγκεφαλική αιμορραγία και κώφωσης.

Θα μπορούσε να συγκριθεί με συναγερμό που χτυπάει ακριβώς δίπλα σου αδιάκοπα και ο ιδιοκτήτης του τον αγνοεί επί 90λεπτο.

Αν και οι γνώμες διίστανται για την ετυμολογία της λέξης, στην γλώσσα των Ζουλού βουβουζέλα σημαίνει «κἀνω ήχο βου-βου».

- Οι οπαδοί της Αγγλίας κατάφεραν για λίγο με τις φωνές τους να καλύψουν τον ήχο από τις βουμουζέλες αλλά η φασαρία συνεχίζεται...
- Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να κουραστούν να φυσάνε και να σταματήσουν...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Κωνσταντίνος Ωμέγας

Τα τελευταία νέα λένε οτι μπορεί να τις απαγορεύσουν απά τα γήπεδα γιατί έχουν δημηουργήσει πρόβληματα στους ποδοσφαιριστές.

#2
Κωνσταντίνος Ωμέγας

επίσης λέγεται και βουβουζέλα.
αν μπορεί να συμπληρωθεί στο λήμμα
μουμουζέλα/βουβουζέλα

#3
Κωνσταντίνος Ωμέγας

και μάλλον θα πρότεινα την αντικατάσταση του μουμουζέλα απο το βουβουζέλα καθώς απο ότι φένεται στο 90% χρησημόποιείτε αυτό αν και το έχω ακούσει και με τα 2 και προτιμώ το μουυυμουυυυ :P

#4
Stravon

Στα ποντιακά λέμε: «εσέβεν με το βούι βούι» δηλαδή μου μπήκαν υποψίες. http://www.youtube.com/watch?v=xJaDaBDDn84 στο 1:15

#5
perkins

Ειδικα αν μεταδίδει το ποδόσφαιρο ο Μαμουζέλος, ειναι ταμάμ.

#6
iron

άκουσα ότι τελικά δεν θα απαγορευτεί. εμένα μου αρέσει...

#7
perkins

Θα είναι λεει 20 ντεσιμπ πιο χαμηλη η ενταση των νεων βουβουζελων

#8
Stravon

Εντάξει δεν είναι ευχάριστες αλλά χαρακτηρίζουν το μουντιάλ. Θα λέμε ότι ήταν το μουντιάλ των βουβουζέλων. Καλό πράγμα η ποικιλία. Εξάλλου όταν ακριβύνουν τα εισιτήρια (ημιτελικοί, τελικοί) θα ελαττωθούν και οι βουβουζέλες.

#9
GATZMAN

Για virtual βουβουζέλα, δώθε

#10
perkins

ωραίο Γκατζ.
Πάντως μπορει και να τη λένε ετσι γιατι κανει βββουυυυυυυ- βουυυυυυυυ

#11
Vrastaman

Ωραίος!

#13
GATZMAN

Δηλαδή, η κόκκινη βουβουζελα, τον έκανε ταύρο;

#14
Κωνσταντίνος Ωμέγας

Aν βουβουυζελιαζε κ εμενα απο τοσο κοντά θα την έπερνα και θα του την τοποθετούσα εις το κόλον.