Αξιολογική της κατάστασης έκφραση, που σημαίνει πως κάτι έχει πάει ή θα πάει οριστικά στραβά, χωρίς να μπορεί να διορθωθεί.

Είναι μια ιδιόμορφη εναλλακτική της έκφρασης «χαιρέτα μου τον πλάτανο». Ίσως σημαίνει το ίδιο πράγμα, δηλαδή εννοείται ο τραγικός μονόλογος «χαιρέτα μου τον πλάτανο στο χωριό» (το κλασικό πλατάνι στην πλατεία) «γιατί εγώ δεν θα μπορέσω πια, ως εδώ ήτανε για μένα το παραμύθι», λέμε τώρα. Αν θεωρήσουμε τις μαγκούρες συνεκδοχή των γεροντότερων που συνήθως κάθονται στην πλατεία, μιλάμε πάνω-κάτω για το ίδιο νόημα. Με επιφύλαξη, μη βαράτε.

Συνώνυμα / σχετικά: καλά κρασιά, τον πούτσο κλαίγανε, χαιρετίσματα, γάμησέ τα (στην κασέτα).

  1. Από εδώ:
    Κατεβαίνεις από το ποδήλατο και το βάζεις ανάμεσα από σένα και τα σκυλιά , περπατάς αργά χωρίς να κάνεις απότομες κινήσεις και προσπαθείς να δείξεις φιλικές διαθέσεις ή να τα ψαρώσεις (με σφύριγμα με φωνή κτλ ). Αν πέσεις σε περίπτωση τώρα αγριόσκυλων... τότε, χαιρετίσματα στις μαγκούρες...

  2. Από εδώ:
    Θα απαγορεύσει με υπουργική απόφαση στους Νεοδημοκράτες να πάνε στην έδρα των Πασόκων και το αντίστροφο; Δεν θα δώσει εισιτήρια για το ντέρμπι στους Κουκουέδες και τους Συνασπισμένους; Θα τιμωρήσει την έδρα του Μετριοπαθούς Καρατζαφέρη και του Τσοβόλα Δωσταόλα; Αν δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά - που δεν πρόκειται να κάνει - επειδή θεωρεί πως το ντέρμπι των 10 και βάλε εκατομμυρίων οπαδών, μπορεί να αστυνομευτεί με επιτυχία, τότε προς τι η απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών; Χαιρετίσματα στις μαγκούρες, λέει ο Μίλτος. Ακριβώς όπως θα αντιμετωπιστούν οι ορδές των φανατικών την Κυριακή 7 Μαρτίου, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να ελεγχθούν και να μπουν σε τάξη οι 15-20 χιλιάδες πειραγμένοι που ασχολούνται από κοντά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου.

  3. Από εδώ:
    Όσον αφορά τα μπαλάκια οι απόψεις είναι αμφιλεγόμενες. Σε βοήθανε αν είσαι σε χαμηλό ύψος και προσπαθείς να μάθεις τις κινήσεις έχοντας το ελαφρύ στα skids. Χαμηλά όμως υπάρχει το Ground Effect που δημιουργεί διάφορες πτητικές δυσκολίες. Για να το αποφύγει κάποιος, πρέπει να πετάει στο ύψος της μέσης και παραπάνω. Αν όμως γίνει η στραβή και το ρίξεις από εκεί τότε χαιρετίσματα στις μαγκούρες. Και εξηγώ... (Σ.σ.: Δώστε βάση στο νόημα:) Το είχα σηκώσει λίγο πιο πάνω από την μέση μου, παλεύοντας να το κρατήσω σε ένα σημείο (λέμε τώρα). Στην ουσία το πήγαινα βάρκα γυαλό. Δεν μπορούσα να το κρατήσω με τίποτα. Μάλλον έκανα μεγάλες κινήσεις στα stick. Κάποια στιγμή κατα λάθος (πάλι λέμε τώρα) μπαίνει σε FF και εγώ τα κάνω πάνω μου, γιατί αρχίζει και παίρνει ύψος. Στον πανικό μου και για να μην φύγει απο τον χώρο που βρισκόμουν, κλείνω γκάζι και... Γκράαααααου !

Γειάαααααααααααααααααααααααα (από perkins, 16/06/10)(από perkins, 16/06/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Τι ρέντα!